صادرات زعفران – مراحل صادرات زعفران، از صفرتاصد

صادرات زعفران ؛ زعفران ایرانی در دنیا به عنوان بهترین زعفران موجود در بازار شناخته شده است. عرضه کنندگان زعفران ایرانی با کیفیت ترین زعفران را در سطح جهانی تولید می کنند و اکثر هایپرمارکت ها برای فروش عمده زعفران با تولیدکنندگان ایرانی در تماس هستند. در حال حاضر ایران بیش از ۹۰ درصد تقاضای بازار را تامین می کند.

صادرات زعفران

صادرات زعفران

بیشتر زعفران در استان خراسان کشت می شود. علاوه بر این، ایرانی ها به تولید محصولات زعفران از زعفران ایرانی معروف هستند. مثلاً نبات زعفرانی، پودر کیک مخلوط زعفران، ژله زعفران، چای گیاهی زعفران، پودینگ زعفران و … زعفران ایرانی در ۴ نوع عمده موجود است. سوپر نگین، نگین، سرگل و پوشال.

انواع زعفران صادراتی

  1. سوپر نگین
    سوپر نگین بهترین از بهترین هاست. زعفران سوپر نگین از نخ های قرمز تشکیل شده است. این نوع زعفران ایرانی ارزش بالایی دارد.
  2. نگین
    نگین یکی دیگر از زعفران های ایرانی است که از گل زعفران مرغوبی که از استان های مختلف ایران با دست چیده می شود، تولید می شود. زعفران نگین از تمام رشته های زعفران قرمز تشکیل شده است.
  3. سرگل
    سرگل به معنای بالای گل است. این نوع زعفران بالای گل Crocus sativus (گل زعفران) است. نخ‌های زعفران سرگل ایران نسبت به نگین و سوپر نگین کوتاه‌تر است.
  4. پوشال
    زعفران پوشال از نخ های زرد و قرمز گل زعفران تشکیل شده است.

تاریخچه صادرات زعفران ایران

در ایران قدیمی، زعفران برای اولین بار در نزدیکی کوه‌های الوند و زاگرس در سراسر پادشاهی ماد که به سال‌های ۷۰۸ تا ۵۵۰ قبل از میلاد برمی‌گردد، کشت می‌شد، اما متأسفانه، دیگر حقایقی در مورد چگونگی استفاده مجدد از زعفران در آن زمان وجود ندارد. با این حال، بسیار شناخته شده است که ایرانیان نژاد اولیه برای کشت زعفران بودند. در حال حاضر عمده فروشی زعفران ایران بیش از ۹۰ درصد تقاضای زعفران جهان را تامین می کند که حداکثر زعفران در استان خراسان تولید می شود .

انواع زعفران

انواع زعفران

در قدیم ایرانیان، زعفران را مانند گل، طلا و نبات در مراسم عروسی هدیه می دادند. علاوه بر این، زعفران نیز به عنوان یک شیء مذهبی استفاده می شد. آنها از آن برای ارائه عطری برای رنگ آمیزی اجساد مرده استفاده می کردند. در دوره‌ای از زمان هخامنشیان به سال‌های ۵۵۰ قبل از میلاد تا ۳۳۰ قبل از میلاد زعفران را به کرکم یا کرکم تبدیل می‌کردند و با دارچین و هل می‌گرفتند و معجون قدرتمندی تهیه می‌کردند. علاوه بر این، با رعایت کتیبه‌ای که در کاخ‌ها کشف شده بود، نشان می‌داد که روزانه یک کیلوگرم زعفران برای تهیه نان زعفرانی استفاده می‌کردند.

در طول امپراتوری اشکانی در سال ۲۵۶ قبل از میلاد – ۲۲۴ پس از میلاد و در دوره ساسانی در سال ۶۴۱ پس از میلاد، آنها قادر به صادرات زعفران ایران به یونان، هند، روم و چین بودند. آنها همچنین از زعفران برای ساخت عطر سلطنتی و حتی روغن صورت برای پادشاهان و در آشپزی که برای آنها ساخته می شد استفاده می کردند. و در دوره ساسانی از زعفران برای رنگ آمیزی کاغذ برای بازی شطرنج روی آن استفاده می کردند و خسرو پرویز پادشاه دستور داد که نامه های او را روی کاغذهای آغشته به زعفران و گلاب بنویسند.

زعفران خالص چه ویژگی هایی دارد؟

زعفران ممتاز به صورت حرفه‌ای چیده و به صورت دستی پردازش می‌شود تا آسیب‌های آن کاهش یابد. علامت ظاهری اولیه زعفران خالص ایرانی، رنگ قرمز تیره آن است. نوع استثنایی و دلپذیر زعفران رنگ آمیزی عمیق تری دارد. همچنین برخلاف باور ما، زعفران خالص ایرانی طعم کمی شیرین دارد.

به جز فرم و رنگ، می خواهید عناصر آن را عمیقا بررسی کنید تا از خلوص آن اطمینان حاصل کنید. اندازه نخ‌های زعفران، طول اجزای قرمز و نداشتن رنگ زرد یا سفید بر خلوص زعفران تأثیر می‌گذارد.

از آنجایی که در بازار پوشال های رنگ شده به عنوان زعفران عالی خریداری می شود، ظاهر زعفران تنها عاملی نیست که باید به آن توجه کنید.

علاوه بر این، حتی اگر می‌توانستید زعفران را به صورت نخی کامل بخرید و خودتان آن را آسیاب کنید، ممکن است زعفران به صورت پودر باشد. زمانی که قصد خرید پودر زعفران را دارید، بیشتر مراقب باشید زیرا می تواند با پودر گل های دیگر مخلوط شود.

ما ترجیح می دهیم زعفران را مستقیماً از عرضه کنندگان زعفران یا هایپرمارکت های ایرانی خریداری کنید. اما، اگر شما یک توزیع کننده یا فروشگاهی هستید که به طور فوق العاده ای به اعتماد مشتریان خود وابسته است، توصیه می کنیم برای ارزیابی های آزمایشگاهی پرس و جو کنید تا مطمئن شوید که زعفران را از تامین کنندگان قابل اعتماد تهیه می کنید.

صادرات زعفران به امارات

۲۰ هزار و ۴۰۳ تن انواع گیاهان دارویی و صنعتی به ارزش ۷۲ میلیون و ۸۳۳ هزار دلار در هشت ماهه امسال صادر شد که نسبت به مدت مشابه قبل از نظر وزنی ۳۲ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۲۰ درصد افزایش داشته است. سال در بین گیاهان دارویی و صنعتی، زعفران بیشترین صادرات را داشته است.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، در هشت ماهه امسال که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۳ درصد و از نظر ارزشی ۵۴ درصد بوده است. درصد افزایش را نشان می دهد. امارات با ۱۰ میلیون و ۵۰۵ هزار دلار، اسپانیا با هشت میلیون و ۲۰۵ هزار دلار، عربستان با یک میلیون دلار،سوئد با ۸۶۸ هزار و ۸۸۵ دلار و فرانسه با ۵۶۵ هزار و ۴۷۴ دلار بیشترین میزان واردات زعفران از ایران در هشت ماهه اختصاصی امسال را به خود اختصاص داده اند.
کشورهای مذکور در مجموع ۲۱ میلیون و ۲۴۶ هزار دلار زعفران از ایران وارد کردند.
هند، عراق، ترکیه، ایتالیا و پاکستان واردکنندگان عمده گیاهان دارویی و صنعتی از ایران در هشت ماهه نخست امسال بوده اند.

بازار زعفران در دنیا

بازار زعفران در دنیا

مراحل صادرات زعفران

بازاریابی صادراتی

اولین گام برای صادرات زعفران بازاریابی است. شناخت بازار هدف و راه‌های نفوذ به آن می‌تواند شما را در چگونگی آماده سازی محصول و پیدا کردن مشتری یاری کند.

دستیابی به شناخت بازار هدف می‌تواند از طریق استفاده از اطلاعات و آمارهای رسمی، مذاکره با خریداران، شرکت کردن در نمایشگاه‌های بین‌المللی و ارتباط گرفتن با رایزنان بازرگانی و اتاق‌های بازرگانی به دست آید.

خرید یا تولید زعفران مرغوب

اگر خودتان تولید کننده زعفران هستید باید بدانید که چگونه آن را کشت کنید تا یک زعفران مرغوب برداشت کنید و اگر می‌خواهید آن را از تولید کننده خریداری کنید باید بدانید که فاکتورهای یک زعفران درجه یک صادراتی چیست.

پس از آن باید قیمتی مناسب برای زعفران انتخاب کنید و برای انجام این کار باید به سراغ کمیسیون نرخ گذاری بروید.

بسته بندی حرفه‌ای زعفران در سطح جهانی برای صادرات

صادرات زعفران در بسته‌های حداکثر ۳۰ گرمی صورت می‌گیرد و بیشتر از آن، صادرات فله‌ای قلمداد می‌شود. بسته بندی جذاب و مناسب از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار در یک تجارت موفق است.

داشتن گواهی استاندارد و بهداشت نباتی

در مرحله بعد باید مجوزهای صادرات زعفران را تهیه کنید مانند گواهی استاندارد و گواهی بهداشت نباتی

انجام تشریفات گمرکی و ارسال زعفران به کشور مقصد

در این مرحله فرآیند ترخیص زعفران انجام شده سپس بارنامه ارسال کالا به کشور مقصد صادر شده (عموما با توجه به وزن و حجم بسته بندی روش حمل به صورت هوایی است) و پس از تهیه اسناد مربوطه از قبل اینویس، پکینگ لیست، گواهی مبدا و گواهی بهداشت نباتی به بارنامه هوایی ضمیمه شده و به کشور مقصد ارسال می‌گردد.

قیمت گذاری زعفران‌های صادراتی

استراتژی قیمت گذاری، انتخاب روش پرداخت و شرایط فروش مناسب و ارائه قیمت کامل و دقیق که همه هزینه‌ها را در بر بگیرد، نکات اساسی برای سود آوری در صادرات زعفران هستند. می‌توان گفت از میان موارد بالا استراتژی قیمت گذاری یکی از دشوارترین اقدامات است. قیمت گذاری شما باید با در نظر گرفتن هزینه‌های زیر صورت گیرد.

* بها و ارزش زعفران صادراتی

* هزینه بیمه محموله زعفران صادراتی

* هزینه بسته بندی محموله زعفران

* هزینه حمل و نقل زعفران صادراتی به کشور مقصد

* هزینه‌های افتتاح حساب

* حق استفاده از امتیاز نقشه

* علامت بازرگانی

* سایر هزینه‌ها

اگر شما هم می خواهید وارد حوزه ی فعالیت صادرات زعفران شوید اما مراحل و فرآیند کار را نمی دانید و همچنین برایتان سوال است که از کجا و چگونه شروع کنید پیشنهاد ما به شما بسته جامع توانمندسازی صادرات است.

مشاهده بسته جامع توانمندسازی صادرات (کلیک کنید)

در بسته جامع توانمند سازی صادرات کلیه ی فرآیندهای مربوط به صادرات به صورت کاربردی از صفر تا صد، به صورت قدم قدم ارائه شده است. در واقع بعد از مطالعه ی این بسته سوالی برای شما در حوزه ی صادرات بی پاسخ نخواهد ماند.

بسته جامع توانمندسازی صادرات چکیده یک دوره ۳۶۰ ساعته ی آموزش صادرات است که شما با استفاده از محتویات آموزشی این بسته با دید روشن و آمادگی ۱۰۰ درصدی به حوزه پیچیده و تخصصی صادرات ورود میکنید. با توجه به تغییرات مربوط به قوانین و فرآیند های صادرات در طول زمان، اطلاعات این بسته به صورت هفتگی بروزرسانی می شود.

خریدار زعفران در دنیا

جهت مشاهده خریداران زعفران در دنیا اینجا کلیک کنید.

بازار جهانی زعفران

تولیدکنندگان جهانی زعفران شامل ایران، هند، افغانستان، یونان، مراکش، اسپانیا، ایتالیا، چین، آذربایجان، آرژانتین، استرالیا، کره، ژاپن، امارات متحده عربی، قطر، هلند، لوکزامبورگ، کویت، عربستان سعودی، آلمان، لهستان، فرانسه، پرتغال، مراکش، برزیل، پرو، پاراگوئه، مکزیک و ایالات متحده آمریکا.

صادرات زعفران در دنیا

صادرات زعفران در دنیا

بر اساس آخرین آمار تجارت زعفران در سال ۲۰۱۹، ایران با تامین ۴۳۰ تن از مجموع ۴۵۰ تن زعفران تولید شده در سراسر جهان، بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰ تن برسد. هند تنها ۲۲ تن زعفران تولید می کند. سالانه رتبه دوم را دارد. سایر کشورهای تولید کننده زعفران و بر اساس سهمی که در تولید جهانی زعفران دارند عبارتند از یونان (۷٫۲ تن)، افغانستان (۶ تن)، مراکش (۲٫۶ تن)، اسپانیا (۲٫۳ تن)، ایتالیا (۱ تن)، چین (۱ تن)، و آذربایجان (۰٫۲۳ تن).

ایران

ایران اولین و بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است و سهم ۹۲ تا ۹۵ درصدی از تولید زعفران جهان را دارد. بر اساس آمار تجارت زعفران پیش بینی می شود تولید زعفران ایران در سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰ تن برسد. ۲۴ استان در تولید زعفران در این کشور نقش دارند و سطح زیر کشت قابل توجهی (۱۲۴۰۰۰ هکتار) دارند. خراسان رضوی با ۸۴ هزار و ۲۲۶ هکتار، خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۸۲ هکتار و خراسان شمالی و سایر استان ها با ۲۳ هزار و ۹۹۲ هکتار بیشترین سطح زیرکشت زعفران را داشته اند. استان هایی مانند خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، اصفهان، کرمان، فارس و یزد بیشترین پراکندگی جغرافیایی زعفران را در این کشور دارند. سهم ایران به عنوان اولین صادرکننده زعفران جهان در بازار جهانی زعفران ۳۶٫۷ درصد به ارزش ۱۰۱٫۳۲ میلیون دلار است.

 

اسپانیا

اسپانیا دومین صادرکننده بزرگ زعفران در جهان است و سهم ۲۰٫۷ درصدی از صادرات زعفران جهان به ارزش ۵۷٫۰۸ میلیون دلار را دارد. استان های اصلی تولید کننده زعفران در اسپانیا عبارتند از تروئل در شمال شرقی و کوئنکا، آلباسته و سیوداد رئال در منطقه کاستیا-لامانچا در مرکز اسپانیا. ایالات متحده آمریکا (۲۵٫۹ درصد)، عربستان سعودی (۱۳٫۲ درصد) و ایتالیا (۹٫۹ درصد) از اولین مقصدهای صادراتی زعفران اسپانیا هستند.

 

افغانستان

بر اساس آخرین گزارش های تولید زعفران در سال ۲۰۱۸، ۱۳ تن زعفران از ۶۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت در افغانستان برداشت شده است که در مقایسه با تولید یک تن زعفران در سال ۲۰۱۳ رشد قابل توجهی داشته است. افغانستان ۱۶٫۲ درصد از کل تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. صادرات زعفران به ارزش ۴۴٫۵۸ میلیون دلار و بازار رو به رشدی برای این محصول است. مقاصد اصلی صادرات زعفران آن شامل هند، عربستان سعودی، فرانسه، امارات متحده عربی، ایالات متحده آمریکا و ترکیه است. لازم به ذکر است که افغانستان ۶۵٫۷ درصد زعفران وارداتی خود را از ایران که بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است وارد می کند.

 

هند

پس از ایران، هند دومین تولید کننده و واردکننده زعفران در جهان و چهارمین صادرکننده بزرگ این محصول است. در هند پراکنش جغرافیایی زعفران عمدتاً مربوط به مناطق زیر است:

پولواما (۷۴٫۶۴%) پامپور، بالهوما، وایون، مونپور، موئیج، کونیبال، دوس، زوندور، لتپور، سومبار، باراس، لادو، خرو و بادگام (۱۳/۱۶٪(، چادورا، ناگام، لاسجان، اومپورا، کرالپورا، و سرینگر (۶٫۶۸%)، (زوان، زوره، گاندربال و دودا (۲٫۶۸%).

ارزش زعفران وارداتی به هند ۳۱٫۰۶ میلیون دلار است که ۱۱٫۳ درصد از واردات جهانی زعفران را تشکیل می دهد. منابع اصلی واردات زعفران به این کشور افغانستان (۹۴٫۵%)، امارات (۱٫۶%)، قطر (۱٫۴%)، هنگ کنگ (۱٫۳%)، اسپانیا (۰٫۷%) و ایران (۰٫۴%) هستند. .

ارزش صادرات زعفران هند ۴۸٫۴۸ میلیون دلار و مقصد اصلی صادرات آن هنگ کنگ است. از دیگر مقاصد صادراتی زعفران هند می توان به آمریکا، عمان، قطر و استرالیا اشاره کرد.

 

یونان

یونان تولید کننده اصلی زعفران اروپا و اسپانیا صادرکننده اصلی زعفران اروپا است. یونان با سهم ۲٫۳ درصدی از صادرات جهانی به ارزش ۹٫۴۸ میلیون دلار در رتبه پنجم صادرات جهانی زعفران قرار دارد. مقاصد صادراتی زعفران این کشور شامل فرانسه، لهستان، اسپانیا، ایتالیا، سوئیس و آلمان است. بیشترین واردات زعفران به این کشور از کشورهایی مانند ایتالیا، ایران، اسپانیا و فرانسه صورت می گیرد.

 

مولداوی

مولداوی ششمین صادرکننده جهانی زعفران است که ارزش تجارت زعفران آن ۷٫۹۴ میلیون دلار است و سهم ۲٫۹ درصدی از صادرات جهانی زعفران را به خود اختصاص داده است. تنها مقصد صادرات زعفران این کشور هنگ کنگ است که ۱۰۰ درصد محموله های زعفران به آن صادر می شود. واردات زعفران از مقاصدی مانند یونان، ایران، رومانی، فنلاند و ایتالیا انجام می شود.

 

هنگ کنگ

این کشور ۳۶٫۳ درصد (۱۰۰ میلیون دلار) واردات زعفران جهان را وارد می‌کند، اولین واردکننده زعفران در جهان است و ۷۷٫۹ درصد زعفران وارداتی خود را از ایران که اولین تولیدکننده زعفران جهانی است، تامین می‌کند. هنگ کنگ ششمین صادرکننده بزرگ زعفران در جهان است و سهم ۲٫۳ درصدی از صادرات جهانی زعفران به ارزش ۶٫۲۸ میلیون دلار به عربستان سعودی، ایتالیا، هند و چین را دارد.

 

چین

چین حدود ۰٫۲ درصد از واردات زعفران جهان را وارد می کند و رتبه ۲۶ را در بین واردکنندگان زعفران در سراسر جهان دارد. زعفران از کشورهایی مانند هنگ کنگ، آلمان، افغانستان و پرتغال به چین وارد می شود. صادرات زعفران به کشورهای عربستان سعودی، ایتالیا، انگلستان و هنگ کنگ به ارزش ۵٫۷۶ میلیون دلار است. رتبه هشتم را در بین صادرکنندگان جهانی زعفران دارد.

ایران بالاترین سهم تولید و صادرات زعفران را در بازار جهانی زعفران دارد که افتخار و انگیزه ای برای تلاش بیشتر است.

صادرات زیره ، هر آنچه باید بدانید

صادرات زیره ؛ زیره یک گیاه دو ساله علفی خوراکی (گاهی چند ساله) با برگ‌هایی است که اغلب در سالاد، چای، خورش و سوپ استفاده می‌شود. و دانه هایی که برای طعم دادن به کلوچه ها، نان ها، سالادها و پنیرها استفاده می شود.

صادرات زیره

صادرات زیره

این گیاه پرکاربرد در پهنه وسیعی از مناطق آب و هوایی رشد می کند و در طبیعت اغلب در مراتع مرطوب، زمین های زراعی و مکان های زباله در سطح دریا و ارتفاعات بالاتر یافت می شود. در آب و هوای گرم در زمستان به صورت یکساله کاشته می شود. در آب و هوای معتدل به صورت تابستانی یکساله یا دوساله کاشته می شود. زیره گیاهی شناخته شده است که از زمان های قدیم برای مصارف آشپزی و دارویی کشت می شده است. زیره در خاک باغچه با زهکشی خوب و مرطوب در آفتاب کامل یا نیمه سایه بهترین رشد را دارد. PH در محدوده ۴٫۸ تا ۷٫۶ را تحمل می کند. گیاهانی که در آفتاب کامل رشد می کنند از نظر اسانس غنی تر و در نتیجه معطر تر هستند. گیاهان ازگیل ریشه عمیقی دارند و اختلال ریشه را تحمل نمی کنند، اما اغلب زمانی که در یک مکان مناسب هستند، آزادانه کاشت می کنند. گیاه خوبی برای شکستن زیر خاک در زمین های سنگین و مرطوب است. در نزدیکی رازیانه یا افسنطین رشد خوبی ندارد، اما همراه خوبی برای اکثر گیاهان، به ویژه گیاهانی است که ریشه کم عمق دارند.

میزان صادرات زیره سبز

حدود ۸۵ درصد زیره سبز کشور با ۲۵ هزار هکتار سطح زیرکشت در خراسان رضوی تولید می شود و این موضوع خراسان رضوی را به قطب تولید این محصول استراتژیک در کشور تبدیل کرده است.

هر چند در سال گذشته از این استان ، هزارو۲۶۰ تن زیره سبز از شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن تولید و به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر شد و درآمد ۱۲ میلیارد تومانی برای کشور به ارمغان آورد؛ اما این روزها این گنج نهان با روبرو شدن با مشکلاتی در حوزه صادرات، در رنجی بس دشوار بسر می برد.

صادرات زیره به امارات

صادرات زیره ایران هم زیره سبز و هم زیره سیاه به امارات و سایر کشور های عربی, به خصوص زیره سیاه که قیمت بالایی دارد بسیار پررونق می باشد.

زیره سیاه به خصوص زیره کوهی کرمانی از جمله ادویه های گران قیمت موجود در بازار می باشد. قیمت زیره سیاه صادراتی در بازار تهران گواه این ادعا است.

این محصول با دارا بودن قیمت بالی خود به صورت عمده در بازار های داخلی و برخی بازار ها خارجی همانند کشور های حاشیه خلیج فارس بفروش می رسد..

کشور های حاشیه خلیج فارس از وارد کنند گان این محصول می باشند.

صادرات زیره سبز

صادرات زیره سبز

این کشور با دارا بودن سرانه درآمدی بالا و مردمانی که قدرت خرید این محصول لوکس را ارند اقدام به واردات این محصول می کند.

از دیگر محصولاتی که می توان آن را به کشور امارات صادر کرد زیره سبز می باشد.

برای این منظور بیشتر از زیره سبز بوجار شده استفاده می کنند. همانطور که گفته شد مردمان این کشور به دنبال کیفیت می باشتد تا به دنبال ارزانی به همین دلیل از هر محصولی به دنبال با کیفیت ترین ها می گردند. ولی سفارش تناز سبب پایین تر آمدن قیمت زیره سبز می شود.

صادرات زیره ایران سالانه چه مقدار است؟

همانطور که می دانید زیره سبز و سیاه به خصوص زیره سبز از محصولات صادراتی ایران به حساب می آید. سالانه بیش از ۶۰ درصدر این محصول صادر می شود که در این کشور های عربی حاشیه خلیج فارس از مهمترین مشتریان این محصول می باشند.

صادرات زیره سیاه و سبز

زیره جزء گیاهان دارویی طبقه بندی می شود و ما در حال حاضر در کشور ۲ نوع زیره سبز و زیره سیاه داریم که تولید زیره سیاه به دلیل سختی آن از زیره سبز کمتر است.

صنایع تبدیلی در دنیا در ۲ کلاس فعالیت می کند که در کلاس اول گیاه را تولید، خشک و بسته بندی و استریل می کند و به بازار وارد می کند و در نوع دوم مواد موثر گیاه را خارج و به گیاه دارویی تبدیل می کنند که در ایران فقط در کلاس اول فعالیت های ذکر شده انجام می شود.

تجارت زیره سیاه که در ایران رشد یافته، تعیین کننده ی اصلی نرخ این محصول در برخی از بازار های دنیا در بین مشتریان آن می باشد. و بیشترین میزان اعتبار از لحاظ مرغوبیت بالا متعلق به زیره سیاه ایران است.

زیره دانه ای معطر و ضدنفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد. در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که دومی به زیره ایرانی معروف است.

این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد می کند.

زیره سیاه ایران بیشترین سهم را در بین رقبای خود برای صادرات در اختیارگرفته است. و این مهم را مدیون زیره سیاه کوهی می باشد که بیشترین تراکم آن در کوه های توابع کرمان یافت می شود. زیره سیاه کرمان مشهور ترین نوع این میوه در بین سایر هم نوعان کشوری و یا جهانی خود می باشد.

مشکل صادرات زیره مربوط به چه مسائلی است؟

در چند سال اخیر تولید زیره در کرمان دچار مشکلات فراوان شده که بر روی صادرات این محصول نیز تأثیر بسیار گذاشته است.

خشکسالی های پی در پی در کرمان سبب کاهش میزان برداشت زیره سیاه در این استان شده است. مشتریان زیره ایران کشورهای ژاپن، قطر، بوسنی هرزگوین، آلمان، جمهوری کره، ترکیه، کویت و آلمان می‌باشند.

بزرگ ترین تولید کنندگان زیره کدام کشورها هستند؟

امروزه بیشترین کشت به ترتیب در کشورهای هند، ایران٬ ازبکستان ٬تاجیکستان ٬ترکیه، مراکش، مصر٬ سوریه، مکزیک، شیلی و چین است.

زیره کوهی کرمان از ادویه های محبوب در سراسر جهان به حساب می آید. زیره ی سبز در ایران به صورت خودرو و یا کشت شده وجود دارد.

مهم ترین مناطق رشد و تکثیر زیره استان خراسان از جمله سبزوار، سرخس، تهران، سمنان، دامغان و بسیاری دیگر از نواحی ایران مستعد پرورش زیره می باشد.

خواص زیره سبز

ضد تشنج، مفید برای برطرف کردن بیماری صرع دفع گاز معده، قاعده آور و عرق آور است.

خواص زیره سیاه

زیره سیاه دارای خواص مدر، مقوی معده، بادشکن، تنگی نفس، مقوی، زیادکننده شیر، قاعده آور، نیرودهنده، ضد کرم، هضم کننده، ضد تشنج، قابض، معرق، زیره سیاه در موارد بلع هوا، نفخ شکم، دل پیچه کودکان، برطرف کردن سوءهاضمه و تسهیل هضم غذا است.

صادرات زیره سیاه

صادرات زیره سیاه

زیره (Caraway) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۰۹۰۹ شناخته می شود.

لازم به ذکر است که همه ی محصولات را به طور دقیق و جزئی نمی توان بررسی کرد و به همین علت گروهی از کالا ها را که مرتبط به کالای مورد نظر شما است، تحلیل و بررسی میکنیم تا استعداد های بازار محصول منتخب را در مناطق مختلف دنیا بشناسیم.

تمام گزارشات زیر براساس آنچه تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی در گمرکات اظهار و ثبت شده، درج شده است.
تلاش بر این است که با مطالعه این گزارشات فضای تجاری محصول مدنظرتان را بهتر بشناسید و با آگاهی بیشتر اسباب نتیجه گیری قوی تر را برای تجارت خود فراهم آورید.

آمار صادرات زیره

هدف شناسایی رقبا در بازار جهانی است.
رقم کل صادرات: ۱,۰۲۰,۷۰۵,۰۰۰ دلار.
میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۶ درصد.
میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۱۱ درصد.
میانگین فاصله از کشور وارد کننده: ۴,۲۵۰ KM.

آمار واردات زیره

هدف شناخت متقاضیان و پتانسیل ها در بازار جهانی است.
رقم کل واردات: ۸۲۵,۴۴۸,۰۰۰ دلار.
میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۵ درصد.
میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۷ درصد.
میانگین فاصله از کشور صادر کننده: KM 5,009.
بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات این محصول از جمهوری اسلامی ایران را کشورهای هند، امارات و افغانستان دارا هستند.

جمهوری اسلامی ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با عراق دارد. بازار آمریکا بیشترین ظرفیت تقاضا را برای کالای ذکر شده دارد.

هند بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۳۹۴٫۴ هزار دلار است.

خریدار زیره ایرانی

بزرگترین کشور خریدار زیره سبز ایرانی ژاپن می باشد. نکته قابل تامل این است که مقدار قابل توجهی از زیره ایران صادراتی به امارات و ژاپن به صورت مستقیم و به عنوان زیره امارات به کشور های قاره آمریکا صادر می شود که این خود یکی از دلایل خرید زیره سبز و سیاه به مقدار بالا توسط این کشور ها می باشد.