برای صادرات پسته چه گواهی نامه هایی لازم است؟
برای صادرات پسته چه گواهی نامه هایی لازم است؟ از پیشینه و قدمت پسته که بگذریم میبایست به این نکته اشاره کنیم که پسته ایران از دیرباز در میان بسیاری از کشورهای دنیا محبوب بوده است و با توجه به طعم و مزه و کیفیتی که دارد در حال حاضر هم طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد. صادرات پسته ایران با توجه به رقبای جدی و بزرگی مانند آمریکا و ترکیه همچنان بالا است و به دلیل تنوع ارقام و طعم و مزه خاص هنوز هم مشتریان زیادی در سراسر دنیا دارد. در ادامه با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید تا گواهی نامه ها لازم برای صادرات پسته را بررسی نماییم.
برای صادرات پسته چه گواهی نامه هایی لازم است؟
تولید پسته در سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۵۰۰ هزار تن گزارش شده است که ایران را در صدر صادرات پسته جهان قرار داد و پس از ایران آمریکا را با بیش از ۲۰۰ هزار تن در جایگاه دوم توانست قرار گیرد.
اما صادرات پسته ایران به سایر کشورها نیازمند قوانین و مقررات و گواهینامه های خاص خود است.
شرایط صادرات پسته در ایران
صادرات پسته برای هر کشور با توجه به قوانین آن وضع میشود بنابراین در برخی کشورها کار صادرات راحتتر است.
در ادامه روند صادرات پسته به کشورهای اروپایی را با هم مرور خواهیم کرد اما قبل از آن باید به این نکته اشاره کرد که کشورهای مختلف هر کدام طرفدار ارقام خاصی از پسته ایران هستند بنابراین حتما قبل از اقدام دریافت گواهینامه های مختلف بررسی کنید که پسته شما در کدام کشورها بیشتر مشتری دارد.
صادرات پسته به کشورهای اروپایی
با توجه به حساس بودن کشورهای اروپایی به بهداشت و سلامت جامعه خود ارسال محصولات خوراکی به این کشورها کمی دشوار تر از سایر کشورها است.
در وحلهای اول تامین پسته را میبایست انجام دهید.
با توجه به حساس بودن این کشورها به سلامت و بهداشت پسته های صادراتی میبایست عاری از سم افلاتوکسین باشند و روشهای کشت و برداشت پسته به صورت سنتی یکی از مشکلاتی است که کشاورزان را بیشتر درگیر خود میکند.
برای برطرف کردن این مشکل راه حل جامع و صنعتی خاصی وجود ندارد و تنها با رعایت برخی نکات در تولید پسته میتوان پستهای بدون مشکلات بهداشتی و سلامتی برداشت کرد.
بسته بندی پسته
در صورت تایید سلامت پسته، بسته بندی میتواند گزینه مهی در صادرات این محصول باشد و برای سود آوری بیشتر در صادرات این محصول بستهبندیهای شیک و جذاب میتواند کمک شایانی به شما کند همچنین لازم است بر روی بسته بندیها شرکت صادر کننده، وارد کننده و مشخصات تولید محصول هم درج گردد.
اخد گواهی استاندارد پسته
برای صادرات پسته به خصوص به کشورهای اروپایی رعایت برخی استانداردها لازمهی کار است.
همانطور که قبلا هم در بالا اشاره کردیم نداشتم سم افلاتوکسین یکی از لازمههای صادرات پسته به کشورهای اروپایی است.
ارائه پسته به گمرک
پس از اینکه تایید شد پسته شما عاری از هر گونه سم است میبایست مدارک مربوطه را که شامل اظهارنامه های نوع محصول، وزن و مشخصات و فاکتور به گمرک شهرستان خود تسلیم کنید.
گرفتن گواهی های سلامت پسته در گمرک
اول از همه باید اشاره کنم که این گواهی با گواهی استاندارد بالا متفاوت است.
بعد از اینکه مدارک خود را تکمیل کردید و به گمرک شهرستان خود ارائه دادید میبایست گواهی سلامت را هم برای پسته خود بگیرید روش کار هم بدین صورت است که برای دریافت گواهی از محموله به صورت تصادفی نمونه برداری انجام میگیرد و در صورت تایید گواهی سلامت برای شما صادر میگردد.
تحویل محموله به شرکت حمل و نقل
پس از تکمیل و اخذ گواهیهای بهداشتی پسته شما در قالب یک محموله به شرکتهای حمل و نقل میبایست تحویل داده شود. در این مرحله اصولات شرکت های صادر کننده با شرکت های حمل و نقل این نوع قرار دادها را میبندند.
ارائه و دریافت مدارک پایانی
تقریبا به مراحل آخر دریافت گواهینامه رسیدیم. پس از اینکه محموله پسته صادراتی خود را به شرکت های حمل و نقل سپردید میبایست برای دریافت گواهی مبدا برخی از مدارک گمرکی و برنامه زمانی حمل و نقل را به گمرک ارائه دهید در صورت کامل بودن مدارک محمولهی شما در کشور مقصد ترخیص خواهد گردید.
در پایان بایستی به برخی نکات اشاره داشت که صادرات پسته در ایران برخلاف سایر کشورها دارای فراز و نشیبهای فراوانی است تحریم در صادرات پسته یکی از مهمترین این موارد است که باعث شده تجار همانند گذشته نتوانند به راحتی پسته خود را به کشورهای مد نظر صادر کنند.
برای دور زدن تحریم ها تجار بعضا مجبور به استفاده از کشورهای واسط مانند ترکیه میشوند که دلالی در این کشورها باعث شده سود بسیار زیادی به جیب این دلالان رود و عملا تولید کننده و صادر کننده سهم اندکی از سود را دریافت کنند.
جمع بندی
به صورت کلی صادرات پسته به کشورهای مختلف آن هم از طریق ایران فراز و فرودهای زیادی در بر خواهد داشت از یک طرف تحریم و از طرف دیگر نبود ثبات در نرخ ارز باعث شده پستهی ایران در سالیان اخیر آنطور که باید و شاید نتواند پسته خود را به کشورهای هدف صادر کند ما در این مقاله سعی کردیم تنها به گواهیهای لازم برای صادرات اشاره کنیم.
در پایان بد نیست به ارقام پستههایی که در کشورهای مختلف بیشترین مشتری را دارد اشاره کنیم البته این بدان معنا نیست که سایر ارقام پسته در این کشورها صادر نمیگردد.
پسته احمد آقایی: در کشورهای شرق آسیا و برخی کشورهای اروپایی مشتری دارد.
پسته بادامی: چین، افغانستان و روسیه بیشترین مشتریان این رقم پسته را تشکیل میدهند.
پسته اکبری: کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشترین مشتری این رقم پسته را تشکیل میدهند.
پسته فندقی و کله قوچی : کشورهای اروپایی بیشترین مشتریان این رقم پسته را تشکیل میدهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید