صادرات میوه خشک و آجیل
صادرات میوه خشک و آجیل، آجیل ها و میوه های خشک دو گروه مختلف از محصولاتی هستند که معمولاً تجار در تجارت بین المللی مورد معامله قرار می گیرند. دلیل این امر، ماندگاری بیشتر آنها در مقایسه با میوه و سبزیجات تازه و همچنین شرایط ذخیره و نگهداری راحت تر است. آجیل ها و میوه های خشک بیشتر به عنوان میان وعده استفاده شده و یا به عنوان مواد اولیه در نانوایی یا شیرینی پزی ها مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.
صادرات میوه خشک و آجیل
صادرات میوه خشک و آجیل، آجیل معمولا مغز میوه ای است که از یک پوسته سخت و یک دانه تشکیل شده است ، که مصرف خوراکی دارد. اما به صورت کلی ، به طیف گسترده ای از دانه های خشک شده نیز آجیل گفته می شود و شامل تعدادی دانه بدون پوسته سخت (به عنوان مثال مغز بادام) می باشد.
میوه خشک اما میوه ای است که طی فرآیندی مقادیر زیادی آب از آن حذف شده است. این کار یا به صورت طبیعی ، از طریق تمیز کردن ، یا با استفاده از خشک کن های تخصصی یا کم آب انجام می شود.
تولید خشکبار در ایران
ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده پسته ، انجیر خشک ، خرما و کشمش در جهان است و با استفاده از توان تولیدی خود توانسته است در زمینه ی صادرات خشکبار به اروپا مانند صادرات پسته و صادرات خرما، رقیبی بزرگ برای سایر کشورهای تولید کننده است.
خشکبار ایران از پرفروش ترین محصولات ایران در دنیا است، و ۵ درصد از میزان کل صادرات مربوط به صادرات خشکبار می باشد؛ بر اساس آمار موجود، صادرات خشکبار ایران سالانه بیش از دو میلیارد دلار است.
انواع خشکبار صادراتی مورد توجه در کشورهای اروپایی
تولید پسته اتحادیه اروپا برای تامین تقاضای کشورهای عضو کافی نیست و به همین دلیل از کشورهای آمریکا و ایران وارد می کند؛ در واقع اتحادیه اروپا به علت تولید بسیار محدود، وارد کننده خالص پسته است و تقریبا صد درصد از کل این بازار را از طریق خرید عمده پسته از ایران و امریکا تامین میکنند و آمریکا بزرگترین رقیب ایران در زمینه تولید و صادرات پسته است. محصولاتی که با افزایش تقاضا رو به رو هستند عبارتند از بادام، آجیل برزیلی، فندق و آلو خشک.
صادرات میوه خشک ، ۵۰ کشور بازار فروش خشکبار ایران
واردات آجیل بادام زمینی در اروپا رو به رشد است که به علت گرایش مصرف کننده به سمت زندگی سالم تر افزایش یافته است. هلند ، صادرات به آلمان ، انگلیس و بازارهای رو به رشد در اروپای مرکزی و شرقی فرصت هایی را برای تأمین کنندگان خشکبار فراهم می کند. صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی با آزمایش های مکرر آزمایشگاهی ، همراه با استانداردهای مسئولیت اجتماعی شرکت ( CSR ) می تواند مزایای بزرگی را برای صادرکنندگان خشکبار فراهم کند.
بررسی قوانین صادرات میوه خشک
کیفیت خشکبار صادراتی
برای گرفتن مجوز صادرات خشکبار محصولات باید کیفیت مرغوب و خوبی داشته باشد؛ به همین دلیل بر روی خشکبار صادراتی باید نام کامل کشور مبدا نوشته شود؛ محصولاتی که استاندارد خاصی را کسب نکرده باشند باید استاندارد عمومی را داشته باشند.
شیوع مایکوتوکسین ها در آجیل بادام زمینی نسبت به سایر محصولات زراعی مانند آجیل یا ذرت کمتر است. منابع اکثر اما نه همه اینها را قبول دارند که آفلاتوکسین مشکلی در تولید آجیل بادام زمینی نیست زیرا پوسته های آنها حاوی کاردول است و این مانع از ایجاد آفلاتوکسین ها می شود. با این حال ، آجیل بادام زمینی باید با قوانین سختگیرانه اروپا در مورد حداکثر میزان مجاز آلاینده ها مطابقت داشته باشد.
وجود مقادیر بسیار کمی سالمونلا و E. Coli در غذاهای آماده یا فرآوری شده ، از جمله بادام زمینی ، عامل مهم بیماریهای ناشی از غذا است. فروشندگان آجیل درختان باید در برنامه های تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی ( HACCP ) خود ، سالمونلا و E. Coli را به عنوان عمده خطرات بهداشت عمومی در نظر بگیرند.
رایج ترین الزامات مورد نیاز برای صادرات خشکبار ، در زیر آورده شده است:
- میزان رطوبت ( حداکثر آن برای انواع محصولات تعریف شده است )
- اندازه ( برای انواع میوه های خشک و آجیل ها متفاوت است )
- میزان و نوع مواد نگهدارنده
- رتبه کیفیت
برچسب خشکبار صادراتی
در تجارت خشکبار برچسب های زیر باید بر روی محصولات وجود داشته باشد.
- نام محصول بایداعلام شود؛ در صورتی که به صورت طبیعی خشک شده است و یا شکر به آن اضافه شده است ( برای برخی از میوه های خشک ) باید مشخص شود.
- اطلاعات در مورد آجیل ها باید حاوی مشخصات باشد به ویژه اگر در پوست باشند.
- برای برخی از میوه های خشک که دارای دانه یا هسته هستند؛ برچسب باید این ویژگی را اعلام کند.
- علاوه بر درجه بندی، مشخصات و سال تولید محصول باید بر روی برچسب مشخص شود.
بسته بندی خشکبار برای صادرات
بسته بندی صادراتی محصولات میوه خشک و آجیل باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- حغاظت از ویژگی ها و کیفیت محصول
- محافظت محصول آلودگی ( آلودگی ابزار بسته بندی را هم شامل می شود )
- محافظت از بو، مزه، رنگ و سایر ویژگی های محصول
باید ایمنی محصولات غذایی اندازه گیری شود و اطمینان حاصل شود که هیچ سطح بالا و غیر استانداری از مواد شیمیایی وارد مواد غذایی نشده است.
قاعده کلی برای بسته بندی صادرات وجود ندارد ؛ اما میوه خشک و آجیل های با پوست معمولا در جعبه کارتن با آستر پلاستیکی بسته بندی می شوند. آجیل بدون پوست که برای عمده فروشی به کار می رود معمولا در کیسه های پلاستیکی بو یا کنفی بسته بندی می شود.
آنها همچنین می توانند در جعبه های چوبی بسته بندی شوند.در معامله با اروپا حجم استاندارد ۱۰ کیلوگرم است.
کیفیت، برچسب زنی و بسته بندی از ویژگی هایی است که در نحوه صادرات کالا و خشکبار به اروپا باید مورد توجه قرار گیرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید