راهکارهای ورود به بازارهای جهانی
راهکارهای ورود به بازارهای جهانی، شرکتها با هر سطح از منابعی که در اختیار دارند، در نهایت باید مسیر خود را برای ورود و حضور در بازارهای بینالملل انتخاب نمایند. در این بخش به مهم ترین راهکارهای ورود و حضور در بازارهای بینالمللی پرداخته میشود.
طبیعی است شرکتها میتوانند راهکارهای مختلفی را به صورت همزمان در بازارهای مختلف بکار گیرند. در ادامه راهکارهای ورود به بازارهای جهانی تشریح خواهند شد با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.
راهکارهای ورود به بازارهای جهانی
• صادرات: متداولترین راهکار برای ورود به بازارهای بینالملل، صادرات است. این استراتژی نزدیک ترین مسیر برای ورود به بازارهای بینالمللی است. برای ورود به بازارهای بینالمللی از طریق صادرات، میتوان به دو شکل عمل نمود:
۱- صادرات مستقیم: در این شیوه شرکت خود شرایط صادرات را فراهم کرده و اقدام به صادرات محصول خود به بازارهای صادراتی مینماید.
۲-صادرات غیر مستقیم: در این شیوه کار صادرات از طریق شرکتهای واسطه مانند شرکتهای مدیریت صادرات، تجار صادرکننده و … انجام میشود. در این شیوه شرکت تولید کننده خود نقش زیادی در صادرات محصول نداشته و شرکتهای واسطه اقدام به صادرات مینمایند.
• اعطای امتیاز: در این شیوه شرکت صاحب امتیاز، مجوز استفاده از اختراع، نشان، فرمول تولید محصول و … خود را به یک شرکت دیگر برای استفاده در محدوده و زمان مشخص قرار میدهد و در ازای آن مبلغی را دریافت میکند.
• نشان سپاری: در این شیوه شرکت مادر که دارای یک برند قوی است، اقدام به اعطای حق استفاده از نشان تجاری خود به سایرین مینماید. با این تفاوت که معمولا چارچوبهای استانداردی برای همه دریافتکنندگان حق استفاده از برند قائل میشود. در این شیوه معمولا یک مدل کسبوکار موفق، عینا در نقاط مختلف شهر، کشور، و جهان کپی میشود تا حداکثر استفاده از آن انجام پذیرد.
• سرمایهگذاری مستقیم خارجی: در این شیوه شرکتی که قصد ورود به یک بازار را دارد اقدام به سرمایهگذاری در آن بازار نموده و خود زیرساختهای لازم را در آن بازارها فراهم مینماید. این امر به دو شیوه اجرا میشود:
۱-سرمایهگذاری مشترک: در این شیوه یک شرکت خارجی به همراه یک شرکت داخلی اقدام به سرمایهگذاری مشترک کرده و یک شرکت جدید که در سهام آن شریک هستند را بنیانگذاری می نمایند تا آن شرکت اقدام به پیگیری اهداف مشخصی نماید. سرمایهگذاری مشترک موجب میشود تا ریسک برای شرکتها کاهش یابد. از طرف دیگر در برخی از موارد سرمایهگذاری مشترک یک الزام قانونی برای ورود شرکتهای خارجی بهحساب میآید چراکه قوانین برخی از کشورها اجازه مالکیت کامل یک شرکت توسط افراد و شرکتهای خارجی را نمیدهد.
۲-تاسیس کامل یک واحد: در برخی از موارد شرکت خارجی اقدام به خرید یا راهاندازی یک شرکت کامل در بازار جدید می نمایند. این شیوه بیشترین ریسک را داشته و در عین حال بیشترین سطح تسلط شرکت مادر را به همراه دارد. معمولا شرکتها در شرایطی حاضر به این نوع سرمایهگذاری هستند که بازار را امن و پرسود تشخیص دهند.
• پیمان های استراتژیک: در برخی از موارد شرکتها برای استفاده بهینه از توان بالقوه و همافزایی، اقدام به عقد پیمان های استراتژیک می نمایند. در این شیوه هر یک از شرکتها اقدام به استفاده از نقاط قوت خود کرده تا به کمک هم و بدون نیاز به ایجاد ظرفیت جدید وارد یک بازار شوند. عدم نیاز به ایجاد ظرفیت جدید تفاوت این روش با سرمایهگذاری مشترک است. در سرمایهگذاری مشترک یک واحد جدید برای ورود به یک بازار جدید به صورت مشترک تاسیس میشد، در حالی که در پیمان استراتژیک شرکتها از ظرفیتهای موجود یکدیگر برای ورود موفق به بازار جدید استفاده می نمایند.
نوع راهکار انتخابی برای ورود و حضور در یک بازار بینالمللی، تأثیر فراوانی در عملکرد صادراتی شرکتها میگذارد. راهکار انتخابی موجب استفاده بهینه از تواناییها، منابع و امکانات در بازار بینالمللی میشود. از طرفی انتخاب راهکار مناسب به تواناییها، منابع و امکانات شرکت وابسته است. شرکتهایی که منابع محدودی دارند و یا بازار را برای حضور بلند مدت امن نمیدانند معمولا از استراتژی صادرات استفاده میکنند، همچنین صادراتی برای بازارهای کوچک و متوسط نیز مناسب است. در مقابل شرکتهای بزرگ ممکن است از استراتژی سرمایهگذاری مستقیم خارجی برای حضور بلند مدت در یک بازار مطمئن و بزرگ بهره ببرند.
اگر شما هم میخواهید در حوزه ی صادرات فعالیت داشته باشید و درآمد دلاری کسب کنید اما نمیدانید از کجا شروع کنید، چگونه مشتری و خریدار خارجی پیدا کنید، نحوه ی مکاتبات بازرگانی و عقد قراردادهای تجاری را نمی دانید حتما بسته مشاوره صادرات صمتا ( صادرات محصول تولید ایران ) را تهیه نمایید. شما بی شک با در دست داشتن این بسته مشاوره می توانید به یک صادرکننده موفق تبدیل شوید.
مرکز بازرگانی فردوسی، نخستین مشاور جامع صادراتی است که با رویکردی نوین در حوزه ی صادرات محصولات داخلی، سهولت در واردات مواد اولیه و تجهیزات تولید کارخانجات و همچنین ارائه ی پلن های کوتاه مدت و بلند مدت سرمایه گذاری برای اولین بار در ایران به کمک شما تجار و مدیران محترم آمده است.
مرکز بازرگانی فردوسی همواره در کنار شماست تا خدمات جامع بازرگانی و راهکارهای هوشمندانه و نوین سرمایه گذاری را در سریع ترین زمان ممکن و با مناسب ترین هزینه ارائه نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موضوع ” راهکارهای ورود به بازارهای جهانی ” با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید