درآمد صادرات فرش چقدر است؟

درآمد صادرات فرش چقدر است؟ ؛ مطابق آمارها، در سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیارد دلار فرش دستباف در مبادلات جهانی به کشورهای مختلف صادر شد. در این میان جمهوری اسلامی ایران سهم ۷.۹ درصدی از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد. همه ساله بیش از ۹۵ کشور در تعرفه «۵۷۰۱» (فرش دستباف اعم از پشمی، ابریشمی و گبه) تجارت داشته‌اند که از بین آنها فقط هشت کشور ایران، هند، پاکستان، نپال، ترکیه، چین، افغانستان و مصر هم زمان در زمینه‌های تولید و صادرات فرش دستباف فعالیت داشته‌اند.

درآمد صادرات فرش چقدر است؟

درآمد صادرات فرش چقدر است؟

در حالی که مجموع صادرات فرش دستباف در جهان در سال ۲۰۱۶ به بیش از یک میلیارد و ۴۵۹ میلیون دلار رسیده بود، این آمار در سال‌های اخیر همواره با کاهش مواجه شده است.

در سال ۲۰۱۹، جمهوری اسلامی ایران سهم ۷.۹ درصدی از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد. در این سال هندی‌ها با ۳۱.۷ درصد و مصر با ۱۸.۲ درصد، سهم بالاتری نسبت به ایران در بازارهای جهانی به خود اختصاص دادند و پس از کشورمان، کشورهای نپال با ۶.۵ درصد، پاکستان با ۶.۲ درصد، ترکیه با ۴.۷ درصد و چین با ۳.۸ درصد قرار دارند.

صادرات سال ۹۹

مطابق آخرین آمارهای منتشر شده گمرک جمهوری اسلامی ایران، در ۹ ماهه سال ۹۹ حدود دو میلیون و ۷۶۴ هزار و ۹۰۰ تن فرش دستباف به ارزش ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار صادر شد.

این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸، رشد ۱۶.۴ درصدی وزنی و افت ۴.۹ درصدی از نظر ارزش داشته است.

به گفته «فرح‌ناز رافع» رئیس مرکز ملی فرش ایران، دلیل اصلی این مساله، لزوم رفع تعهدات ارزی از سوی صادرکنندگان بود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفت‌وگو با ایرنا خاطرنشان‌کرد: به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، مقرر شد رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش دستباف به یک سال تغییر کند، هر چند معتقدیم فرش ایرانی میراث کهن کشور ما است و موضوع تعهد ارزی نباید برای آن مصداق داشته باشد.

راه‌اندازی خانه‌های فرش

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه فقط افزایش صادرات، بلکه هدف اصلی مدیریت جهان در این عرصه را دنبال می‌کند تا از این طریق به فرهنگ‌سازی بپردازد.

رافع اظهار داشت: این مهم از طریق حضور در نمایشگاه‌ها و حراج‌های بین‌المللی، بازاریابی، اعزام هیات‌های تجاری و راه‌اندازی خانه‌های فرش دنبال می‌شود.

وی بیان‌داشت: اکنون در کشورهای چین، امارات، روسیه، عراق، ایتالیا و فرانسه به دنبال راه‌اندازی خانه‌های فرش هستیم.

رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه‌داد: علاوه بر آموزش افرادی برای معرفی فرش دستباف ایرانی در این خانه‌ها، دانش‌آموزان نمونه و نفرات برتر المپیادهای فرش نیز به این خانه‌ها اعزام خواهند شد تا به تشریح و بیان طرح‌ها، نقشه‌ها و داستان‌های فرش‌های ایرانی بپردازند.

وی خاطرنشان‌کرد:‌ در همین پیوند، استارتاپ‌هایی به منظور بازاریابی، بازارسازی و خلق ارزش در جامعه هدف شکل گرفته و مدیران متخصص فروش بازاریابی تربیت می‌شوند.

رافع با اشاره به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالای بازار چین، تصریح‌کرد: اکنون همه تم‌ها، نقاشی‌ها و اسطوره‌های این کشور شناسایی شده‌اند تا در این راستا به تولید فرش بپردازیم.

توسعه پایانه‌های صادراتی

وی به راه‌اندازی نخستین پایانه تخصصی صادرات در استان زنجان به صورت پایلوت و آزمایشی اشاره کرد و گفت: دومین پایانه صادراتی که عنوان دهکده جهانی فرش را نیز با خود یدک خواهد کشید، در محل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و پس از آن سایر پایانه‌های صادراتی در اصفهان، شیراز و آذربایجان شرقی راه‌اندازی خواهند شد.

این مقام مسوول، راه‌اندازی گمرکات تخصصی فرش دستباف، آموزش و توانمندسازی کارشناسان تخصصی در گمرک و از همه مهمتر ایجاد بستر مناسب برای آشتی دادن جوانان با فرش دستباف را از دیگر برنامه‌های مهم برای توسعه صادرات در این حوزه برشمرد.

آمار تولید فرش دستباف

مطابق آمارها، در ۱۰ ماهه سال ۹۹ بیش از یک میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع فرش دستباف در کشور تولید شد. این آمار در هم‌سنجی با سال ۹۸ (تولید یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۳۲۱ متر مربع) رشد ۳۴ درصدی داشته است.

۴۲ درصد از تولیدات یاد شده در ۱۰ ماهه ۹۹ مربوط به فرش‌های دستباف تجاری ۲۵ تا ۴۵ رج، ۱۹ درصد فرش درشت‌باف، ۱۶ درصد فرش‌های ظریف و کرک، ۹ درصد تابلو فرش، هشت درصد گبه و ۶ درصد فرش تمام ابریشم بوده است.

فعالان عرصه فرش دستباف

برپایه این گزارش، از بین بیش از دو میلیون نفر شاغلان حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالی‌بافان مستمر، ۳۱ درصد آنان را قالی‌بافان غیر مستمر (فصلی) و ۹ درصد دیگر را مشاغل جانبی حوزه فرش دستباف تشکیل می‌دهند.

در سال ۹۹ تعداد ۱۰ هزار و ۱۴۰ واحد تولید فرش دستباف در کشور فعال بودند که مشتمل بر هفت هزار و ۲۵۶ واحد غیر متمرکز قالی‌بافی، دو هزار و ۷۸۷ کارگاه متمرکز قالی‌بافی و ۹۷ مجتمع بزرگ قالی‌بافی بود.

همچنین از مجموع ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر شاغل در ۱۲ هزار و ۶۲۵ واحد تولیدی و توزیعی مرتبط، ۶ هزار و ۶۲۹ نفر در بخش فرش فروشی، دو هزار و ۴۹۱ نفر در قالی‌شویی، یک‌هزار و ۶۸ نفر در فروش مواد اولیه، ۸۹۸ نفر در بخش فروش دار و ابزار، ۳۵۵ نفر در بخش رنگرزی،  ۴۷۸ نفر در بخش طراحی فرش و ۷۰۶ نفر در بخش رفوگری، پرداخت و مرمت فعالند.

تا سال ۹۹ تعداد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در فرش دستباف به بیش از ۲۶۱ هزار نفر رسید، اما برای سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی شده تا این آمار رشد ۲۰ درصد داشته باشد، یعنی به تعداد ۳۱۳ هزار نفر افزایش یابد که به همین منظور یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.

همچنین در مجموع پنج هزار و ۸۹۹ نفر در ۱۹ دانشگاه و ۱۱۵ هنرستان در سطح ۱۹ استان کشور در رشته فرش مشغول به تحصیل هستند که دو هزار و ۵۳۹ نفر آنان را دانشجویان و سه‌هزار و ۳۶۰ نفر آنان را هنرجویان هنرستان‌های فرش تشکیل می‌دهند.

صادرات آبمیوه ایرانی

صادرات آبمیوه ایرانی ؛ کشور ایران در ۴ ماه اول سال ۹۹ اقدام به صادرات بیش از ۳۸ میلیون دلار آبمیوه برابر با ۴۷ هزار و ۹۹۵ تن به ۳۵ کشور جهان کرده است.

صادرات آبمیوه ایرانی

صادرات آبمیوه ایرانی

سیدروح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: صنعت آبمیوه و کنسانتره در ایران را می‌توان صنعتی جوان تلقی کرد که در گروه صنایع تبدیلی کشور قرار می‌گیرد. در شرایطی که تا سال ۱۳۶۵ در این بخش تنها سه واحد تولیدی فعالیت داشتند، طی این سال‌ها شمار واحدهای تولیدی صنعت آبمیوه و کنسانتره ایران در حد قابل توجهی افزایش داشته است؛ به طوری که کشورمان در طی ۴ ماه اول سال جاری اقدام به صادرات بیش از ۴۸ هزار تن آب میوه به ارزش ۳۸ میلیون و ۱۰۷ هزارو ۴۱۳ دلار صادرات داشته است.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: صادرات آب میوه ایرانی شامل آب میوه، مخلوط آب میوه‌ها، مخلوط آب میوه و سبزیجات، عصاره میوه، اسانس آب میوه، تخمیر بدون الکل، آب میوه تغلیظ شده، آب انواع مرکبات شامل پرتقال، وگریپ فروت وآب انگور ، آب سیب و آب آناناس است.

لطیفی خاطر نشان کرد: صادرات آب میوه به بیش از ۳۵ کشور جهان شامل کشورهایی نظیر آلمان، پاکستان، افغانستان، مالدیو، استرالیا، کانادا، سوئیس، هلند ، ترکیه، زلاندنو، روسیه، نروژ ، ترکیه و کویت بوده است که در این میان مهمترین مقاصد این محصولات به پاکستان با ۹ میلیون و ۶۶۵ هزارو ۳۶۰ دلار در رتبه نخست و سپس ترکیه با ۶ میلیون و ۵۲۵ هزارو ۸۸۵ دلار و افغانستان با ۶ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۵۳ دلار قرار دارند.

وی گفت: در مقابل این میزان صادرات آب میوه در این بازه زمانی کشورمان صرفا ۲ هزار و ۱۱۱ تن به ارزش ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۹۵۲ دلار آبمیوه از ۸ کشور جهان واردات داشته است که این کشورها ترکیه، برزیل، بلژیک، امارات، اسپانیا، تایلند، هند وایتالیا هستند که بیشترین واردات کشورمان از تایلند به میزان یک هزار و ۷ تن آب آناناس و آب آناناس تلغیظ شده به ارزش ۲ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۹۳۷ دلار است.

صادرات آبمیوه ایرانی ، یک بشکه آب انار مساوی ۱۵ بشکه نفت!

صادرات آبميوه ايرانی به افغانستان

صادرات آبميوه ايرانی به افغانستان

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبمیوه و کنسانتره ایران از کاهش صادرات و مصرف محصولات این صنعت در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد و درباره پتانسیل صادرات و ارزآوری این محصول گفت که یک بشکه آبمیوه انار می‌تواند حدود ۱۵ برابر نفت ارزآوری داشته باشد که از این نظر یک محصول استراتژیک مانند زعفران و پسته به حساب می‌آید.

مهرداد شمس مولوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: صنعت  آبمیوه و کنسانتره طی چهار ماه اول سال ۹۹ بیش از ۳۸ میلیون دلار به وزن ۴۸ هزار تن صادرات داشته که عمدتا به پاکستان و ترکیه و افغانستان و روسیه و مقداری هم به آلمان صادر شده است.

وی همچنین از کاهش صادرات آبمیوه و کنسانتره در سال جاری خبر داد و مشکلات ناشی از تحریم‌های بانکی و شیوع ویروس کرونا را از جمله دلایل آن عنوان کرد.

شمس مولوی در پاسخ به سوالی درباره میزان کاهش صادرات در چهار ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت که در این رابطه هنوز آماری منتشر نشده است.

همچنین به گفته عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبمیوه و کنسانتره ایران، مصرف داخلی آبمیوه هم مانند خیلی از مواد غذایی دیگر در پی شیوع ویروس کرونا کاهش یافته است.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی به دلیل مشکلات عدیده ناشی از تحریم‌ها و اخیرا هم شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: تولیدکنندگان از دولت توقع بسته‌های حمایتی از جمله یارانه در نرخ سوخت مصرفی و آب و برق، تخفیف در مالیات و عوارض گمرکی و افزایش فرصت بازپرداخت وام‌های بانکی و تخفیف در نرخ بیمه کارگران را دارند.

به گفته شمس مولوی، در ایران پتانسیل صادرات و ارزآوری بسیار  بالایی در زمینه آبمیوه و کنسانتره وجود دارد،  به طوری‌که یک بشکه آبمیوه انار می‌تواند حدود ۱۵ برابر نفت ارزآوری داشته باشد که از این نظر یک محصول استراتژیک مانند زعفران و پسته به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا،  توان تولید سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن کنسانتره در کشور وجود دارد، اما به دلایلی از جمله کمبود سرمایه، بازار مصرف و مواد اولیه در حال حاضر حدود ۸۰ هزار تن کنسانتره در کشور تولید و حدود نصف آن صادر می‌شود، اما در بخش آبمیوه مصرف داخل بیشتر از صادرات است. با این وجود سرانه مصرف آبمیوه در ایران نهایتاً در سالی که مشکلات اقتصادی کمتر باشد به ۱۱ لیتر در سال می‌رسد و با بالا گرفتن مشکلات اقتصادی مصرف آبمیوه هم کمتر می‌شود، اما در کشورهای اروپایی ۳۵ تا ۴۰ لیتر در سال است.

 

بهترین گیاهان دارویی برای صادرات

بهترین گیاهان دارویی برای صادرات ؛ دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از فعالیت بیش از ۲۳۰ شرکت دانش بنیان و خلاق دارای مجوز بعنوان تولیدکننده داروها و فرآورده‌های طب سنتی خبر داد. سال گذشته و با وجود محدودیت‌های کرونایی، کسب و کارهای دانش‌بنیان حوزه گیاهان دارویی توانستند سهم مطلوبی از بازار محصولات را داشته باشند.

بهترین گیاهان دارویی برای صادرات

بهترین گیاهان دارویی برای صادرات

اجرای بندهای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، یکی از ده‌ها برنامه‌ راهبردی است که توسط ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دستور کار قرار دارد.

این ستاد، با انجام اقدامات گوناگون، سعی کرده تا راهبردهایی همچون بازنگری، اصلاح، ساده‌سازی و روزآمد کردن قوانین، مقررات و استانداردهای مربوطه را به مرحله اجراء برساند.

همچنین برای شناخت بیش‌تر جامعه از این حوزه و اصلاح نگرش نسبت به جایگاه طب سنتی و ترویج روش زندگی و تغذیه سالم بر اساس آموزه‌های طب سنتی در کنار اصلاح فرآیندها و ساختارهای نظارت و ارزیابی حوزه این طب، ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی همگام با دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه­های همکار اقدامات مختلفی را صورت داده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از معاونت علمی، از دیگر راهبردهای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی می‌توان به پشتیبانی و حمایت مؤثر از صادرات در حوزه طب سنتی و توسعه داروسازی سنتی برای پاسخگویی به مصارف داخلی و رفع نیازهای صادراتی اشاره کرد.

این ستاد همچنین با حمایت از ایجاد و ساماندهی نهادهای مؤثر و مؤسسات معتبر مردم‌ نهاد در حوزه طب سنتی و داروسازی سنتی و همچنین تعمیق و گسترش بنیان‌های معرفتی و فلسفی طب سنتی، فرصتی برای تعامل فعال و هم افزایی طب سنتی و طب مدرن فراهم ساخته است.

رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی

محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری با اشاره به فعالیت بیش از ۲۳۰ شرکت دانش بنیان و خلاق که تولیدکننده داروها و فرآورده های طب سنتی دارای مجوز هستند، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد شرکت‌های خلاق حوزه گیاهان دارویی از ۴۴ شرکت فراتر رفته است.

وی، با اشاره به ارائه بیش از ۴۸ خدمت حمایتی به شرکت‌های خلاق گفت: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، ذیل برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق، ظرفیت علمی و نوآورانه نهفته در شرکت‌های حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی به کمک زیست‌بوم ایجاد شده، مورد حمایت قرار گرفت و سهم شرکت‌های این حوزه از اقتصاد دانش‌بنیان افزایش یافت.

عصاره، از فعالیت بیش از ۳۰۰ شرکت‌ نوآور در زمینه داروهای‌گیاهی، فرآورده‌های طبیعی و سنتی گفت و ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر شاهد افزایش ۱۰ برابری صدور مجوز تولید داروهای گیاهی و فرآورده طبیعی به ۳۷۳۳ قلم بودیم.

وی افزود:همچنین با تلاش‌های صورت گرفته، مجوز تولید فرآورده طب سنتی از ۷ محصول به ۱۴۷۱ محصول طی ۱۰ سال اخیر افزایش یافت که گامی مثبت در توسعه محصولات این حوزه به شمار می‌رود.

عصاره با اشاره به افزایش تولید و فروش داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و سنتی به بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ عنوان کرد: همچنین کاهش ۸۵ درصدی واردات فرآورده های طبیعی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال پیشین بخش دیگری از دستاوردهای این حوزه در بخش کسب بازارهای داخلی و حفظ سرمایه‌های ارزی است.

عصاره همچنین با اشاره به بازار و گروه هدف چندین میلیاردی دام و طیور و لزوم توجه ویژه به این حوزه، از افزایش ۸ برابری صدور مجوز تولید دارو و فرآورده مکمل گیاهی دامی طی ۱۰ سال اخیر به ۱۰۰ قلم گفت.

حمایت از رویدادهای ترویجی

دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین در ادامه، ضرورت آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی ظرفیت‌های نهفته گیاهان دارویی در جامعه در خصوص اقدامات ستاد در این حوزه را مورد تاکید قرار داد.

عصاره، برگزاری ۴ دوره دو سالانه نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی طی ۸ سال اخیر و حمایت از برگزاری همایش‌ها، نمایشگاه‌ها، کنگره‌ها و جشنواره‌های تخصصی حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی با موضوعات تخصصی مختلف، بخشی از جمله فعالیت‌های ستاد در راستای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی برشمرد.

وی افزود: رویدادهای گوناگونی چون کنگره ملی گیاهان دارویی، همایش طلای سبز، نمایشگاه هفته سبز، جشنواره فرآورده‌های آرایشی بهداشتی طبیعی، نمایشگاه و جشنواره فناوری‌های نو و پیشرفته ربع رشیدی تبریز، نمایشگاه داروهای گیاهی و طب جایگزین ترامدکس، جشنواره «فناوری و نوآوری در زنجیره ارزش گیاهان دارویی» برخی از رویدادهای حمایت شده از سوی ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به شمار می‌رود.

عصاره همچنین به ایجاد زمینه‌ای برای پررنگ شدن نقش گیاهان دارویی در برنامه‌های ترویجی رسانه ملی اشاره کرد و گفت: تهیه و حضور سالانه در بیش از ۱۰۰ ساعت برنامه‌های صدا و سیما همچنین سایر رسانه‌ها، برنامه‌های چالش و گفت و گو محور، برنامه‌های اختصاصی و ترویجی گیاهان دارویی و طب سنتی از جمله اقداماتی بود که در راستای ترویج و فرهنگ‌سازی صورت گرفت.

گام‌های بلند در راستای صنایع و فرآورده های کشاورزی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌ گیاهان دارویی و طب سنتی، به حمایت از ایجاد مراکز تولید گیاهان دارویی مادر شامل بذر، نشاء و نهال اشاره کرد و گفت: حمایت از سرمایه گذاری ۲۳ شرکت خصوصی برای اجرای طرح‌های تولید بیش از ۵۰ طبقه بذری و اندام تکثیری گیاهان دارویی و صنعتی همچنین تولید بذرهای استاندارد و مقاوم با استفاده از فناوری‌های نوین از جمله کشت سلول و بافت از اقدامات حمایتی در راستای بی نیازی کشور به واردات بذر به شمار می‌رود.

عصاره، با اشاره به حمایت ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری از ایجاد بانک اطلاعات گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی کشور، اظهارکرد: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به تدوین دارونامه داروها و فرآورده های سنتی ایران، فارماکوپه گیاهان دارویی بومی ایران و بانک اطلاعات گیاهان دارویی وب سایت پرشین هرب با دارا بودن مونوگراف برای هرکدام از گیاهان بومی کشور و مشخص شدن آزمون‌های فیزیکی و شیمیایی اشاره کرد.

حمایت از حوزه طب سنتی و دارویی

عصاره همچنین به حمایت از ایجاد سلامتکده نمادین طب سنتی با حضور پزشکان طب سنتی در تمامی جشنواره های ملی گیاهان دارویی و طب سنتی اشاره کرد و ادامه داد: حمایت از سلامتکده‌ها در راستای ترویج و توسعه ظرفیت‌های گیاهان دارویی در حوزه سلامت صورت گرفت و در حال حاضر، ۵۸ سلامتکده طب سنتی در بخش های خصوصی و دولتی سطح کشور فعالیت می‌کنند.

فعالیت مراکز نوآوری و شتابدهنده‌های تخصصی

دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به فعالیت تعداد ۱۱۰ مرکز رشد و پارک علم و فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی گفت: ستاد با برنامه ریزی توسعه شتابدهنده‌های تخصصی تلاش کرده است تا زمینه را برای تجاری‌سازی فناوری‌های این حوزه فراهم کند.

عصاره، با اشاره به برنامه ریزی برای راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی طب ایرانی و داروسازی سنتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه توسعه داروها و فرآورده های طب سنتی افزود: در حال حاضر اقدامات زیرساختی با حمایت بخش خصوصی و سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی با هدف شناسایی و جذب هسته های فناور و صاحبان طرح های فناورانه صورت گرفته و طی چندماه آینده شروع بکار خواهد کرد.

وی همچنین بیان کرد: درحال حاضر شتابدهنده های تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان پرسیس ژن، زردبند، دنی تک در استان های فارس و تهران برای طراحی، تولید، تجاری سازی دانش و فناوری و ارائه محصولات دانش بنیان و خلاق در حوزه طب ایرانی و داروهای سنتی مشغول به فعالیت بوده و حمایت از تاسیس چندین شتابدهنده در استان ­های مختلف کشور و حوزه های مختلف فعالیت صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی در دستور کار آتی قرار دارد.

بهترین گیاهان دارویی برای صادرات کدامند؟

بهترین گیاهان دارویی برای صادرات عبارتند از:

کرفس وحشی (کلوس), میوه زرشک وحشی(جنگلی), ترنجبین, شیر خشت, فرنجمشک, مریم نخودی, پرسیاوشان, چماز, جفت, گز شهداد, پیدخشت, ممستکی, زدو, آنچوچک, گل لمدار, علف گاو زبان, گل نرگس, برگ کناره برگ مورد, زیره سیاه, مویه محلب, اشنیان(شقار), گز خوانسار(گز انگبین), پسته جنگلی, میوه ناخنک, آویشن, گز علفی, گردو و فندق جنگلی, آنفوزه تلخ و شیرین, ترکه ارغوان, باریجه, کتیرا, وشاء, انزوت, کاپاریس (لگجی), بادام جنگلی(کوهی), علف چای, عشقه, خزه, سرخس, بال عقبابی, موزه خوزستانی (لرستانی), گل گاو زبان, گل بومادران, گل بنفشه, مریم گلی, گلی کاسنی, گل گندم, گل اروانه, گلرنگ, میوه روناس, تخم بزرگ (کتان), تخم مرو, قدومه شیرازی, کشمش کولی, اسقرزه, بادیان, انیسون, بادرنجبویه, برگ بو, میوه بنه و بلوط, مازوج, گل بلوط, پنیرک, پارهنگ, بوبنه, شاتره, اسطوخدوس, برگ اکالیپتوس, شکر تیغال, سقز, همیشک, کلیه بذور و میوه درختان و درختچه‌های جنگلی, اندام هوایی ریواس, موسیر, برگ و سرشاخه کوله خاس, سقز ,کنگر ,قارچ خوراکی (برداشت از مراتع)

صفر تا صد صادرات مبلمان

صفر تا صد صادرات مبلمان ؛ مبلمان از جمله کالاهای صادراتی ایران می باشد. تولید و صادرات در این صنعت می تواند به توسعه صادرات غیرنفتی کمک شایانی نماید. حمایت از صنایع مبلمان باعث افزایش ارز آوری و اشتغال زایی در کشورهای تولید کننده می شود. تولید و فعالیت در صنعت مبلمان علاوه بر دستیابی به ارزش افزوده مناسب در کوتاه مدت ، بازده بالایی در اشتغال زایی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد و این صنعت از سالیان گذشته سبب توسعه اقتصادی کشورها شده است.

در بازارهای هدف صادراتی از جمله عراق، ارمنستان، گرجستان، قزاقستان، امارات و آذربایجان، ده رقیب اصلی وجود دارد و کشور ایتالیا در همه این بازارهای صادراتی و کشور چین، آمریکا، آلمان و ترکیه در ۵ بازار حضور دارند و این کشورها رقبای ایران در مبلمان صادراتی به این بازارها هستند.

کشور چین به ۲۱۷ کشور مبلمان صادر می کند و آمریکا حجم بالایی واردات از این کشور دارد و پس از آن ژاپن ، انگلیس، هنگ کنگ و کانادا و نیز کشور ایران می باشند. کشور ایتالیا به ۲۱۹ کشور، صادرات در این حوزه را انجام می دهد و کشورهای اروپایی و امریکایی، فرانسه، آلمان و انگلیس بیشترین سهم را دارند و همچنین به ایران هم صادرات صورت می گیرد.

صفر تا صد صادرات مبلمان

صفر تا صد صادرات مبلمان

کشور روسیه به ۱۴۴ کشور و سهم کشورهای قزاقستان، آلمان ، اکراین و فرانسه بیشتر از کشورهای دیگر بوده است. بیشترین حجم واردات مبلمان ایران از کشور آلمان می باشد. آمریکا به ۲۲۰ کشور مبلمان صادر می کند و سهم کشورهای کانادا ، مکزیک ، ژاپن ، انگلیس و چین بالا است. ترکیه نسبت به رقبای دیگر ایران در کشورهای هدف ، صادرات بالاتری نسبت به کل صادرات به ایران دارد و کشور آلمان ، یونان ، رومانی و عراق بیشترین واردات از این کشور را داشته اند.

کد تعرفه مبلمان چیست؟

مبلمان (Furniture) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۹۴۰۱ شناخته می شود.

تمام گزارشات زیر براساس آنچه تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی در گمرکات اظهار و ثبت شده، درج شده است. تلاش بر این است که با مطالعه این گزارشات فضای تجاری محصول مدنظرتان را بهتر بشناسید و با آگاهی بیشتر اسباب نتیجه گیری قوی تر را برای تجارت خود فراهم آورید.

  • آمار صادرات مبلمان

    رقم کل صادرات: ۸۱,۳۵۴,۰۱۵,۰۰۰ دلار

    میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۳ درصد

    میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۷ درصد

    میانگین فاصله از کشور وارد کننده: ۴,۵۸۷ KM

  • آمار واردات مبلمان

    رقم کل واردات: ۸۴,۴۵۷,۹۱۷,۰۰۰ دلار

    میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۴ درصد

    میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۷ درصد

    میانگین فاصله از کشور صادر کننده: ۵,۱۴۹ KM

صادرات مبلمان از ایران

صادرات مبلمان ايراني

صادرات مبلمان ايراني

کشورهای عراق، قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و همچنین حوزه خلیج فارس و اروپا به ترتیب کشورهای هدف صادراتی هستند. در سال ۹۲، صادرات مبلمان حدود ۵۰ میلیون دلار بوده و با رشد ۶ برابری نسبت به سال گذشته ی آن مواجه بوده است.

هنگامی که واردات زیاد مبلمان منع شد، تولیدکنندگان خارجی تمایل به سرمایه گذاری مشترک برای تولید مبل در کشور پیدا کردند و این برای صنعت مبلمان ایران فرصت بسیار مناسبی می باشد تا در این زمینه پیشرفت کنند.

هم اکنون چندین شرکت از کشور ترکیه با ایران، تولید مشترک مبلمان دارند و نیز با تولیدکنندگان مبلمان اداری ایتالیا و اسپانیا با هدف صادرات به بازارهای خاورمیانه، تولید مشترک مبلمان در ایران فراهم شده است.

منطقه خاورمیانه و روسیه از بزرگ ترین مصرف کنندگان مبلمان می باشند و با وجود امتیازاتی در صنعت مبلمان ایران، تولیدکنندگان بزرگ مبلمان از دیگر کشورهای جهان در حال مذاکره برای سرمایه گذاری درایران و فعالیت مشترک در زمینه تولید مبلمان هستند که طی سال های اخیر مذاکراتی با صنعت مبلمان ایتالیا انجام شده و با تفاهم نامه ای بین طرفین قرار شده تا سرمایه گذاری و تولید مشترک با این کشور صورت بگیرد.

صادرکنندگان مبلمان ایران با برنامه ریزی ۵ ساله قصد دارند تا صادرات این صنعت را توسعه دهند و با تأسیس ۱۱ فروشگاه مبلمان ایرانی در کشورهای هدف صادراتی مانند روسیه، اوکراین، کشورهای همسایه و نیز کشورهای CIS به منظور توسعه این صنعت پرداخته شده است. صنعت مبلمان کشور از مزیت های خوبی برخوردار می‌باشد و با برنامه ریزی دقیق تولید کنندگان و صادرکنند گان این صنعت، می توان علاوه بر صادرات به بازارهای مبل منطقه به بازارهای اتحادیه ی اروپا هم مبلمان ایرانی را صادر کرد.

در مورد صادرات به ایتالیا، هنوز صادراتی صورت نگرفته و مذاکرات در این زمینه ادامه دارد. پیش بینی می شود صادرات در صنعت مبلمان به دلیل افزایش تولید و صادرات در سال های آینده به ارقامی بیش از این میزان برسد و در سال ۹۴، حدود ۴۰ میلیون دلار صادرات در صنعت مبلمان صورت گرفته و کشور عراق همواره یکی از بازارهای هدف ایران محسوب شده است و همچنین امسال تولید مبلمان اداری در کشور پیشرفت زیادی داشته و با وارداتی که در زمینه ماشین آلات انجام گرفته، ایران در زمینه تولید مبلمان اداری به دستاوردهای خوبی دست یافته است.

مهم ترین کشورهای هدف صادراتی مبلمان

مهم ترین کشور های هدف صادراتی ایران برای صادر کردن مبلمان، کشورهای عراق، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، افغانستان، تاجیکستان، ارمنستان، دبی، عمان و قطر هستند. ازبکستان، افغانستان و نیز حوزه خلیج فارس و اروپا از جمله کشورهایی می باشند که از ایران به این کشورها مبلمان صادر می شود.

صادرات در این صنعت از ایران به ایتالیا، هنوز قطعی نشده و مذاکرات در این زمینه ادامه دارد و پیش بینی شده، صادرات به سایر کشورها از جمله ایتالیا انجام گیرد.

مشکلات موجود در صادرات مبلمان

برخی از مشکلات مبلمان صادراتی از ایران به دیگر کشورها می توان به تامین نشدن مواد اولیه با کیفیت و داشتن تعرفه بالا، حضور قدرتمند رقبا و تأثیر مالیات بر ارزش افزوده در قیمت تمام شده کالا اشاره کرد.

استفاده نکردن از وسایل اطلاع رسانی در بازار داخلی و جهانی برای معرفی محصولات باعث شده، تا این کالا با توجه به پتانسیل های زیادی که دارد در بازارهای جهانی آشنایی کافی با صنعت مبلمان نداشته باشند.

برقراری تجارت ترجیحی با برخی کشور ها مثل ترکیه به ضرر کشور می باشد، چون با این کار تعرفه گمرکی، ۷۰ درصدی واردات مبلمان به نصف کاهش می یابد و به ضرر تولید کنندگان داخلی می باشد

آیا دلار می ریزد؟

آیا دلار می ریزد؟ ؛ در روز‌های گذشته قیمت دلار تغییر جندانی نداشته و در محدوده ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان نوسان کرده است. به نظر می‌رسد که در روز‌های پایانی سال دلار حرکت افزایشی نخواهد داشت.

آیا دلار می ریزد؟

آیا دلار می ریزد؟

به علت وجود سایه برجامی بر فضای بازار و احتمال تزریق بازار ساز در روزهای پایانی سال برای کلوز دلار زیر کانال ۲۵ هزار تومان، در بازار حواله درهم، نشانه‌ ای از رشد قیمت ها وجود ندارد.

قرار داشتن درهم در محدوده ۶۸۰۰ تومان یعنی درهم در برابر ریال تضعیف شده و این موضوع فشار فروش دلار را تشدید می کند و تا زمانی که تقاضا در بخش حواله‌ای افت می کند، بازار جان زیادی برای رشد ندارد، در نتیجه در خریدهای نقدی نیز بسیار محتاطانه عمل می شود.

آمریکا می گوید به دنبال مذاکرات جدید با ایران نیستیم، فقط درباره احیای برجام گفتگو می کنیم. بازارساز هم به دنبال آن هست تا کلوز پایان سال در مرز ۲۵ هزار تومان نباشد بخاطر همین صرافی های منتخب را حداکثر در عدد ۲۴۲۰۰ تومان نگه می دارد.

با اینحال دلار طبق ریت می تواند تا ۲۵۰۰۰ تومان هم نفوذ کند لذا با احتساب صرافی های منتخب محدوده ۲۴۵۰۰ تومان تا ۲۵۰۰۰ تومان برای دلار امروز قابل پیش بینی هست.

اسکای نیوز عربی می گوید بایدن قصد ندارد مانع آزدسازی منابع مالی ایران در کره جنوبی و ژاپن شود و از طرفی کره جنوبی نسبت به آزاد سازی حدود ۱ میلیارد دلار از مطالبات ۸٫۵ میلیارد دلاری ایران، مشروط به خرید دارو، غذا و اقلام بشردوستانه موافقت کرده است که می تواند باعث کاهش بیشتر قیمت دلار شود.

صادرات آلومینیوم ایران

صادرات آلومینیوم ایران ؛ ۵۷ هزار و ۱۰۰ تن قیر و ۶۰ هزار تن گوگرد در تالار صادراتی بورس کالای ایران عرضه می شود. تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران در این روز میزبان عرضه ۸۳ هزار و ۳۳۶ تن مواد پلیمری، قیر، گوگرد، لوب کات، وکیوم باتوم و روغن پایه است. بازار فرعی بورس کالای ایران نیز عرضه ۶ هزار تن ورق گرم را تجربه می کند.

صادرات آلومینیوم ایران

صادرات آلومینیوم ایران

رشد ۴۵ دلاری قیمت آلومینیوم 

قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن، دیروز دوشنبه ۲۵ اسفند ماه، نسبت به آخرین معاملات انجام شده (جمعه ۲۲ اسفند ماه)، ۲.۱ درصد معادل ۴۵.۵ دلار رشد داشت. به گونه ای که در جمعه ۲۲ اسفند ماه، آلومینیوم دو هزار و ۱۳۹ دلار به ازای هر تن قیمت گذاری شد و قیمت آن دیروز به دو هزار و ۱۸۴ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر تن رسید.

همچنین روز دوشنبه ۲۵ اسفند ماه، قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن نسبت به هفته قبل، با رشد ۱.۵ درصدی معادل ۳۲ دلار، از دو هزار و ۱۵۲ دلار ۵۰ سنت به ازای هر تن به دو هزار و ۱۸۴ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر تن رسیده است.

میانگین موجودی این فلز در انبارهای بورس فلزات لندن نیز با ۶۲۳ هزار و ۵۰۰ تن افزایش از یک میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۲۵ تن در هفته گذشته به یک میلیون و ۹۱۶ هزار و ۷۲۵ تن در هفته اخیر رسیده است.

سهم فارس در جهش تولید آلومینیوم

فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در شهرستان لامرد با تولید ۱۲۰تن شمش آلومینیوم چهارم اردیبهشت ماه ۹۹ به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
چشم انداز تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمس آلومینیوم در سال برای این مجتمع در وسعتی به مساحت ۲۰۰ هکتار  طرح‌ریزی شده است.
محصولات این مجتمع در صنایع هوا فضا، صنایع دفاعی، صنایع خودرویی، صنعت ساختمانی، صنایع کابل و مفتول سازی و صنایع بسته بندی کاربرد دارد.
این مجتمع در زمان بهره‌برداری کامل به صورت مستقیم یک هزار و ۵۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم پنج هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.
برای اجرای این طرح ۱۸۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و یا معادل ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی صورت گرفته است.
این طرح با سرمایه گذاری ۴۹ درصدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و ۵۱ درصدی شرکت سرمایه گذاری غدیر احداث شده و در حال تکمیل است.
سرمایه در گردش مورد نیاز این مجتمع ۱۰ هزار میلیارد ریال  با عاملیت بانک صادرات به عنوان بانک پیشرو و  بانک های صنعت و معدن ، ملت و ملی پیش‌بینی شده است.
اجرایی شدن این طرح از مصوبات سفر سال ۱۳۹۴ کاروان دولت تدبیر و امید رییس‌جمهوری به استان فارس است که به گفته رییس‌جمهوری، اجرای این طرح پیرو گشایش‌های صورت گرفته بعد از برجام است.

ثبت رکورد تولید آند

و اما در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است، مدیرعامل کارخانه آلومینیوم جنوب از موفقیت این واحد در این مسیر سخن گفته است.
علی عبدالله نژاد اسفندماه جاری گفته است: در سال جهش تولید با همت متخصصان و جوانان ایرانی، رکورد تولید ۵۲۰ آند در روز که ماده اساسی برای تولید این فرآورده است در این مجتمع ثبت شد.
به گفته وی، آندسازی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب شامل سه واحد اصلی آندخام، پخت و میله گذاری است که مواد اولیه آند شامل کک کلسینه شده نفتی، قیر پالایش شده قطران زغال سنگ و همچنین باقیمانده آندهای مصرف  شده واحد احیا (باتس) است.
مدیرعامل کارخانه آلومینیوم جنوب در لامرد گفت: آند، نقش اساسی در فرآیند تولید آلومینیوم ایفا می‌کند و ضمن انتقال جریان الکتریکی، در واکنش احیای آلومینیوم مصرف می شود و کیفیت آند تاثیر بسیار زیادی در کیفیت آلومینیوم تولید شده و فرآیند آن دارد.

نقش آلومینیوم جنوب در فرایند تولید ملی

به گفته برخی کارشناسان، با افتتاح این قطب عظیم صنعتی، تحولی بنیادین در رشد و توسعه صنعت آلومینیوم کشور شکل گرفته است.
امروز شرکت های ایرالکو ( اراک)، المهدی و هرمزال( بندرعباس) بهمراه آلومینای ایران (جاجرم خراسان شمالی) و سالکو (آلومینیوم جنوب – لامرد فارس) تولید کننده شمش آلومینیوم در کشور محسوب می شوند.
بنا بر اعلام مدیرکل دفترکانه آرائی و فرآوری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، درهشت ماهه امسال تولید شمش آلومینیوم به رقم ۲۷۱.۳ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۷۷.۹ هزار تن بود، افزایش ۵۲.۵ درصدی دارد.
محمد خانی با اشاره به برنامه ششم توسعه ( ۱۴۰۰- ۱۳۹۶) و تولید آلومینیوم افزود: برنامه پیش بینی شده تولید ۸۰۰ هزار تن است که نیازمند ۱.۶ میلیون تن آلومیناست و با فعال سازی مجموعه آلومینیوم جنوب دستیابی به این هدف دور از انتظار نیست، ضمن اینکه دستیابی به تولید شمش برابر سند چشم انداز به ۲.۴ میلیون تن آلومینا نیاز دارد.

تولید ثروت و اشتغال رهاورد بهره برداری از مجتمع آلومینیوم جنوب

عنایت الله رحیمی استاندار فارس پیش از این با اشاره به افتتاح فاز نخست مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت:‌ تولید ثروت، اشتغال و تحول در دانش و تکنولوژی رهاورد بهره‌برداری از این مجتمع است.
حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز اجرای طرح آلومینیوم جنوب را اقدامی مناسب برای تامین مواد اولیه (شمش) صنایع پایین‌دستی دانست و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت اهتمام جدی را در اجرای طرح داشته است که بازخورد این اقدامات باعث اشتغال یک هزار و ۶۰۰ نفری و راه‌اندازی فاز اول این طرح شده است.
به گفته وی، طرح آلومینیوم جنوب یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های تولیدی بخش آلومینیوم در کشور است که با هدف رفع نیازهای داخلی و توسعه صادرات و به ویژه محرومیت‌زدایی راه‌اندازی شده است.

ایجاد صنایع پایین‌دستی آلومینیوم در لامرد

ایجاد و تکمیل مجتمع آلومینیوم جنوب در لامرد، بخش نهایی و پایانی فرایند توسعه در این نقطه از جنوب استان فارس نیست.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ایجاد صنایع پایین دستی در مجتمع آلومینیوم جنوب لامرد واقع در منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان با اعتبار ۷۰۰ میلیون یورو تعریف شده است.
بدین ترتیب، این منطقه افق و چشم انداز مطلوبی در مسیر توسعه فراروی خود دارد.

مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار در کیلومتر هشتم جاده لامرد – خنج و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر لامرد احداث شده است.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

افتتاح تأسیسات بندری کارخانه آلومینیوم لامرد در سال ۱۴۰۰

علی عبداله‌‌‌نژاد در جریان بازدید و ارزیابی پیشرفت تاسیسات بندری کارخانه آلومینیوم لامرد، افزود: ترمینال و تاسیسات ذخیره‌سازی مواد اولیه صادراتی مجتمع صنایع آلومینوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان درحال اجراست که در حال حاضر تاسیسات بندری این شرکت شامل سیلوها و ترمینال حدود  ۸۵ درصد پیشرفت دارد.

مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب افزود: سیلوی ذخیره‌سازی آلومینا، سیلوی ذخیره‌سازی قیر و ذخیره‌سازی کک نفتی کلسینه (CPC) از محل اعتبارات شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در بندر پارسیان احداث شد که با افتتاح ترمینال اختصاصی این شرکت در بندر پارسیان نیز روند حمل و نقل مواد اولیه برای کارخانه آلومینیوم لامرد و ذخیره در سیلوها تسهیل می‌شود.

وی اظهار کرد: با تلاش متخصصان شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در سال ۱۴۰۰ شاهد بهره‌برداری از ترمینال اختصاصی شرکت و تاسیسات ذخیره‌سازی مواد اولیه در بندر پارسیان خواهیم بود.

بندر پارسیان به عنوان دروازه اصلی واردات مواد اولیه و صادرات محصولات تولیدی مناطق ویژه اقتصادی پارسیان و لامرد نقش ایفا می‌کند و نخستین و بزرگترین بندر تخصصی صنعتی، معدنی و تجاری در ایران محسوب می‌شود که نیازهای تخلیه و بارگیری چهار صنعت عمده انرژی‌ بر شامل پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و سیمان واقع در پارسیان و لامرد را پاسخگوست.

ظرفیت نهایی بندر پارسیان حدود ۴۰ میلیون تن کالا در سال است و مشتمل بر ۱۹ پست اسکله برای کالاهای عمومی، فله خشک، فله مایع و کانتینری است که اسکله شماره ۵ آن در اواخر بهمن امسال با دستور حسن روحانی رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

اسکله شماره ۵ بندر پارسیان که تامین مواد اولیه کارخانه آلومینیوم لامرد از این اسکله انجام می‌شود نیز توان پهلوگیری کشتی های با ظرفیت ۷۰ هزار  تن و حمل آلومینای فله، کک نفتی و قیر با ظرفیت تخلیه ۱۰۰۰ تن بر ساعت دارد.

بازار صادرات عسل

بازار صادرات عسل ؛ امسال بیش از ۱۶ تن عسل از شهرستان طرقبه شاندیز به کشور‌های همسایه صادر شد. علیرضا قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان طرقبه شاندیز گفت:  یک واحد بسته بندی عسل در طرقبه شاندیز فعالیت دارد که از ابتدای امسال  تاکنون بیش از ۱۶ تن عسل به کشور‌هایی از جمله قطر، کویت، مالزی، عراق و بحرین صادر کرده است. او با اشاره به اینکه ارتقاء در بسته بندی محصول، تنوع در تولید و افزایش کیفیت و همچنین نوسانات قیمت ارز از عوامل موثر بر صادرات است، افزود: با این حال جایگاه ما در صادرات عسل در مقایسه با ظرفیت‌های موجود کافی نیست. رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان طرقبه شاندیز ادامه داد: نداشتن هلدینگ صادراتی عسل، ضعف در برند سازی محصول و فعال نبودن رایزن‌های اقتصادی از مهمترین مشکلات صادرکنندگان عسل است.

بازار صادرات عسل

بازار صادرات عسل

قدرتی بیان کرد: در چند سال اخیر اقدامات خوبی برای صنعت زنبورداری انجام شده است، اما برای عبور از رشد کمی و دستیابی به رشد کیفی سیاست‌های حمایتی دولت و وزارت جهاد کشاورزی را می‌طلبد.

او تصریح کرد: در بحث صادرات عسل به خارج از کشور، تمام مجوز‌های لازم باید از سوی دامپزشکی صادر شود، بنابراین هر فردی که نسبت به صادرات عسل اقدام می‌کند باید از دامپزشکی نمونه برداری، بررسی و مجوز لازم را دریافت کند.

تعیین اصالت عسل با روش آنزیمی

محققان آزمایشگاه بیوشیمی دانشگاه شهید بهشتی در دو سال گذشته با مطالعات گسترده روشی ابداع کردند که در مقایسه با روش‌های قبلی، دقیق‌تر ساده‌تر و تکرارپذیر است. عسل به عنوان یک محصول با ارزش طبیعی در سطح کشور و دنیا شناخته می‌شود و سرمایه گذاری‌های گسترده‌ای هم برای پرورش زنبور عسل و کندوداری انجام شده است.

متاسفانه تقلب گسترده در این محصول با ارزش مشاهده می‌گردد که لزوم ارزیابی‌های دقیق علمی را جهت کنترل کیفی آن ضروری می‌نماید.
روش ابداعی این محققان می‌تواند بعنوان گواهی اصالت و مرغوبیت کالا در صادرات این کالای ارگانیک قید شود.
گروه پژوهشی سنجش عسل بهشتی متشکل از متخصصان رشته بیوشیمی، گرده شناسی و میکروبیولوژی حدود ۳ سال است که بر روی محتوای بیوشیمیایی و خواص درمانی عسل تحقیق می‌نمایند و به نوآوری‌های بسیاری هم دست یافته اند.
این گروه در حال حاضر با در دست داشتن تمام روش‌های دقیق سنجشی قادر به تعیین محتوای شیمیایی، آنزیمی، گرده و میکروبی عسل هستند و خواص درمانی نمونه‌های عسل را نیز بخوبی مشخص می‌نمایند.

تولید ۶۰ تن عسل طبیعی در سبزوار

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: ده هزار و ۳۳۵ کلونی زنبور عسل امسال در شهرستان سبزوار فعال بوده که این تعداد نسبت به سال گذشته که حدود ۲ برابر شده است.

علی اصغر امانیان با اشاره به توسعه زنبورداری به منظور ایجاد مشاغل خانگی افزود: با توجه به ارزش مناسب سایر فرآورده‌های زنبور چون ژل رویال، زهر زنبور، گرده گل و تولید ملکه چندین دوره‌ آموزشی برای زنبورداران برگزار شده است.

وی با اشاره به خواص دارویی و غذایی ژل رویال و ارز آوری مناسب آن برای صادرات ادامه داد: تولید ژل رویال در محدوده بیش از هزار کلونی در حال پیگیری است.

بررسی کشورهای دارای اولویت برای صادرات محصولات ایرانی

بررسی کشورهای دارای اولویت برای صادرات محصولات ایرانی. اصولا شناخت بازارهاي هدف و اولويت بندي بازارهاي بالقوه در يك محصول خاص مي تواند در نهايت، در تدوين استراتژي بازاريابي كارآمد جهت شركت هايي كه قصد صادرات يك محصول در بازار را دارند، مفيد بوده و از اتلاف هزينه هاي آن دسته از شركتها كه قصد حضور مستمر در بازار را دارند جلوگيري نمايد. از سوي ديگر، در ارتباط با برنامه ريزان صادراتي و مسوولين اجرايي كشور اين امر مي تواند نقش ارزنده اي در تدوين استراتژي بازرگاني به ويژه در خصوص مذاكرات تجاري دو جانبه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم کشورهای دارای اولویت صادراتی بالاتر جهت صادرات محصولات ایرانی را بررسی نماییم. تا پایان این مقاله با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center-بررسی کشورهای دارای اولویت برای صادرات محصولات ایرانی

بررسی کشورهای دارای اولویت برای صادرات محصولات ایرانی

بررسی کشورهای دارای اولویت برای صادرات محصولات ایرانی

کشور های خاورمیانه، اولین اولویت برای تجارت

ابتدا کشور های خاورمیانه که هفده کشور بوده و اطراف ما جمع شده اند، اولویت دارند. در حقیقت کشور های عربی، اکثرا مصرف کننده اند. آن ها خط تولید هایی برای محصولاتشان نداشته و کشور های راحت طلبی هستند.
این سرزمین ها، در حوزه کشاورزی خوب پیش رفته اند. برای مثال: کشور سوریه زیتون صادر می کند. کشور های عربی به واسطه راحت طلبی که دارند، ذاتا در کار تولید وارد نمی شوند. با توجه به این که متاسفانه یا خوشبختانه، ارز پول ما ارزش خیلی پایینی دارد، آن ها ترجیح می دهند از ایران خرید کنند.

کشورهای ترکیه، عراق، چین، روسیه، هند، امارات عربی متحده، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، عمان، افغانستان، آذربایجان، اندونزی، کویت، کره جنوبی، مصر، قطر، مالزی، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، ارمنستان، تاجیکستان، لبنان، ازبکستان، نیجریه، تونس، قرقیزستان، بلاروس، الجزایر، بنگلادش، ژاپن، سوریه، کنیا، بحرین، سریلانکا، سودان، تانزانیا، اردن، اوکراین و لیبی دارای اولویت یک در بازارهای هدف صادراتی ایران قرار گرفتند.

در اولویت دوم، کشور های حوزه سی آی اس آن ها کشور هایی هستند که از اتحاد جوامع شوروی تفکیک شده و برای واردات، سرزمین های مستعدی هستند.

مزیت کشور های سی آی اس این است که اکثرا، جزو کشور های توریستی محسوب شده و مصرف کننده اند. این کشور ها، به دلیل مشغله هایی که در بحث توریست و گردشگری دارند، ترجیح می دهند خط تولید نداشته و در حوزه تولید محصول تمرکز نکنند.

کشور های سی آی اس، بیش تر سعی می کنند واردات انجام دهند. در این صورت شما نیز می توانید با این کشور ها کار کنید.

همچنین ویتنام، غنا، ونزوئلا، برزیل، فیلیپین، کوبا، تایلند، هنگ کنگ، سنگاپور، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، صربستان، کرواسی، مجارستان، یونان، استرالیا و قبرس نیز در فهرست کشورها و مناطق دارای اولویت دو در بازارهای هدف صادراتی ایران جای گرفتند.

سه کشور مجزا که شامل افغانستان، پاکستان و هند است، تقریبا از جمله کشورهایی با اولویت بالا جهت صادرات محصولات ایرانی به حساب می آیند.

هند به عنوان دومین کشور پر جمعیت جهان، مصرف خیلی بالایی دارد. کشور هند، به دلیل این که اکثریت مسلمانان را در خود جا داده است، بزرگ ترین واردکننده خرما به حساب می آید. آن ها محصولات خیلی زیادی از جمله صنعتی، غذایی و کشاورزی را مصرف کرده و ما می توانیم با آن ها کار کنیم.

افغانستان و پاکستان نیز در نزدیکی ما هستند. آن ها با زبان ما آشنا بوده و ما می توانیم با آن ها ارتباط بگیریم.

کشور های آسه آن و کشور های اروپایی. به هر حال غایت ما این دو منطقه هستند. باید در این موارد خیلی کار کنیم. از آن جا که هر محصولی آنالیز خودش را دارد، ما می توانیم از همان ابتدا هم وارد کشور های اروپایی و آمریکایی شویم.

از مجموع ۵۷ کشور و منطقه دارای اولویت صادراتی ۳۳ کشور و منطقه آسیایی، ۱۰ کشور آفریقایی، ۱۰ کشور اروپایی، سه کشور آمریکایی و یک کشور نیز مربوط به قاره اقیانوسیه هستند.

جالب است بدانید که در طی سال های اخیر کشورهای عراق، چین، امارات، افغانستان، هند، ترکیه، کره جنوبی، ترکمنستان، پاکستان و آذربایجان به ترتیب ۱۰ بازار بزرگ صادراتی ایران بودند.

نکته قابل توجه این است که در بین بازارهای اولویت صادراتی ایران در طی سال های اخیر نام کشورهایی مانند آلمان، تایوان، ایتالیا، اسپانیا، مکزیک، گرجستان، برمه، هلند، بلژیک، انگلستان و فرانسه به چشم نمی خورد. کشورهایی که در سال های گذشته همگی جزو ۵۰ بازار نخست صادراتی ایران بودند.

اطلاعاتی که در این مقاله بررسی شد برای افرادی که ممکن است محصولاتی داشته باشند که مصرف کننده آن، فقط کشور های اروپایی هستند و باید مستقیما وارد بازار آن ها شوند بسیار کاربردی می باشد. این اولویت و دسته بندی ها برای اکثر محصولاتی که هر صادرکننده ای می خواهد در حوزه صادرات با آن ها کار کند حائز اهمیت است.

آموزش صادرات را از کجا باید آغاز کرد؟

مرکز بازرگانی فردوسی جهت آموزش مراحل صادرات به صورت کاربردی و قدم به قدم با همکاری مشاوران زبده و با تجربه ی این مرکز اقدام به تهیه ی بسته جامع توانمندسازی صادرات نموده اند. در این بسته صفر تا صد مراحل صادرات به صورت گام به گام  به شما آموزش داده می شود.

این بسته ویژه ی کسانی است که می خواهند برای اولین بار وارد کار صادرات شوند اما نمی دانند که باید از کجا شروع کنند. دسته دوم مخاطبان این بسته کسانی هستند که در حوزه صادرات فعالیت دارند اما به دلیل اطلاعات ناقص متحمل ضرر شده اند یا سود مناسبی در این زمینه کسب ننموده اند.

در بسته جامع توانمند سازی صادرات کلیه ی فرآیندهای مربوط به صادرات به صورت کاربردی از صفر تا صد، به صورت قدم قدم ارائه شده است. در واقع بعد از مطالعه ی این بسته سوالی برای شما در حوزه ی صادرات بی پاسخ نخواهد ماند.

بسته جامع توانمندسازی صادرات چکیده یک دوره ۳۶۰ ساعته ی آموزش صادرات است که شما با استفاده از محتویات آموزشی این بسته با دید روشن و آمادگی ۱۰۰ درصدی به حوزه پیچیده و تخصصی صادرات ورود میکنید. با توجه به تغییرات مربوط به قوانین و فرآیند های صادرات در طول زمان، اطلاعات این بسته به صورت دوره ای بروزرسانی می شود. ما در مرکز بازرگانی فردوسی امیدواریم که بتوانیم با ارائه های بسته های مشاوره کاربردی در حوزه ی صادرات در کنار تولیدکنندگان در مسیر رشد و بالندگی کشور عزیزمان نقش موثری ایفا نماییم.

اگر در خصوص آموزش های مربوط به صادرات سوالی دارید می توانید از طریق تماس با شماره های درج شده در وب سایت مرکز و یا از طریق چت آنلاین با ما در ارتباط باشید.

 

صادرات مرغ ممنوع شد

صادرات مرغ ممنوع شد ؛ تغییرات مداوم سیاست‌های تجاری از سوی دستگاه‌های تصمیم گیر دولتی باعث شده بسیاری از صادرکنندگان تکلیف خود را در بازار ندانند و گاهی تناقض در اعمال سیاست‌های جدید غیر قابل باور شده است.

صادرات مرغ ممنوع شد

صادرات مرغ ممنوع شد

اتاق بازرگانی تهران در صفحه توییتر خود، به تناقضی عجیب در سیاست گذاری ممنوعیت‌های صادراتی و وارداتی پرداخته و به نظر می‌رسد در عرصه عمل هیچ هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف اقتصادی وجود ندارد.

در شرایطی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که واردات موز، آناناس، نارگیل و انبه تنها در برابر صادرات سیب ممکن است، اخیرا ستاد تنظیم بازار بخشنامه‌ای جدید صادر کرده و صادرات سیب را ممنوع کرده است. به این ترتیب تنها راه واردات چند میوه به کشور، صادرات میوه دیگری است که در آستانه سال نو خود به فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی افزوده است.

یکی دیگر از بازارهایی که در ماه‌های گذشته با مشکلات و محدودیت‌های جدی مواجه بوده و افزایش مداوم قیمت‌ها در آن شرایط را برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان دشوار کرده، بازار مرغ است. هرچند نهاده‌های طیور همچنان در فهرست دریافت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی قرار دارند اما قیمت مرغ از چند ماه قبل روند افزایشی پیدا کرده و امروز به بالاترین سطح خود رسیده است تا جایی که بسیاری از مردم برای خرید مرغ دولتی در صف می‌ایستند.

از زمانی که قیمت مرغ افزایش یافت، صادرات این محصول ممنوع شد و در شرایطی که چند ماه از اعلام این ممنوعیت می‌گذرد، بار دیگر صادرات مرغ را ممنوع کرده‌اند. در روزهای اخیر، مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران، ممنوعیت صادرات گوشت مرغ را به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ کرده است. این درحالی است که به موجب مصوبه ستاد تنظیم بازار در آبان‌ماه، صادرات گوشت مرغ تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد و مشخص نیست این ابلاغیه جدید در شرایطی که پیش از این نیز ممنوعیت‌ها وجود داشت با چه هدفی نهایی شده است.

احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون‌کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران در این رابطه گفته: باید این پرسش را خطاب به اعضای ستاد تنظیم بازار و سایر متولیان امر مطرح کرد که آیا شب عید بلای آسمانی بوده است که ناگهان نازل شده؟ یا سیاستگذاران نمی دانستند که شب عید در راه است؟ فرارسیدن این ایام نظیر نوروز یا ماه مبارک رمضان که اتفاقی غیرمنتظره نیست. به هر حال در فرصت کافی باید برای تامین ارزاق و میوه مورد تقاضا در این ایام برنامه‌ریزی صورت گیرد. بنابراین، جای سئوال است که چرا تصمیمات برای تامین بازار داخل، درست در دقیقه ٩٠ اتخاذ شده و بازرگانان را دچار مشکل می‌کند.

در این رابطه صادرکنندگان معتقدند که از آنان از قبل با صرف هزینه و زمان، اقدام به بازاریابی کرده و برای ارسال کالاهای صادراتی خود تعهد ایجاد کرده‌اند. حال‌آنکه به محض تغییر شرایط بازار داخل، صادرات این محصول ممنوع شده و صادرکننده مشتری خود را از دست می‌دهد و البته یافتن مشتری جدید نیز زمان‌بر خواهد بود.

فرشچیان افزود: البته، مقصود این نیست که کالایی نظیر مرغ به هر قیمتی صادر شود و مردم با کسری این کالا مواجه شوند اما تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای تامین این اقلام، نباید یک شبه باشد. به هر حال سیاستگذار می‌داند که شب عید یا ماه مبارک رمضان در راه بوده و تقاضا در این ایام افزایش می‌یابد، بنابراین باید از قبل در مورد آن برنامه‌ریزی صورت گیرد یا دست‌کم از قبل به صادرکنندگان اطلاع داده شود که صادرات این کالاها در این فصول از سال ممنوع است تا تکلیف آنها روشن باشد.

بیت کوین در قله ۱۱۰۰ میلیارد دلاری

بیت کوین در قله ۱۱۰۰ میلیارد دلاری ؛ سی‌ان‌بی‌سی اعلام کرد، روند ورود سرمایه های جدید به بازار ارزهای دیجیتالی در روزهای اخیر صعود قابل توجهی داشته است. از ابتدای امسال بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتالی به دلیل تمایل مردم به استفاده از روش های نوین پرداخت به ویژه در شرایط کرونایی رشد چشمگیری داشته اند و بیتکوین طبق برخی از تحلیل ها این پتانسیل را خواهد داشت که قله ۱۰۰ هزار دلاری را در سال جاری فتح کند. مایکرو استراتژی در جدیدترین خرید خود ۷۵ میلیون دلار دیگر بیت کوین خرید.

بیت کوین در قله ۱۱۰۰ میلیارد دلاری

بیت کوین در قله ۱۱۰۰ میلیارد دلاری

انتشار خبر سرمایه گذاری سنگین پسر منتقد سرسخت بیت کوین روی این ارز باعث شگفتی معامله گران شده است. پیتر شیف که یکی از فعالان مشهور تجارت طلا و بازار فارکس محسوب می شود از تبدیل کل سرمایه پسر خود اسپنسر به بیتکوین خبر داده است. شیف پیشتر گفته بود بیتکوی یک دارایی حبابی است و احتمالا پس از رسیدن به تراز ۱۰۰ هزار دلاری دچار ریزش سنگینی خواهد شد و قیمت آن حتی ممکن است تا هزار دلار هم کاهش پیدا کند.

شرکت آرگو بلاکچین که یکی از شرکت های بزرگ استخراج ارزهای دیجیتالی به شمار می رود در قراردادی که کمتر نظیر آن وجود داشته است ۳۲۰ هکتار زمین در غرب ایالت تگزاس آمریکا خریداری کرده که قرار است در آن تجهیزات استخراج ارزهای دیجیتالی نصب و فعال شوند. انتظار می رود برق مورد نیاز فعالیت این مزرعه عظیم چیزی در حدود ۲۰۰ مگاوات باشد که آن را تبدیل به یکی از بزرگ ترین مراکز استخراج جهان خواهد کرد.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۸۱۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۴.۳۶ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۶۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۲ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ۱۳ ظهر به وقت شرقی) / این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین
قیمت: ۵۹ هزار و ۷۹۸.۱۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۶۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۵.۶۳ درصد افزایش

۲- اتریوم
قیمت: ۱۸۸۸.۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۶.۳۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۱.۶۰ درصد افزایش

۳- بایننس کوین
قیمت: ۲۷۶.۴۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۴.۲ درصد افزایش

۴- کاردانو
قیمت: ۱.۱۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۸۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۵۳ درصد افزایش

۵- تتر
قیمت: ۰.۹۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۸ درصد کاهش

۶- پولکا دوت
قیمت: ۳۷.۷۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۵ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۵.۶۷ درصد افزایش

۷- ریپل
قیمت: ۰.۴۵۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۶۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۳۲ درصد کاهش

۸- یونی سواپ
قیمت: ۳۲.۹۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۵۹ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۶.۶۷ درصد افزایش

۹- لایت کوین
قیمت: ۲۲۶.۱۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۶۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۷.۱۳ درصد افزایش

۱۰- چین لینک
قیمت: ۳۰.۳۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۸ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۹۶ درصد افزایش