صادرات آبمیوه و کنسانتره میوه به اروپا

صادرات آبمیوه و کنسانتره میوه به اروپا ؛ اروپا بزرگترین بازار مصرف آب میوه در جهان است که ۵۵ درصد از کل واردات جهان را شامل می شود. واردات به رغم کاهش مصرف آب میوه های بسته بندی شده ، همچنان رو به رشد است. به این دلیل که از آب میوه های وارداتی به طور فزاینده ای به عنوان مواد تشکیل دهنده در انواع مختلف نوشیدنی ها استفاده می شود. بازارهای بزرگ وارد کننده و مصرف کننده مانند بلژیک ، هلند ، فرانسه ، آلمان و انگلیس همچنان فرصت هایی را برای صادر کنندگان کشورهای در حال توسعه ارائه می دهند. بهترین فرصتها را می توان در بخشهای با ارزش بالا از آبهای غیر کنسانتره (NFC) ، آب میوه های فوق میوه و استفاده از آب میوه به عنوان مواد تشکیل دهنده نوشیدنی های غیرالکلی یافت. صادرات به اروپا معمولاً به صورت محصول نیمه تمام (مخازن فله ، طبل ، ظروف) انجام می شود ، بسته بندی محصولات مصرفی توسط شركت های تولیدكننده بطری اروپا انجام می شود.

صادرات آبميوه و کنسانتره ميوه به اروپا

صادرات آبميوه و کنسانتره ميوه به اروپا

تعریف محصول

به طور کلی ، آب میوه به عنوان مایع تخمیر نشده قسمت خوراکی میوه تعریف می شود. اگرچه می توان از طریق فشار میوه های تازه آب میوه تهیه کرد ، اما اکثر آب میوه ها در بازار جهانی از مواد اولیه مانند آب میوه های غلیظ یا پوره تهیه می شوند. آب میوه ها ممکن است حاوی تفاله باشند اما حاوی موارد زیر نیستند:

  • تکه های پوسته؛
  • دانه؛
  • مواد درشت یا سخت ؛
  • تفاله اضافی

شیره در نظر گرفته شده برای صادرات معمولاً غلیظ شده و بعداً با آب بازسازی می شود. این به دلیل دلایل عملی کاهش هزینه های حمل و نقل است. به این ترتیب می توان در هزینه های حمل و نقل برای آب و بسته بندی صرفه جویی کرد.

بیشتر بخوانید: صادرات آبمیوه ایرانی

از پوره های میوه ای و پوره های میوه ای غلیظ در تولید آب میوه های خاص (مانند توت فرنگی ، هلو ، زردآلو و غیره) استفاده می شود. آنها با فرآیندهای مناسب بدست می آیند. به عنوان مثال ، با الک ، آسیاب و آسیاب قسمت خوراکی میوه کامل یا پوست کنده شده ، بدون برداشتن آب آن.

ویتامین ها و مواد معدنی را می توان به آب میوه اضافه کرد. شما می توانید لیست تایید شده مواد افزودنی را در مقررات اروپا در مورد افزودن ویتامین ها و مواد معدنی و در مقررات مربوط به مواد افزودنی غذایی پیدا کنید . سایر مواد مجاز شامل عطر و طعم ترمیم شده ، تفاله و سلول است.

نام آب میوه مخصوص ۱۰۰٪ آب میوه است. با این حال ، اگر به آب میوه ای که با آب رقیق می شود ، شکر ، شیرین کننده ها یا اسید اضافه شود ، باید محصول را شهد یا نوشیدنی میوه ای نامید.

مشخصات محصول آبمیوه صادراتی

کیفیت

طبق استاندارد ، مهمترین الزامات کیفی آب میوه ها با پارامترهای زیر تعریف شده است.

  • رنگ: مشخصه نوع و تنوع میوه.
  • عطر و طعم و بو: طعم و بوی میوه مشخص ، عاری از طعم و بوی خارجی.
  • سطح بریکس: کیفیت آب میوه های غلیظ ، عمدتا توسط سطح بریکس (محتوای قند محلول آبی) تعریف می شود. سطح بریکس مستقیماً بر قیمت محصول تأثیر می گذارد. برای محصولاتی که از کنسانتره (NFC) نیستند حداقل سطح Brix الزامی است.
  • ترکیب: سهم انواع آب میوه در مورد آب مخلوط.

الزامات کیفیت اضافی به شرح زیر است.

  • محتوای خمیر کاغذ: محتوای تفاله یک شاخص کیفیت برای انواع خاصی از آب میوه ها مانند پرتقال یا آناناس است. ممکن است واردکنندگان به محتوای تفاله بیشتری نیاز داشته باشند ، زیرا تفاله قابل مشاهده در آب میوه ها در بین مصرف کنندگان اروپایی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
  • سطح اسید: علاوه بر سطح Brix ، سطح اسید سیتریک متداول ترین پارامتر است که کیفیت و قیمت برخی از محصولات آب میوه را تحت تأثیر قرار می دهد.

برچسب زدن

این محصول باید به عنوان آب میوه ، آب میوه غلیظ یا شهد میوه برچسب گذاری شود.

شهد میوه ها باید درصدی از آب میوه را روی بسته بندی اعلام کنند. با این حال ، واردات شهد در اکثر کشورهای اروپایی بسیار معمول نیست.

برچسب آب میوه غلیظ ، که برای تحویل به مصرف کننده نهایی در نظر گرفته نشده است ، باید وجود و مقدار آب لیمو ، آب آهک یا مواد اسیدی اضافه شده را نشان دهد.

در مورد بسته بندی خرده فروشی ، برچسب گذاری محصولات باید مطابق با مقررات اتحادیه اروپا در مورد اطلاعات غذایی به مصرف کنندگان باشد. این آیین نامه به طور واضح تری برچسب گذاری تغذیه ، برچسب زدن به منشا ، برچسب زدن به مواد آلرژی زا و خوانایی را تعریف می کند (حداقل اندازه قلم برای اطلاعات اجباری).

در مورد معمول بسته بندی فله صادراتی ، اطلاعات مورد نیاز در بالا باید یا روی ظرف قرار داده شود یا در اسناد همراه باشد. ”آب میوه یا آب میوه غلیظ” و همچنین نام و آدرس سازنده یا بسته بندی باید روی ظرف قرار گیرد. معمول است که مشخصات محصول میزان Brix و اسید را اعلام می کند.

بسته بندی

رایج ترین انواع صادراتی بسته بندی آب میوه های غلیظ بصورت اسپتیک یا استریل پر می شوند:

  • کیسه در جعبه ۲۰ لیتر
  • ظرف پلاستیکی ۲۰ لیتر؛
  • طبل استیل ۲۰۰–۲۵۰ لیتر ؛
  • درام پلاستیکی ۲۰۰-۲۵۰ لیتر ؛
  • ظرف فولاد ضد زنگ (۲۰۰-۸۰۰ لیتر) ؛
  • ظرف تاشو ، معمولاً ۱۰۰۰ لیتر ؛
  • تانکرهای کامیون ، معمولاً ۲۵۰۰۰ لیتر.

در مورد بسته بندی خرده فروشی ، اکثر آب میوه ها در بازار اروپا در کارتن و به دنبال آن پلاستیک و شیشه فروخته می شود.

پنج کشور بزرگ وارد کننده آب میوه در اروپا

  • در اروپا هیچ کشوری وجود ندارد که بر بازار واردات مسلط باشد و بنابراین فرصت های صادرات را می توان در چندین کشور یافت. بیشترین مقدار آب میوه وارداتی بین ۵ واردکننده بزرگ که سهم وارداتی مشابه دارند ، تقسیم می شود. بزرگترین واردکنندگان (هلند ، فرانسه ، آلمان ، انگلستان و بلژیک) با هم تقریباً ۸۰٪ از کل واردات اروپا را دارند.
  • علاوه بر بزرگترین کشورهای وارد کننده ، رشد مداوم واردات در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی مانند جمهوری چک ، رومانی و بلغارستان نیز مشاهده می شود.

برزیل پیشرو در صادرات آبمیوه به اروپا

  • تأمین آب میوه به اروپا با مدیریت برزیل و پس از آن کشورهای مختلف اروپایی انجام می شود.
  • علاوه بر برزیل ، تأمین کنندگان مهم آب میوه های اروپایی کاستاریکا ، ترکیه ، مکزیک ، آرژانتین و تایلند هستند.
  • از جمله بزرگترین تأمین کنندگان کشورهای در حال توسعه ، کشورهایی که طی سالهای گذشته سهم بازار اروپا را به دست آورده اند عبارتند از ویتنام (۴۲٪ نرخ رشد سالانه متوسط ​​؛ آب گرمسیری و آب آناناس) ، مصر (۷۶٪ ؛ آب پرتقال) ، فیلیپین (۲۷٪ ؛ نارگیل) آب و آب آناناس غلیظ) و پرو (آب میوه های گرمسیری مختلف مانند میوه شور و غیره).

آب پرتقال، بیشترین واردات آب میوه در اروپا

  • بیشترین سهم واردات آب میوه در اروپا از آب پرتقال غلیظ و به دنبال آن مخلوط آب میوه و آب سیب تشکیل شده است. تأمین آب پرتقال غلیظ تحت سلطه برزیل است که رقیبی بسیار قدرتمند برای سایر کشورهای در حال توسعه است. با این حال ، می توان در صادرات آب میوه های گرمسیری و عجیب و غریب که در اروپا تولید نمی شود ، فرصت یافت.
  • انواع آب میوه که در پنج سال گذشته واردات بیشتری به اروپا نشان داده بود آب پرتقال غیر کنسانتره (NFC) نبود و به دنبال آن مخلوط آب میوه ، آب مرکبات تک (آهک و لیمو) و آب آناناس.

 

لینک کوتاه این مقاله: ftce.ir/kbi9z
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.