صادرات آلومینیوم ایران

صادرات آلومینیوم ایران ؛ ۵۷ هزار و ۱۰۰ تن قیر و ۶۰ هزار تن گوگرد در تالار صادراتی بورس کالای ایران عرضه می شود. تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران در این روز میزبان عرضه ۸۳ هزار و ۳۳۶ تن مواد پلیمری، قیر، گوگرد، لوب کات، وکیوم باتوم و روغن پایه است. بازار فرعی بورس کالای ایران نیز عرضه ۶ هزار تن ورق گرم را تجربه می کند.

صادرات آلومینیوم ایران

صادرات آلومینیوم ایران

رشد ۴۵ دلاری قیمت آلومینیوم 

قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن، دیروز دوشنبه ۲۵ اسفند ماه، نسبت به آخرین معاملات انجام شده (جمعه ۲۲ اسفند ماه)، ۲.۱ درصد معادل ۴۵.۵ دلار رشد داشت. به گونه ای که در جمعه ۲۲ اسفند ماه، آلومینیوم دو هزار و ۱۳۹ دلار به ازای هر تن قیمت گذاری شد و قیمت آن دیروز به دو هزار و ۱۸۴ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر تن رسید.

همچنین روز دوشنبه ۲۵ اسفند ماه، قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن نسبت به هفته قبل، با رشد ۱.۵ درصدی معادل ۳۲ دلار، از دو هزار و ۱۵۲ دلار ۵۰ سنت به ازای هر تن به دو هزار و ۱۸۴ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر تن رسیده است.

میانگین موجودی این فلز در انبارهای بورس فلزات لندن نیز با ۶۲۳ هزار و ۵۰۰ تن افزایش از یک میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۲۵ تن در هفته گذشته به یک میلیون و ۹۱۶ هزار و ۷۲۵ تن در هفته اخیر رسیده است.

سهم فارس در جهش تولید آلومینیوم

فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در شهرستان لامرد با تولید ۱۲۰تن شمش آلومینیوم چهارم اردیبهشت ماه ۹۹ به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
چشم انداز تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمس آلومینیوم در سال برای این مجتمع در وسعتی به مساحت ۲۰۰ هکتار  طرح‌ریزی شده است.
محصولات این مجتمع در صنایع هوا فضا، صنایع دفاعی، صنایع خودرویی، صنعت ساختمانی، صنایع کابل و مفتول سازی و صنایع بسته بندی کاربرد دارد.
این مجتمع در زمان بهره‌برداری کامل به صورت مستقیم یک هزار و ۵۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم پنج هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.
برای اجرای این طرح ۱۸۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و یا معادل ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی صورت گرفته است.
این طرح با سرمایه گذاری ۴۹ درصدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و ۵۱ درصدی شرکت سرمایه گذاری غدیر احداث شده و در حال تکمیل است.
سرمایه در گردش مورد نیاز این مجتمع ۱۰ هزار میلیارد ریال  با عاملیت بانک صادرات به عنوان بانک پیشرو و  بانک های صنعت و معدن ، ملت و ملی پیش‌بینی شده است.
اجرایی شدن این طرح از مصوبات سفر سال ۱۳۹۴ کاروان دولت تدبیر و امید رییس‌جمهوری به استان فارس است که به گفته رییس‌جمهوری، اجرای این طرح پیرو گشایش‌های صورت گرفته بعد از برجام است.

ثبت رکورد تولید آند

و اما در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است، مدیرعامل کارخانه آلومینیوم جنوب از موفقیت این واحد در این مسیر سخن گفته است.
علی عبدالله نژاد اسفندماه جاری گفته است: در سال جهش تولید با همت متخصصان و جوانان ایرانی، رکورد تولید ۵۲۰ آند در روز که ماده اساسی برای تولید این فرآورده است در این مجتمع ثبت شد.
به گفته وی، آندسازی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب شامل سه واحد اصلی آندخام، پخت و میله گذاری است که مواد اولیه آند شامل کک کلسینه شده نفتی، قیر پالایش شده قطران زغال سنگ و همچنین باقیمانده آندهای مصرف  شده واحد احیا (باتس) است.
مدیرعامل کارخانه آلومینیوم جنوب در لامرد گفت: آند، نقش اساسی در فرآیند تولید آلومینیوم ایفا می‌کند و ضمن انتقال جریان الکتریکی، در واکنش احیای آلومینیوم مصرف می شود و کیفیت آند تاثیر بسیار زیادی در کیفیت آلومینیوم تولید شده و فرآیند آن دارد.

نقش آلومینیوم جنوب در فرایند تولید ملی

به گفته برخی کارشناسان، با افتتاح این قطب عظیم صنعتی، تحولی بنیادین در رشد و توسعه صنعت آلومینیوم کشور شکل گرفته است.
امروز شرکت های ایرالکو ( اراک)، المهدی و هرمزال( بندرعباس) بهمراه آلومینای ایران (جاجرم خراسان شمالی) و سالکو (آلومینیوم جنوب – لامرد فارس) تولید کننده شمش آلومینیوم در کشور محسوب می شوند.
بنا بر اعلام مدیرکل دفترکانه آرائی و فرآوری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، درهشت ماهه امسال تولید شمش آلومینیوم به رقم ۲۷۱.۳ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۷۷.۹ هزار تن بود، افزایش ۵۲.۵ درصدی دارد.
محمد خانی با اشاره به برنامه ششم توسعه ( ۱۴۰۰- ۱۳۹۶) و تولید آلومینیوم افزود: برنامه پیش بینی شده تولید ۸۰۰ هزار تن است که نیازمند ۱.۶ میلیون تن آلومیناست و با فعال سازی مجموعه آلومینیوم جنوب دستیابی به این هدف دور از انتظار نیست، ضمن اینکه دستیابی به تولید شمش برابر سند چشم انداز به ۲.۴ میلیون تن آلومینا نیاز دارد.

تولید ثروت و اشتغال رهاورد بهره برداری از مجتمع آلومینیوم جنوب

عنایت الله رحیمی استاندار فارس پیش از این با اشاره به افتتاح فاز نخست مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت:‌ تولید ثروت، اشتغال و تحول در دانش و تکنولوژی رهاورد بهره‌برداری از این مجتمع است.
حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز اجرای طرح آلومینیوم جنوب را اقدامی مناسب برای تامین مواد اولیه (شمش) صنایع پایین‌دستی دانست و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت اهتمام جدی را در اجرای طرح داشته است که بازخورد این اقدامات باعث اشتغال یک هزار و ۶۰۰ نفری و راه‌اندازی فاز اول این طرح شده است.
به گفته وی، طرح آلومینیوم جنوب یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های تولیدی بخش آلومینیوم در کشور است که با هدف رفع نیازهای داخلی و توسعه صادرات و به ویژه محرومیت‌زدایی راه‌اندازی شده است.

ایجاد صنایع پایین‌دستی آلومینیوم در لامرد

ایجاد و تکمیل مجتمع آلومینیوم جنوب در لامرد، بخش نهایی و پایانی فرایند توسعه در این نقطه از جنوب استان فارس نیست.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ایجاد صنایع پایین دستی در مجتمع آلومینیوم جنوب لامرد واقع در منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان با اعتبار ۷۰۰ میلیون یورو تعریف شده است.
بدین ترتیب، این منطقه افق و چشم انداز مطلوبی در مسیر توسعه فراروی خود دارد.

مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار در کیلومتر هشتم جاده لامرد – خنج و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر لامرد احداث شده است.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

افتتاح تأسیسات بندری کارخانه آلومینیوم لامرد در سال ۱۴۰۰

علی عبداله‌‌‌نژاد در جریان بازدید و ارزیابی پیشرفت تاسیسات بندری کارخانه آلومینیوم لامرد، افزود: ترمینال و تاسیسات ذخیره‌سازی مواد اولیه صادراتی مجتمع صنایع آلومینوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان درحال اجراست که در حال حاضر تاسیسات بندری این شرکت شامل سیلوها و ترمینال حدود  ۸۵ درصد پیشرفت دارد.

مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب افزود: سیلوی ذخیره‌سازی آلومینا، سیلوی ذخیره‌سازی قیر و ذخیره‌سازی کک نفتی کلسینه (CPC) از محل اعتبارات شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در بندر پارسیان احداث شد که با افتتاح ترمینال اختصاصی این شرکت در بندر پارسیان نیز روند حمل و نقل مواد اولیه برای کارخانه آلومینیوم لامرد و ذخیره در سیلوها تسهیل می‌شود.

وی اظهار کرد: با تلاش متخصصان شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در سال ۱۴۰۰ شاهد بهره‌برداری از ترمینال اختصاصی شرکت و تاسیسات ذخیره‌سازی مواد اولیه در بندر پارسیان خواهیم بود.

بندر پارسیان به عنوان دروازه اصلی واردات مواد اولیه و صادرات محصولات تولیدی مناطق ویژه اقتصادی پارسیان و لامرد نقش ایفا می‌کند و نخستین و بزرگترین بندر تخصصی صنعتی، معدنی و تجاری در ایران محسوب می‌شود که نیازهای تخلیه و بارگیری چهار صنعت عمده انرژی‌ بر شامل پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و سیمان واقع در پارسیان و لامرد را پاسخگوست.

ظرفیت نهایی بندر پارسیان حدود ۴۰ میلیون تن کالا در سال است و مشتمل بر ۱۹ پست اسکله برای کالاهای عمومی، فله خشک، فله مایع و کانتینری است که اسکله شماره ۵ آن در اواخر بهمن امسال با دستور حسن روحانی رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

اسکله شماره ۵ بندر پارسیان که تامین مواد اولیه کارخانه آلومینیوم لامرد از این اسکله انجام می‌شود نیز توان پهلوگیری کشتی های با ظرفیت ۷۰ هزار  تن و حمل آلومینای فله، کک نفتی و قیر با ظرفیت تخلیه ۱۰۰۰ تن بر ساعت دارد.

لینک کوتاه این صفحه: ftce.ir/mpg6l
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.