صادرات رب گوجه فرنگی + لیست خریداران خارجی
صادرات رب گوجه فرنگی + لیست خریداران خارجی ؛ در حال حاضر رب گوجه فرنگی جز محصولاتی است که با توجه به کثرت واحدهای صنعتی، مازاد نیاز کشور تولید میشود و از این رو برای بسیاری از تولیدکننگان نیاز است که از طریق صادرات بخشی از تولیدات خود را به فروش برسانند.
با توجه به افت ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی واردات از ایران برای کشورهای خارجی به صرفه محسوب میشود و روز به روز کشورهای همسایه بیشتر خواهان محصولات ایرانی میشوند.
صادرات رب گوجه فرنگی به عراق
مقاصد صادراتی را همواره باید به صورت نسبی سنجید به این شکل که کشوری میتواند مزایا و معایبی برای صادرات داشته باشد. اولین نکته، بُعد مسافت است که از این نظر همه کشورهای همسایه میتوانند مقصد مناسبی باشند. در مرحله بعد باید این نکته را در نظر بگیریم که میزان تولیدات داخلی آن کشور چقدر است، مثلا در بین کشورهای همسایه ترکیه در حوزه صنایع غذایی جز پیشتازان منطقه محسوب میشود اما عراق در حال حاضر با کمبود تولیدات صنعتی مواجه است.
از سوی دیگر توان خرید مردم در آن کشور هم باید مورد بررسی قرار گیرد، مثلا در حال حاضر کشورهای پاکستان و افغانستان هم از جهاتی مقاصد جذابی برای صادرات به حساب میآیند اما به علت وضعیت مالی خانوارها در این کشورها نسبت به عراق وضعیت پایینتری دارند.
بهترین رب گوجه فرنگی صادراتی
غلظت یا بریکس (brix) رب گوجه فرنگی، اصلیترین عامل تعیینکننده قیمت محصول میباشد. در این زمینه باید بر حسب قیمت و جامعه هدف در کشور غلظت رب را انتخاب کنید. در ایران رب گوجه فرنگی معمولا غلظتی بین ۲۶ تا ۳۰ درصد دارند.
صادرات رب گوجه فرنگی تا اطلاع ثانوی مجاز است
اخیراً در یکی از جلسات ستاد تنظیم بازار درخواست سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص تمدید مهلت صادرات رب گوجه فرنگی مطرح شده که ستاد تنظیم بازار با آن موافقت کرده است.
در مصوبات این جلسه آمده که در راستای تسهیل و کمک به ادامه و روند تولیدات داخلی و فعالیت کارخانجات صنایع تبدیلی، صادرات کالای یاد شده باضوابط مقررات تعیین شده تا اطلاع ثانوی مورد موافقت قرار گرفته و مقرر شده مراتب از طریق دفتر مقررات صادرات و واردات ابلاغ شود.
سال گذشته هم صادرات رب گوجه در ماههایی مجاز اعلام شد.
رب گوجه فرنگی اسپتیک و رب گوجه فرنگی فله مخصوص صادرات است و برای مصرف داخل تولید نمیشود. این نوع رب گوجه فرنگی تحت خلأ تولید و در کیسههای مخصوص نگهداری میشود که تا دو – سه سال هم ماندگاری دارد و فقط برای صادرات تولید میشود. به طور کلی معمولا واردکنندگان رب غیر اسپتیک را نمیخرند.
آمار صادرات رب گوجه فرنگی در دنیا
رب گوجه فرنگی به عنوان یکی از فرآوردههایی که با پردازش گوجه فرنگی تولید میشود، هم به عنوان یکی از چاشنیهایی که به غذاهای خانگی افزوده میشود، هم به عنوان ماده افزودنی در بسیاری از محصولات غذایی، دارای تقاضای مصرف بسیار بالایی در همه جای دنیا میباشد.
کشورهای ایتالیا، چین، آمریکا و اسپانیا بیشترین صادرات رب گوجه فرنگی در دنیا را دارند و کشورهای آلمان، انگلستان، ژاپن و فرانسه بزرگترین واردکنندگان رب گوجه فرنگی در جهان میباشند.
خریداران رب گوجه فرنگی ایران
کشور ایران به لحاظ تولید رب گوجه فرنگی در جایگاه هفتم و به لحاظ صادرات رب گوجه فرنگی در جایگاه ششم دنیا قرار گرفته است. کشورهای همسایه ایران به خصوص دو کشور عراق و افغانستان به دلیل قرابت فرهنگی و ذائقهای که با ایران دارند، بیشترین وارد کنندگان رب گوجه فرنگی از ایران میباشند.
کشورهای هدف صادرات رب گوجه فرنگی ایران یعنی کشورهای که بیشترین صادرات رب گوجه فرنگی ایران به آن ها صورت میگیرد، شامل ۷ کشور عراق، افغانستان، روسیه، امارات، سوریه، تاجیکستان و قزاستان میباشند. آمار مربوط به صادرات رب گوجه فرنگی ایران درسال ۹۹ به سه کشور عراق، افغانستان و روسیه به شرح زیر است:
میزان صادرات رب گوجه فرنگی به عراق: حدود ۱۰۵ میلیون دلار
میزان صادرات رب گوجه فرنگی به افغانستان: حدود ۵۷ میلیون دلار
میزان صادرات رب گوجه فرنگی به روسیه: حدود ۱۴ میلیون دلار
دیدگاه خود را ثبت کنید