وضعیت صادرات مواد معدنی استان کردستان
وضعیت صادرات مواد معدنی استان کردستان ؛خامفروشی مواد معدنی در سایه غفلت و بیتوجهی دولتمردان در استان کردستان در حال انجام است. ثروت طبیعی ملی در هر کشور موهبتی الهی بوده که باعث درآمدزایی و ایجاد شغل برای ملت آن کشور است. کشور ما ایران نیز به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی از برکات خاص طبیعی برخوردار است و این منابع طبیعی خدادادی، کشور را از نظر منابع طبیعی خاص کرده است.
معادن از جمله سرمایههای طبیعی هر کشور است که خوشبختانه فرآوانی و پراکندگی خاصی را در کشور ما دارد، اما استخراج، بهرهوری و فرآوری از سنگهای معدنی جدا از استخراج آن امری بسیار مهم و حیاتی است تا هم به اشتغالزایی کمک کند و هم از خام فروشی سنگ های معدنی جلوگیری شود.
در چند سال گذشته به دلیل وضع تحریمهای ناعادلانه علیه کشور فروش مواد معدنی با مشکل روبهرو بوده و همین امر باعث ضربه زدن به اقتصاد کشور شده است.استان کردستان نیز با دارا بودن معادن زیاد یکی از استانهای مطرح کشور در زمینه معادن به حساب میآید.
در همین زمینه شوذب جباری رئیس خانه معدن استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج میگوید: معادن استان کردستان در بخشهای پلی متال، فلزات رنگی، سنگهای ساختمانی و معادن شن و ماسه در استان فعال هستند.
وی افزود: در استان کردستان ۳۵۰ واحد فعال معدنی فعال هستند که فعالیتشان به موازات بازار و عرضه و تقاضا موجود در آن متغیر است.
جباری خاطرنشان کرد: معادنی که در سطح استان در زمینه تامین مصالح ساختمانی فعالیت میکنند به دلیل نوسانات موجود در بازار و رکودی که در ساختمان سازی در کشور با آن مواجه هستیم تولیدشان بسیار کم شده و این زنگ خطری برای معدندارهای فعال در این بخش است.
وی بیان کرد: علیرغم وجود مشکلات متنوع، هزینه بالای خرید و نگهداری ماشینآلات معدنی جذابیت ورود سرمایهگذار در این بخش را از بین برده و همین امر باعث شده تا کمتر کسی سرمایه خود را در معادن سرمایهگذاری کند.
رئیس خانه معدن استان کردستان افزود: جدا از گرانیها و افزایش هزینههای موجود، عدم حمایت برخی دستگاههای اجرایی استان به ویژه بانکها از معادن، حال و روز معدن داران کردستانی را بد کرده است.
وی ادامه داد: مشکلات تامین اجتماعی و مالیاتی از جمله دیگر مشکلاتی است که معدنداران کردستانی با آن دست و پنجه نرم میکنند.
رئیس خانه معدن استان کردستان اذعان کرد: متأسفانه بانکها پروانه بهرهبرداری معادن را برای در اختیار گذاشتن سرمایه در گردش معدنداران استان قبول ندارند و اگر روند با همین منوال پیش برود، معادن کردستان تعطیل خواهند شد.
وی به پراکندگی معادن در استان نیز گریزی زد و تصریح کرد: واحدهای سنگهای ساختمانی در قروه و سریشآباد، سنگ آهن و طلا در قروه و سقز، معادن ساختمانی شن و ماسه در سنندج و معادن باروت در مریوان از پراکندگی معادن مختلف در کردستان حکایت دارد که خود میتواند به تولید استان کمک شایانی داشته باشد.
جباری فرآوری مواد معدنی را امری بسیار مهم دانست و گفت: فرآوری برخی از مواد معدنی در استان بسیار میتواند سود ده باشد اما برخی مواد معدنی هستند که باید به صورت خام فروخته شوند چراکه فرآوری آنها برای استان و کشور هزینههای گزافی را به دنبال دارد.
وی به بحث صادرات مواد معدنی نیز اشاره و گفت: به دلیل وضع تحریمهای ظالمانه، صادرات مواد معدنی استان بهصورت واسطهای انجام میشود و به همین دلیل آمار دقیقی از صادرات مواد معدنی کردستان وجود ندارد.
رئیس خانه معدن استان کردستان در پایان سخنان خود اظهار کرد: اگر بتوانیم واحدهای فعال معدنی موجود در استان را نگه داریم و از اخراج نیروهای آن جلوگیری کنیم، در این شرایط خاص کشور بهترین کار را انجام دادهایم.
دیدگاه خود را ثبت کنید