توسعه روابط ایران و عراق
توسعه روابط ایران و عراق، آمریکا چارهای ندارد جز اینکه معافیت عراق از تحریمهای ایران را مدام تمدید کند تا این کشور بتواند برق و گاز ایران را بخرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بازرگانی فردوسی به نقل از جئوپولیتیکال مانیتور، ایران سعی دارد درد اقتصادی تحریمهای آمریکا را با ایجاد روابط اقتصادی نزدیکتر با عراق تسکین دهد.
عراق خود را یک قطب اقتصادی منطقهای میداند که روابط تجاری بین همسایگانش را برقرار میسازد و تأکید کرده که نمیخواهد بخشی از هیچ محور بینالمللی یا منطقهای باشد.
برای تهران، وابستگی عراق به گاز، برق، محصولات پالایشی و صادرات غیرانرژی ایران مجرای درآمدی ایجاد میکند که کمک میکند بخشی از آسیبهای رسیده بهخاطر تحریمهای تجاری و سرمایهگذاری آمریکا ترمیم شوند. واشنگتن برای کاهش وابستگی بغداد به همسایه خود کار زیادی نمیتواند انجام دهد.
آمریکا چارهای ندارد جز اینکه معافیت عراق از تحریمهای ایران را مدام تمدید کند تا این کشور بتواند برق و گاز ایران را بخرد. شرایط تأسیسات تولید برق در عراق خوب نیست. آمریکا از عراق میخواهد خود را از وابستگی به انرژی ایران خلاص کند ولی مقامات عراق میگویند پیدا کردن منابع جایگزین درست بهاندازه تعمیر تأسیسات برق در کشور زمان میبرد.
بهطورکلی، تجارت دوجانبه بین ایران و عراق رو به افزایش است. تجارت بین این دو کشور در فاصله مارس ۲۰۱۸ تا مارس ۲۰۱۹، ۱۲ میلیارد دلار بود که ۳۶ درصد بهصورت سالانه افزایش داشت. تضعیف ارز ملی ایران بهخاطر تحریمها باعث افزایش این معاملات بهدلیل ارزانتر شدن کالاهای ایرانی شد.
تهران امیدوار است تجارت دوجانبه در سالهای آتی به ۲۰ میلیارد دلار برسد. عراق دومین مقصد بزرگ صادرات ایران پس از چین است. تاجران ایرانی عراق را جانشین دبی بهعنوان یک کانال تجارت با دنیا میدانند، در واقع برهم صالح، رئیس جمهور عراق اظهار داشت حالا کشورش در قلب یک راه ابریشم جدید به مدیترانه قرار دارد.
برای اطمینان از اینکه همکاری اقتصادی دو کشور ریسک نقض تحریمهای آمریکا را نداشته باشد، ایران و عراق یک سیستم پرداخت بدون دلار شبیه به اینستکس اروپا ایجاد کردهاند. گفته میشود محافظهکاران ایران تأکید دارند دولت بهجای تکیه بر اروپا، به عراق متمایل شود. بهنظر میرسد تهران دیگر امیدی به اروپا ندارد.
واشنگتن بدون شک تجارت ایران و عراق را کنترل میکند. سال گذشته یک بانک عراقی بهخاطر انتقال پول به ایران تحریم شد. عراق نمیخواهد روابطش با آمریکا با کمک به ایران در دور زدن تحریمها به خطر بیفتد بنابراین اعلام کرده پروژه خط آهن مشترک باید تحت نظارت عراق باشد تا از آن برای شکستن تحریمها استفاده نشود. در حال حاضر دولت عراق سعی میکند تا حد امکان در معامله با ایران و آمریکا بیطرف باشد.
مرکز بازرگانی فردوسی، نخستین مشاور جامع صادراتی است که با رویکردی نوین در حوزه ی صادرات محصولات داخلی، سهولت در واردات مواد اولیه و تجهیزات تولید کارخانجات و همچنین ارائه ی پلن های کوتاه مدت و بلند مدت سرمایه گذاری برای اولین بار در ایران به کمک شما تجار و مدیران محترم آمده است.
مرکز بازرگانی فردوسی همواره در کنار شماست تا خدمات جامع بازرگانی و راهکارهای هوشمندانه و نوین سرمایه گذاری را در سریع ترین زمان ممکن و با مناسب ترین هزینه ارائه نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موضوع ” توسعه روابط ایران و عراق ” با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید