بررسی هزینه ها در فرآیند صادرات یک کالا
بررسی هزینه ها در فرآیند صادرات یک کالا، زمانی که ما صادرات انجام می دهیم ناچار به پرداخت یک سری هزینه ها هستیم که هزینه های صادرات به طور کلی به چند قسم تقسیم می شوند:
- هزینه خدمات.
- هزینه عوارض.
- هزینه ثابت صادرات هر محصول.
- هزینه تغییرات در سفارش مشتری.
ما فعلا در صدد بیان اینکه این هزینه ها توسط چه کسی باید پرداخت شود نیستیم فقط داریم هزینه های کلی صادرات را بیان می کنیم. تا پایان این مقاله با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.
بررسی هزینه ها در فرآیند صادرات یک کالا
هزینه خدمات کالا
هزینه خدمات عبارتند از
- هزینه بارگیری.
- هزینه تخلیه بار.
- هزینه آزمایش محصول.
- هزینه انبارداری.
این هزینه های خدمات باید در ارسال یک محصول لحاظ بشود و ممکن است توسط فروشنده این هزینه ها پوشش داده بشود.
هزینه عوارض
یک سری هزینه ها داریم که از آن ها به عنوان عوارض اسم می بریم که عبارتند از
- حقوق شخص گمرکی.
- سود بازرگانی.
- سودهای دریافت شده در گمرک.
هزینه ثابت صادرات هر محصول
هزینه ثابت به هزینه هایی گفته می شود که تقریبا در صادرات هر محصولی وجود دارد و باید پرداخت شود.
بعضی از هزینه های ثابت عبارتند از:
- هزینه برای شناخت بازارهای بین المللی.
- هزینه سفرهای خارجی به کشورهای هدف.
- هزینه ارتباط با کشورهای مختلف.
- هزینه ترجمه و بررسی تک تک تحقیقات انجام شده درباره بازارهای بین المللی.
شاید این هزینه ها نادیده گرفته شود ولی به هر حال چون بابت این هزینه ها مبلغی خرج می شود لذا باید این هزینه ها را در نظر گرفت.
هزینه تغییرات سفارش مشتری
ممکن است مشتری بعد از سفارش اولیه خود بخواهد در سفارشش تغییراتی ایجاد کند که این تغییرات یقینا هزینه بردار است.
قیمت گذاری کالاهای صادراتی از ایران
یکی از روش های کاربردی و هوشمندانه برای پوشش قرار دادن هزینه های صادرات این است که ما قیمت گذاری مناسبی را روی کالای خود داشته باشیم.
عوامل تاثیرگذار در قیمت کالا
برای دیده شدن قیمت مناسب محصول ما در بازارهای جهانی باید به عوامل زیر توجه داشته باشیم
- چگونگی وضعیت بازار خارجی.
- چگونگی هزینه ها در بازار مقصد.
- توجه داشتن به فالب های مختلف قیمت گذاری.
- توجه داشتن به ارز مورد معامله.
- شناسایی هزینه های نسبی.
- شناسایی میزان تقاضا در کشورهای هدف.
- میزان رقابت محصول ما در بازار کشورهای هدف.
به عنوان مثال کشور عراق محصولات ایران را به خوبی می شناسد لذا ما نمی توانیم روی یک محصول ارزش افزوده خیلی زیادی رو در نظر بگیریم تا حاشیه سودمان را بیشتر کنیم اما اگر وارد کشورهای C.I.S بشویم در آنجا می توانیم بر اساس رقابتی که وجود دارد حاشیه سود خودمان را بالاتر ببریم. - نوع خریداران محصول ما.
- نوع رقبای ما.
- تعیین قیمت نهایی مشتری برای پرداخت.
- رقبای داخلی محصول ما.
اگر رقبای بیشتری از ایران در بازارهای جهانی داشته باشیم طبعا باید روی فاکتور قیمت گذاری بیشتر دقت کنیم زیرا این رقبا می توانند در نظر مشتری تاثیر مستقیمی بگذارند. - شرایط تسویه بار.
اگر نحوه تسویه بار را برای مشتری بیان کنیم و برای تسویه بار یک امتیازی به او اختصاص بدیم این خودش در قیمت گذاری کالا موثر است. - زمان و سرعت تحویل بار.
اگر روی زمان تحویل مانور دهیم خودش به تنهایی می تواند روی قیمت محصول تاثیر گذار باشد. - نوع بسته بندی محصول.
ما بعضی از محصولات را به صورت فله صادر می کنیم که اگر بخواهیم همان محصول را بسته بندی کنیم و صادر کنیم قیمتش به شدت تغییر می کند.بنا بر این ما بر اساس این عوامل قیمت گذاری محصول خود را مشخص می کنیم تا هزینه هایی که برای صادرات محصول گریبان گیر ماست به واسطه یک قیمت گذاری مناسب برای محصول جبران شود.
ورود به صادرات را ازکجا باید شروع کرد!
بسته جامع توانمندسازی صادرات، آموزشی جامع ویژه ی علاقه مندان به حوزه صادرات
مرکز بازرگانی فردوسی جهت آموزش مراحل صادرات به صورت کاربردی و قدم به قدم با همکاری مشاوران زبده و با تجربه ی این مرکز اقدام به تهیه ی بسته جامع توانمندسازی صادرات نموده اند. در این بسته صفر تا صد مراحل صادرات به صورت گام به گام به شما آموزش داده می شود.
این بسته ویژه ی کسانی است که می خواهند برای اولین بار وارد کار صادرات شوند اما نمی دانند که باید از کجا شروع کنند. دسته دوم مخاطبان این بسته کسانی هستند که در حوزه صادرات فعالیت دارند اما به دلیل اطلاعات ناقص متحمل ضرر شده اند یا سود مناسبی در این زمینه کسب ننموده اند.
در بسته جامع توانمند سازی صادرات کلیه ی فرآیندهای مربوط به صادرات به صورت کاربردی از صفر تا صد، به صورت قدم قدم ارائه شده است. در واقع بعد از مطالعه ی این بسته سوالی برای شما در حوزه ی صادرات بی پاسخ نخواهد ماند.
بسته جامع توانمندسازی صادرات چکیده یک دوره ۳۶۰ ساعته ی آموزش صادرات است که شما با استفاده از محتویات آموزشی این بسته با دید روشن و آمادگی ۱۰۰ درصدی به حوزه پیچیده و تخصصی صادرات ورود میکنید. با توجه به تغییرات مربوط به قوانین و فرآیند های صادرات در طول زمان، اطلاعات این بسته به صورت دوره ای بروزرسانی می شود. ما در مرکز بازرگانی فردوسی امیدواریم که بتوانیم با ارائه های بسته های مشاوره کاربردی در حوزه ی صادرات در کنار تولیدکنندگان در مسیر رشد و بالندگی کشور عزیزمان نقش موثری ایفا نماییم.
اگر در خصوص آموزش های مربوط به صادرات سوالی دارید می توانید از طریق تماس با شماره های درج شده در وب سایت مرکز و یا از طریق چت آنلاین با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید