در مورد بازاریابی صادراتی چه می دانید؟

در مورد بازاریابی صادراتی چه می دانید؟ آیا با عوامل مهم پیش از اقدام به صادرات کالا آشنا هستید؟ یکی از مهم‌ترین موارد قبل از صادرات کالا، تحقیق بازار صادراتی یا به عبارتی بازاریابی صادراتی در کشورهای هدف است. تحقیق بازار صادراتی نباید همانند یک تحقیق آکادمیک و بر پایه اعداد و ارقام باشد. یک تحقیق بازار صادراتی خوب به تعیین عوامل محرک بازار کمک می‌کند و نحوه بهره مندی هر چه بیشتر از آن را فراهم می‌نماید. با ارزش‌ترین عنصر بازاریابی صادراتی، اطلاعاتی درباره حس بازار است. یعنی اینکه باید بدانید محصول یا خدمات شما به چه صورت در حوزه تجارت، رقابت خواهد کرد. بسیاری از کسب و کارها به دنبال پیدا کردن خریداران خارجی هستند. در حقیقت تحقیق بازار یا بازاریابی صادراتی و یافتن خریدار خارجی کار آسانی نیست. این موضوع به یکی از دغدغه‌های مهم شرکت‌های بازرگانی تبدیل شده است. اما چگونه این دغدغه را حل کنیم؟ با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center-در مورد بازاریابی صادراتی چه می دانید؟

در مورد بازاریابی صادراتی چه می دانید؟

در مورد بازاریابی صادراتی چه می دانید؟

مهم‌ترین عاملی که یافتن مشتری خارجی را سخت می‌کند، ضعف کسب و کارها در نداشتن راه‌های ارتباطی و عدم آشنایی آن‌ها با تکنیک‌ها و استراتژی‌های بازاریابی برای جذب مشتریان خارجی است. خوشبختانه امروزه می‌توانید از گزینه‌های بسیاری استفاده نمایید و فرصت‌های جدید خارج از کشور را بیابید. جهت آشنایی با روش‌های تحقیق بازار صادراتی این مقاله را تا انتها بخوانید.

چگونه بازاریابی صادراتی را اصولی انجام دهیم؟

جهت یافتن خریدار خارجی روش‌های متعددی از جمله شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی، ارتباط از طریق شرکت‌های B2B ، مراجعه حضوری به بازارهای بومی کشور هدف، تاسیس دفاتر نمایندگی، بازاریابی تلفنی، تبلیغات و… وجود دارد. ما به شما کوتاهترین و بهترین شیوه تحقیق بازار را برای پیدا کردن خریدار خارجی بصورت گام به گام آموزش دهیم.

مشخصات شرکت‌های تولید کننده

در تحقیق بازار صادراتی ابتدا باید مشخصات و رویکرد شرکت تولید کننده را مد نظر قرار داد. این مشخصات شامل زمینه فعالیت شرکت و میزان تولید و اخذ مجوزهای لازم برای ورود به حوزه صادرات است. پس از تعیین این مشخصات آن‌ها را بررسی می‌کنیم، سپس به مشخصات کالا می‌پردازیم:

۱- نامگذاری کالا / کد تعرفه صادراتی / مشخصات برند / کاربردها

۲- زنجیره تامین کالا

۳- برنامه توسعه کالا / مزیت رقابتی

۴- آیا کالا برنامه کاری (BP) دارد؟

۵- آیا سطح پیچیدگی و سطح فناوری کالا مشخص شده است؟

۶- ارزیابی بسته بندی کالا

شناسایی کشور هدف بوسیله بازاریابی صادراتی

مرحله بعدی شناخت کشور هدف است. برای موفقیت در صادرات و تجارت باید بازار هدف خود را به خوبی بشناسید. باید اطلاع داشته باشید که محصول شما، چه خریدارها و فروشنده‌هایی دارد. کشورهای هدف، محصول شما را به چه میزان و با چه قیمت و کیفیتی وارد بازار می‌کنند. کالای مورد نظر جهت صادرات، در کدام کشور از پتانسیل بالایی برای صادرات برخوردار است؟ در این خصوص باید حجم تبادلات تجاری با کشور هدف، روابط تجاری، روابط فرهنگی و روابط سیاسی مورد بررسی قرار ‌گیرد.

پس از بررسی موارد بالا دیدگاه بهتری در خصوص امکانپذیر بودن تجارت کالای شما به عنوان کالای ایرانی در کشور هدف با وجود تحریم‌های زیاد اقتصادی بوجود می‌آید. سپس به بررسی قوانین کشور مبدا و مقصد در زمینه صادرات کالای مد نظرتان و استانداردهای مورد نیاز بپردازید.

برنامه بازاریابی صادراتی

پس از بررسی کشور هدف، به بررسی برنامه بازاریابی می‌پردازیم. ابزارهای مورد بررسی که باید مورد تحقیق قرار بگیرند شامل موارد زیر است:

  • شناسایی منابع بازاریابی
  • اندازه و سهم بازار در کشور مبدا و مقصد
  • برنامه / استراتژی صادراتی محصول
  • منحنی رشد بازار محصول
  • شناسایی بازارهای هدف تضمینی
  • موانع توسعه بازار

جهت شناسایی منابع بازاریابی صادراتی و چگونگی استفاده از این منابع جهت یافتن خریدار خارجی برای محصول روش‌های گوناگونی وجود دارد. یکی از راه‌ها، استفاده از داده‌­های اخبار تجاری روزانه‌ی منتشر شده از طریق ارگان‌های تجاری کشور هدف است. راه دوم پلتفرم‌های فروش کالا محور و خدمات محور شرکت‌های کشور هدف است.

یکی دیگر از منابع بازاریابی صادراتی استفاده از کتاب‌های yellow page است. این کتاب‌ها شامل دفترچه تلفنی است از شركت‌های تجاری و حرفه‌ای که به ترتیب حروف الفبا طبقه بندی شده است.

البته در نظر داشته باشید تمامی افراد به اطلاعات تماس شرکت‌های موجود در yellow page دسترسی دارند. به علت حجم بالای ایمیل‌هایی که این شرکت‌ها دریافت می‌کنند راهی برای اعتبار سنجی این شرکت‌ها نیست. استفاده از این کتا‌ب‌ها توصیه نمی‌شود.

اتاق‌های مشترک بین ایران و کشورهای هدف نیز با دریافت هزینه، اطلاعاتی کلی در اختیار شما قرار خواهند داد. یکی از بهترین و مطمئن‌ترین راه‌های بازاریابی صادراتی برای دریافت اطلاعات دقیق صادراتی این است که بازاریابی صادراتی کالای شما در کشور هدف به صورت حضوری انجام شود . بازاریابی صادراتی حضوری نیازمند دانش بالای زبان و شناخت کشور هدف از نظر قوانین تجاری و الگوهای مصرفی آن کشور است.

شناسایی رقبا در تحقیق بازار

شناسایی رقبا برای تحقیق بازار دارای ملاحظات زیر است:

  • اولویت بندی رقبای فعلی و رقبای آتی
  • کالاهای رقبا (شباهت‌ها، ویژگی‌ها / سهم بازار رقبا)
  • شیوه‌های ارتباطی رقبا با خریدارن عمده و مصرف کنندگان عمده
  • انتخاب شیوه‌های حمل و نقل

پس از انجام مراحلی که تا به اینجا در مقاله ذکر گردید، وارد انتخاب بهترین شیوه حمل و نقل می‌شویم. در تجارت بین‌الملل ممکن است یک کالا از مرزهای یک یا چند کشور عبور کند تا به مقصد برسد. بنابراین حمل و نقل بین‌المللی اشاره به روش‌هایی دارد که کالا از مبدا، شروع به حرکت کرده و به مقصد نهایی می‌رسد. نحوه بسته بندی، شیوه‌های مختلف حمل، در نظر گرفتن قواعد بین‌المللی مانند اینکوترمز و بعضی از موارد دیگر، الزامات مهمی هستند که باید در حمل و نقل بین‌المللی به آن‌ها توجه کرد. به عنوان مثال آیا می‌دانید حمل کدام کالا به صورت هوایی ممنوع است؟

رسانه‌های تبلیغاتی

با گسترش ابزارهای دیجیتال و اینترنت در دنیا روش‌های بازاریابی به طور کل دگرگون شده است. این روش‌ها نسبت به روش‌های سنتی بسیار مقرون به صرفه‌تر و متنوع‌تر هستند.

قیمت گذاری محصولات

پس از انجام مراحل بالا و بررسی مزیت رقابتی کالای صادراتی، استراتژی قیمت گذاری کالا و شیوه‌های دسترسی به شبکه‌های اصلی توزیع در کشور هدف انجام می‌گردد. توجه داشته باشید در حین انجام مراحل تحقیق بازار، در هنگام قیمت گذاری محصول، باید هزینه‌های اضافی مثل بیمه، حمل و نقل، هزینه سازگار کردن کالا، حقوق و عوارض گمرکی و… در نظر گرفته شود.

صادرات خرمالو

صادرات خرمالو ؛ شهرستان مرزی بندر آستارا از مناطق تولید خرمالو در استان گیلان است و در فصل پاییز با اوج گرفتن صادرات محصولات فصلی از مرزهای این شهرستان، باغداران خرمالو با تولید ۲۵۵ تن محصول در سال، برای ارزآوری از ترانزیت و فروش این میوه خوشگوار تلاش می‌کنند.

صادرات خرمالو

صادرات خرمالو

صادرات خرمالو

بر اساس اعلام مدیر جهاد کشاورزی آستارا ۲۱ هکتار از باغهای مثمر این شهرستان به کشت درختان خرمالو و برداشت این میوه اختصاص دارد و عملکرد هر هکتار، ۱۲ تن است و سالانه به طور میانگین ۲۵۵ تن خرمالو برداشت می شود.

خرمالو به چه کشورهایی صادر می شود؟

ساسان کارجویان میزان درآمد حاصل از تولید و فروش خرمالو در آستارا را ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعلام وی یادآوری کرد:سال گذشته ۱۸ هزار کیلوگرم خرمالو به کشورهای روسیه، اوکراین و قزاقستان صادر شده بود.

محمد پرتون از صادرکنندگان خرمالو از آستارا به خارج از کشور در خصوص کار خود گفت: هر سال حدود ۱۵۰ تن خرمالو را خرید و فروش می کنم و  سال گذشته ۶۰ تا ۷۰ تن از این محصول را به کشور عراق صادر کردم.

وی با اشاره به اشتغال فصلی ۲۵ مرد و ۳۰ زن در مرکز خرید و بسته بندی خرمالو در شهر لوندویل آستارا افزود: با ایجاد این مرکز برای جمع آوری، بسته بندی و حمل خرمالو برای آن تعداد از شهروندان و افراد محلی شغل فصلی ایجاد کرده ام.

وی درباره علت کال یا نارس بودن خرمالو ها توضیح داد: اگر میوه های رسیده و نرم را خریداری کنیم، تا رسیدن بار به کشورهای مقصد احتمال دارد فاسد بشوند، از اینرو به باغداران گفته ایم خرمالوهای نارس و به نسبت کال را بچینند و بسته بندی کنند تا کیفیت محصول، در حدود یک هفته زمان برای رسیدن به دست مشتری خارجی حفظ شود.

صادرات ازگیل و گردو

او از رواج بسته بندی و خرید و فروش ازگیل و گردو نیز خبر داد و گفت: متاسفانه واسطه هایی که از شهرهای قزوین، تبریز و ارومیه برای خرید و صادرات میوه های فصلی به آستارا می آیند، بازار ما را تحت تاثیر قرار می دهند.

این صادرکننده محصولات کشاورزی، کم کاری بانک ها در عرضه پول نقد را  از مشکلات خود و همکارانش دانست و با توجه به نیاز خریداران و صادرکنندگان میوه به پول نقد برای تسویه حساب با باغداران در مزارع، از مسئولان خواست بانک ها را به تامین و ارائه وجوه نقد به خریداران و صادرکنندگان میوه مجاب کنند.

قیمت هر کیلو خرمالو

رحیم برقی از باغداران و تولیدکنندگان خرمالو در آستارا نیز گفت: سالانه هشت تن محصول از باغ خودم برداشت می کنم و این روزها هر کیلوگرم خرمالو را به قیمت حدود ۵۰ هزار ریال به خریدار یا صادرکننده می فروشیم و متاسفانه زحمت زیاد تولید را ما باغداران متحمل می شویم و بیشتر سود این کار از آن واسطه ها و خریداران و صادرکنندگان می شود.

او از مورد توجه قرار گرفتن تولید و عرضه خرمالو به دلیل سودآوری خوب خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال های گذشته، کاشت کیوی و تولید آن توسعه زیادی یافته بود و اکنون بعد از آن، خرمالو مورد توجه قرار گرفته است و باغ های این میوه روز به روز بیشتر می شود.

به گفته سعید میرقربانی سرپرست فرمانداری آستارا ۸۰ درصد صادرات استان گیلان از مرز آستارا انجام می شود و  قرنطینه نباتی برای تضمین سلامت محصولات کشاورزی در پایانه مرزی فعال است و صادرکنندگان مکلف به رعایت سلامت بهداشت محموله صادراتی خود هستند تا هیچ گونه بار ترانزیتی به دلیل رعایت نشدن موارد بهداشتی، از کشور مقصد برگشت داده نشود.

مسئولان استانی نیز بارها یادآور شده اند که ۸۰ درصد صادرات گیلان از جمله ۴۰ نوع محصول کشاورزی از مرزهای آستارا به کشورهای حوزه اوراسیا و حاشیه دریای خزر صادر می شود و نیاز به ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در آستارا به شدت احساس می شود.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، ساحل دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده و با سه راه زمینی، دریایی و ریلی به خارج از کشور از مبادی مهم تجارت و حمل و نقل خارجی است.

بررسی ویژگی های پسته صادراتی و مهم ترین نکات آن

بررسی ویژگی های پسته صادراتی و مهم ترین نکات آن، پسته ایران به لحاظ طعم و مزه و مشتریان بسیاری که در بازارهای جهانی دارد، بی نظیر بوده است؛ اما در سالهای اخیر تحت تاثیر عوامل گوناگونی مانند رقبای جدید، کاهش تولید و افزایش قیمت تولید، سهم ایران در تولید پسته کاهش یافته است. از آنجا که رقابت در بازار جهانی پسته روز به روز در حال افزایش است، حفظ و تقویت بازار جهانی پسته امری ضروری به نظر می رسد. از طرفی، این محصول، به عنوان یکی از منابع مهم درآمدهای ارزی در نظر گرفته می شود و نقش مهمی در کاهش وابستگی بودجه عمومی دولت به درآمدهای نفتی دارد. عدم شناخت شرایط تجارت جهانی و عوامل موثر بر صادرات کالا و خدمات، از موضوعات اساسی در صادرات پسته می باشد. در این مقاله با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید که به بررسی ویژگی های پسته صادراتی و مهم ترین نکات آن بپردازیم.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center-بررسی ویژگی های پسته صادراتی و مهم ترین نکات آن

بررسی ویژگی های پسته صادراتی و مهم ترین نکات آن

بررسی ویژگی های پسته صادراتی و مهم ترین نکات آن

مکانیک خندان یا آبخندان چیست؟

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای مرغوب بودن پسته، خندان بودن آن است، پسته خندان به دو شکل طبیعی و مصنوعی وجود دارد که به صورت طبیعی زمانی که از درخت چیده می‌شود خندان است.

اما ناگزیر برخی از پسته‌ها به صورت دهان بسته از درختان چیده می‌شود تعداد وسیعی از این پسته‌ها تبدیل به مغز پسته شده و در صنایع دیگری مانند شیرینی، قطاب، سوهان و … استفاده می‌شوند.

اما تعدادی دیگری از این پسته‌ها را با فرایندهای تغییر دمایی تبدیل به پسته‌ی خندان می‌کنند .

مرسوم‌ترین روش خندان کردن پسته‌ها به این صورت است که پسته ها را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد قرار می‌دهند و سپس پسته‌ها را داخل خشک کن قرار داده و با حرارت ایجاد شده پسته‌ها را خندان می‌کنند.

کیفت و مرغوبیت این نوع پسته‌ها نسبت به پسته‌های طبیعی خندان بسیار کمتر است و کشورهایی نظیر روسیه که به قیمت محصولات توجه بیشتری دارند بیشتر خواستار این نوع از محصولات هستند.

معیار کیفیت پسته

ظاهر

شاید اولین چیزی که معیار کیفیت پسته را در ظاهر نشان می‌دهد ظاهر آن باشد.

پسته‌هایی که ظاهری شکسته و لکه دار دارند و مغز پسته با توجه به نوع آن ظاهری کدر دارد از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار نیستند.

اندازه یا انس پسته

علاوه بر این درشتی یا انس پسته هم معیار مهمی در کیفیت و مرغوبیت پسته دارد پسته‌ها با توجه به نوعشان (اکبری، کله قوچی، احمد آقایی و …) دارای انس‌های متفاوتی هستند که هر چه انس‌ محصولات کمتر باشد کیفیت و مرغوبیت محصول بیشتر خواهد شد.

برای بدست آوردن انس هر پسته کافی است ۱۴۲ گرم پسته را وزن کرده و از سپس آنها را ۵ دانه ۵ دانه می‌شماریم هر تعدادی که به دست آمد انس آن پسته به حساب می‌آید؛ به عنوان مثال از ۱۴۲ گرم پسته‌ای که وزن کردیم ۱۲۰ پسته بیرون آمد ۱۲۰ پسته را بر ۵ تقسیم می‌کنیم می‌شود: ۲۴، انس این نوع پسته ۲۴ است.

  • ۱۸ تا ۲۰: کاملاً درشت
  • ۲۰ تا ۲۲: خیلی درشت
  • ۲۲-۲۴: درشت
  • ۲۴-۲۶: متوسط
  • ۲۶-۲۸: ریز
  • بالاتر از ۲۸: خیلی ریز

طعم پسته

معیار مهم دیگری که می‌بایست به آن توجه کنیم طعم و مزه پسته است، باید به این نکته توجه داشت که هر رقمی از پسته طعم و مزه‌ی خاص خود را دارد و نمی‌توان یک طعم واحد در نظر گرفت اما تنها نکته‌ای که می‌بایست به آن توجه کنید عدم رطوبت در مغز پسته است.

خندان یا آبخندان بودن پسته

در مورد آبخندان بودن و تفاوت آن در بالا صحبت کردیم و گفتیم که پسته‌های آبخندان از کیفیت و مرغوبیت پایین‌تری نسبت به پسته‌های خندان طبیعی برخوردار هستند.

برای تشخیص پسته‌ی آبخندان از خندان روش‌های متفاوتی وجود دارد در زیر به چند نمونه‌ی آن اشاره می‌کنیم:

  • سطح داخلی این نوع پسته‌ها معمولا رنگی تیره تر دارند.
  • پوست نازک و لطیف آن‌ها معمولا به راحتی جدا می‌شود.
  • مزه‌ی آن با پسته‌ی خندان کاملا متفاوت است و احتمالا در مزه‌ی آن رطوبت احساس می‌شود.
  • لبه‌ی پوسته‌ها را سعی کنید به همدیگر نزدیک کنید پسته‌های خندان طبیعی به دلیل مغز درشت‌تر به هم نمی‌چسبند اما پسته‌های آبخندان به راحتی به هم متصل می‌شوند.

مزیت پسته ایرانی نسبت به رقبای خارجی

پسته ایرانی با توجه به طعم منحصر به فردی که دارد نسبت به رقبای آمریکایی و ترک خود یک پله جلوتر است البته تنها مزیت رقباتی پسته ایرانی طعم آن نیست.

تنوع پسته ایرانی

کله قوچی، احمد آقایی، بادامی، فندقی یا اوحدی معروف ترین پسته‌های حال حاضر ایران برای صادرات هستند که البته این پسته ها زیر مجموعه های بیشتری هم دارند؛ تمام این موارد نشان می‌دهد که ایجاد تنوع در مزه، رنگ، سایز و نوع پسته باعث شده است که مشتریان با توجه به نوع و سلیقه‌ی خود در سراسر جهان مشتری پسته‌های ایرانی شوند و کلکسیونی از حق انتخاب را به تجار دهند.

