زعفران – طلای سرخ، کالایی ناب و محصولی بی بدیل
زعفران، که از آن به عنوان طلای سرخ نیز یاد می شود، با ارزش ترین ادویه در دنیاست. خواص شگفت انگیز درمانی این گیاه ارشمند در کنار طعم بی نظیر آن سبب شده است تا زعفران طرفداران بسیاری در دنیا داشته باشد. در این میان کشور ایران به عنوان اصلی ترین تولیدکننده زعفران پتانسیل های فراوانی را در عرصه تجارت این محصول ارزشمند داراست. مرکز بازرگانی فردوسی به عنوان یکی از صادرکنندگان مطرح محصولات کشاورزی به خصوص زعفران، با رویکردی نوین اقدام به صادرات محصولات بومی به بازارهای گسترده جهانی نموده است.
مرکز بازرگانی فردوسی – پیشرو در تجارت زعفران با رویکرد نوین
وجه تمایز مرکز بازرگانی فردوسی، به عنوان یک مرکز باسابقه، نگاه تخصصی به حوزه صادرات محصولات است. در این راستا این مرکز با بکارگیری کارشناسان زبده در زمینه های کشاورزی، بسته بندی، بازارسازی خارجی و امور تبادل مالی، اقدام به اجرای صفر تا صدی صادرات زعفران و نظارت کامل بر کلیه مراحل صادرات محصول از زمین های کشت زعفران تا خانه مصرف کنندگان نهایی زعفران در سراسر دنیا نموده است.
در همین راستا و با هدف توانمندسازی و افزایش بهره وری کشاورزان و تجار محترم، این مرکز آماده همکاری با کلیه فعالان حوزه کشت و تجارت زعفران می باشد. زمینه های همکاری قابل اجرا در ادامه بیان می گردد.
<< انواع زعفران >>
در زعفران سرگل، بخش خامه (ریشه) وجود ندارد و کلالههای کاملا قرمز رنگ بهصورت جدا از هم می باشند.
عناوین سرقلم، سرریشه و ممتاز را علاوه بر سرگل، برای این نوع زعفران بکار میبرند.
در برخی موارد از زعفران پوشال به نام سرگل نیز یاد میشود که در این صورت به دو نوع سرگل نگین و سرگل ممتاز تقسیم میشود.
سرگل نگین همان تعریف بالا از زعفران سرگل بوده و سرگل ممتاز در واقع بخشی از خامه زرد رنگ را نیز به همراه دارد.
قدرت رنگ دهی زعفران سرگل بیشتر از بقیه می باشد و در حدود ۲۱۰ تا ۲۶۰ واحد است.
در زعفران سوپر نگین رشتههای سهشاخهای کلاله قرمز رنگ و ضخیم و بدون قسمت خامه (زردرنگ) از میان رشتههای موجود جدا شده و زعفرانی حجیم تهیه میشود.
فاخرترین و گرانبهاترین نوع زعفران، زعفران سوپر نگین است.
بالاترین قدرت رنگدهی (بین ۲۳۰ تا ۲۷۰ واحد) را دارد .
در سالهای مختلف معمولا روند تولید و فروش کاهشی داشته است، زیرا تولید زعفران سوپر نگین پروسه زمانبر و پرهزینه ای بوده و فعالیت بیشتری برای فرآوری لازم دارد،
در زعفران پوشال بخش کلاله قرمز رنگ رشته زعفران به همراه ۱ تا ۳ میلیمتر از بخش خامه زرد رنگ است.
به دلیل اینکه در این نوع زعفران کلاله بیشتر می باشد قدرت رنگ دهی بیشتری نسبت به زعفران دسته دارد .
قدرت رنگ دهی زعفران پوشال ۱۷۰ تا ۲۵۰ می باشد .
به دلیل اتصال کلاله به خامه و کاهش احتمال تقلبی بودن، این نوع زعفران اعتماد بیشتری از خریداران جلب کرده است.
زعفران رشتهای درجه ۱، درجه ۲ و درجه ۳ در خانواده زعفران پوشال قرار میگیرد.
اصلیترین و پایهای ترین نوع زعفران است
از کنار هم چیده شدن و خشک شدن تمامی یک رشته زعفران (شامل کلاله و خامه) بهدست میآید.
بخش خامه معمولا ۳ تا ۵ میلیمتر می باشد و کلاله بستگی به کیفیت زعفران بلندتر یا کوتاهتر می باشد.
چینش رشتهها در زعفران دسته بر روی هم یا به حالت یکسویه و یا دوسویه میباشد.
زعفران دسته در درجهبندی سازمان ملی استاندارد و نیز استاندارد ۱-۲۵۹، زعفران رشتهای درجه ۴ نام دارد.
قدرت رنگ دهی زعفران دسته بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ واحد است.
با جدا کردن زعفران سرگل از دسته، قسمت ریشه باقی میماند که در ایران به آن زعفران سفید و یا کنج گفته میشود.
برخلاف تصور برخی افراد مبنی بر اینکه کنج، نسبت به سرگل عطر بیشتری دارد مواد ارزشمند زعفران تنها در کلاله قرمز رنگ آن نهفته است.
به دلیل وجود رطوبت بیشتر در خامه، عطر بیشتری از خامه به مشام میرسد.
کنج زعفران جزء دستهبندی انواع زعفران قرار نمیگیرد اما به دلیل رنگ و ظاهر زیبای آن و اینکه امکان تقلب ندارد، مورد توجه قرار میگیرد.
<< همکاری با مرکز بازرگانی فردوسی در تجارت زعفران >>
- کشاورزان
- مشاوره علمی کاشت، داشت و برداشت
- مشاوره فرآوری محصول
- خرید عمده محصول توسط مرکز
- پیش خرید محصول زمین توسط مرکز
- تجار و بازرگانان
- فروش عمده جهت مصرف داخل
- فروش عمده محصول صادراتی
- امور بازاریابی و بازارسازی خارجی
- مشاوره و اخذ کلیه مجوزات لازم
- عمده فروشان
- اجرای بسته بندی جهت محصول صادراتی
- خرید عمده محصول توسط مرکز
- فعالیت به عنوان نماینده مرکز در تآمین زعفران
- ارائه تسهیلات تشویقی از طرف مرکز