طعم

همانطور که در بالا هم ذکر کردیم طعم پسته ایرانی زبان زد جهان است.

با توجه به تغییرات ژنتیکی که رقبا در پسته ها برای عمل آوری سریع تر و کم آفت تر انجام می‌دهند، محصولات پسته ایرانی طعم و مزه‌ی بهتری را دارند و مصرف کنندگان تفاوت پسته‌های آمریکایی و ایرانی را به خوبی درک کرده‌اند و پسته ایران جایگاه ویژه خود را در بازارهای جهانی به خوبی توانسته است به دست آورد.

نسبت مغز به کل پسته

درصد مغز بالای پسته‌های ایرانی نسبت به پوسته‌ی آن هم از دیگر دلایل محبوبیت پسته‌ی ایرانی است، مصرف کننده در نهایت به دنیال مصرف مغز پسته است و پسته های ایرانی درصد مغز بالاتری نسبت به مشابه پسته‌های کالیفرنیای آمریکا دارند.

تحمیل میزان حرارت بالاتر

نسبت روغن در پسته‌های ایرانی نسبت به مشابه خارجی بسیار بالاتر بوده و به همین دلیل برشتگی و پخته شدن در دماهای بالاتر تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای پسته‌ی ایرانی امکان پذیر است.

خوب برشته شدن باعث می‌شود تا طعم بهتری به پسته داده شود و از منظر دیگر این حرارت بالا باعث از بین رفتن تمامی باکتری‌های زنده در پسته می‌شود.

پسته‌های تولید آمریکا نهایتا تا دمای ۱۳۰ درجه می‌توانند گرما را تحمل کنند و بیشتر از این گرما پسته عملا می‌سوزد؛ در این دما پسته ها فقط می‌توانند رطوبت گیری شوند و برشتگی کامل در این دما به وجود نخواهد آمد.

بازار رقابتی

در ایران تعداد زیادی کشاورز، خریدار، صادر کننده وجود دارد که بازار را کاملا رقابتی کرده است و تجار برای خرید و فروش دستشان کاملا باز است اما در بازارهایی همچون آمریکا به دلیل اینکه درصد بسیار بالایی از تجارت پسته به دست چند شرکت است امکان رقابت در این بازار عملا گرفته می‌شود.

قیمت پسته در ایران و خارج

با توجه به اینکه پسته ایران یک محصول کاملا صادراتی است بنابراین قیمت گذاری آن در ایران با توجه به قیمت بین اللملی انجام می‌شود.

قیمت پسته ایرانی در حال حاضر ۸ تا ۱۵ دلار است که میانگین آن قیمتی حدود ۱۲ دلار می‌شود.

ممکن است در بازار ایران قیمت پسته کمی ارزان‌تر از قیمت بین المللی باشد که علت های متفاوتی برای آن وجود دارد و شاید مهم‌ترین دلیل آن ماندن پسته از سال قبل یا میزان فروش کمتر نسبت به سال‌های گذشته باشد.

شرایط صادرات پسته

برای صادرات پسته به کشورهای مختلف قوانین مختلفی وجود دارد و شاید سخت‌ترین شرایط مخصوص کشورهای اروپایی باشد.

اما قبل از اینکه شرایط صادرات پسته را بیان کنیم بد نیست این نکته را بازگو کنیم که صادرات پسته با توجه به نوع کشور مقصد متفاوت خواهد بود و هر کشوری با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگی خود تمایل به سفارش رقم خاصی از پسته است.

صادرات پسته به کشورهای اروپایی

در کشورهای اروپایی مقرارت خاصی در بهداشت و سلامت وجود دارد.

از آنجایی که این کشورها به سلامت جامعه خود اهمیت زیادی می‌دهند لزوم قوانین و معیارهای سلامتی بسیار سخت‌گیرانه تر از سایر کشورهای دنیا است.

تامین پسته

مهم‌ترین مشکل صادرات پسته ایران به این کشورها سم افلاتوکسین موجود در پسته است که با توجه به روش‌های کاشت و برداشت قدیمی و شرایط نگهداری ضعیف این مشکل در پسته‌های ایرانی به وفور دیده می‌شود.

برای برطرف کردن این مشکل در حال حاضر روش صنعتی خاصی وجود ندارد و با رعایت برخی نکات در تولید پسته می توان این آلودگی را کم یا از بین برد.

بسته بندی پسته صادراتی

در صورتی که سلامت پسته صادراتی مورد تایید قرار گرفت بسته بندی می‌تواند گزینه‌ی بسیار مهمی در صادرات این محصول داشته باشد، لازم است بر روی بسته بندی شرکت صادر کننده، وارد کننده و مشخصات تولید درج شود.

در کنار این موارد یک بسته بندی متناسب با قدرت خریدار و ظاهری شیک و لاکچری می‌تواند فروش این محصول را در کشورهای مختلف به خصوص اروپایی افزایش دهد.

اخذ گواهی استاندارد پسته قبل از گمرک

برای صادرات پسته به خصوص به کشورهای اروپایی رعایت استانداردهایی لازمه‌ی صادرات پسته است.

همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم نداشتن سم افلاتوکسین یکی از لازمه‌های صادرات پسته به کشورهای اروپایی است.

ارائه پسته به گمرک

بعد از اتمام مراحل بالا باید با ارائه مدارک مربوطه از جمله اظهار نامه های نوع محصول، وزن و مشخصات و فاکتور به گمرک شهرستان مراحل ثبت را انجام دهید.

اخذ گواهی های سلامت پسته در گمرک

پس از اینکه مراحل قانونی پسته را به گمرک شهرستان ارائه دادید می‌بایست گواهی سلامت را هم برای محصولات خود بگیرید این مورد به خصوص برای محصولات خشکباری که به صورت فله قرار است ارسال شود مهم خواهد بود.

برای دریافت این گواهی لازم است که از محموله نمونه برداری شود و تاییدیه های لازم را برای کشور هدف دریافت نماید.

تحویل محموله به شرکت حمل و نقل

پس از تمیکل و اخذ گواهی‌های بهداشتی محموله به شرکت حمل و نقل می‌بایست ارسال گردد. در این مرحله شرکت های صادرکننده با شرکت های حمل و نقل قرار دادی را می‌بندند.

شرکت های حمل و نقل می‌بایست قبل از بار زدن پسته ایرانی کانیتنر ها یا واگن و یا تریلی را بررسی نموده و تا حد امکان از ضد عفونی بودن آن‌ها مطمئن باشند.

دریافت مابقی مدارک و گواهی‌های مربوط به مبدا

برای دریافت گواهی مبدا می‌بایست برخی مدارک گمرکی و برنامه حمل و نقل ارائه دهید. در صورت کامل بودن مدارک محموله برای ترخیص در کشور مقصد آماده می‌شود.

صادرات پسته در ایران بر خلاف سایر کشورها دارای فراز و نشیب‌های زیادی است به دلیل برخی تحریم‌ها صادرات پسته به برخی کشورها با مشکل روبرو شده است.

پسته ایران در سالیان گذشته بدون دلال یا واسط به کشورهای هدف ارسال میشد و تجار سود خوبی را از فروش این کالاها دریافت می‌کردند اما به دلیل تحریم‌ها بالجبار می‌بایست از طریق کشورهای واسط این کار انجام پذیرد.

کشورهایی نظیر ترکیه با دلالی واسط کشور مبدا و مقصد می‌شوند و در این میان سودهایی زیادی را دریافت می‌کنند که چندین برابر سود تجار کشور ما است و این امر باعث شده تا انگیزه تجار برای صادرات پسته کمی کمتر شود، علاوه بر این نبود ثبات در نرخ ارز هم از جمله دلایلی است که تجار می‌بایست با آن دست و پنجه نرم کنند.

اما در کشورهایی که امکان ارسال مستقیم و بدون واسطه وجود داشته باشد، سود تجار بسیار معقولانه تر و به صرفه تر خواهد بود.

بیشترین صادر کننده پسته ایران

همه‌ی ما وقتی نام پسته را می‌شنویم اولین شهری که به ذهنمان می‌آید کرمان است.

از گذشته تا به امروز کرمان و به خصوص شهرستان رفسنجان به قطب پسته ایران معروف بوده است و در حال حاضر هم بخش وسیعی از تولید و کشت پسته در این منظقه انجام می‌گیرد، اما به جز کرمان شهرهای دیگری مانند خراسان رضوی، یزد و سمنان هم توانسته اند رشد قابل توجهی در تولید پسته داشته باشند.

بزرگ ترین کشور صادر کننده پسته

ایران، آمریکا و ترکیه سه قطب بزرگ در کشت و تولید پسته‌ی جهان هستند.

به گزارش سازمان فائو در سال ۲۰۲۰ ایران رتبه اول صادرات پسته در جهان را دارا بوده است اما آمریکا بزرگ‌ترین تولید کننده پسته در جهان است و به دلیل اینکه بیشتر تولیداتش صرف مصرف داخلی می‌شود، صادرات این محصول نسبت به ایران کمتر است.

جمع بندی

با وجود اینکه رقبای جدی همانند آمریکا پا به پای پسته‌ی ایران در حال رقابت هستند اما هنوز هم مشتریان در سراسر دنیا تفاوت پسته‌ی اصیل ایرانی و سایر کشورها را می‌دانند و صادرات پسته‌ی ایران با وجود مشکلاتی که در پیش رویش دارد مشتریان خود را از دست نداده و می‌تواند به رقابت خود در این عرصه ادامه دهد.

هرآنچه که باید در مورد صادرات به عراق بدانید

هرآنچه که باید در مورد صادرات به عراق بدانید، عمده کالاهای وارداتی به کشورعراق، شامل انواع خودرو، میله‌ها آهنی خام، سیم عایق‌بندی شده، برنج، کامیون، محصولات تولیدی، مواد شیمیایی، انواع سوخت، ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل است. این کالاها بیشتر از کشورهای ترکیه، چین، کره جنوبی، ایتالیا و آلمان وارد می‌شوند.

جنگ ایران و عراق تقریبا به مدت یک دهه باعث مشکلات اقتصادی و تولیدی در این کشور شد که عمده ضرر شامل صادرات نفت بود. با افزایش صادرات نفت و پس از بازسازی و احداث خطوط لوله و تاسیسات به آرامی این ضررها جبران شد تا حدی که امروزه نفت خام و تصفیه شده، میوه‌های گرمسیری و طلا از عراق به هند، چین، آمریکا، کره جنوبی و یونان صادر می‌شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی روش‌های صادرات کالا و تعرفه آن به عراق بپردازیم. همچنین در ادامه این مبحث به کالاهایی که می‌تواند برای تجار ایرانی سودآور باشد، نیز خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center-هرآنچه که باید در مورد صادرات به عراق بدانید

هرآنچه که باید در مورد صادرات به عراق بدانید

هرآنچه که باید در مورد صادرات به عراق بدانید

نگاهی به وضعیت صادرات در عراق

عراق، یک کشور مناسب برای تجارت بوده که این بازار چالش برانگیز، پرخطر اما با بازده بالا است. اوضاع سیاسی و امنیتی در عراق همچنان شکننده و حساس بوده، اما با این وجود فرصت‌های تجاری بسیاری زیادی در این کشور وجود دارد، زیرا عراق در حال بازسازی و تقویت زیرساخت‌ها و نهادهای اصلی خود است. آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) تخمین زده است که ۴۶ درصد از تولید نفت جهانی تا سال ۲۰۳۵، از عراق حاصل شود.
با این‌که صادرات به عراق در سال‌های گذشته به راحتی انجام می‌گرفت اما امروزه برای جلوگیری از بروز چالش‌های تجاری، سازمان مرکزی استاندارد و کنترل کیفی عراق طبق دستورالعمل‌های ابلاغ شده به تاجرها، اجازه صادرات کالا می‌دهد.

برهمین اساس، تمامی صادرکنندگان و واردکنندگان کالا به عراق باید اسناد تجاری رسمی داشته و همچنین اجازه بازرسی، تطبیق کالا و نمونه‌گیری از کالاها را به گمرک داده و پس از آن مجوز ورود به عراق را دریافت کنند. در صورت عدم تطبیق کالا با استانداردهای وارداتی عراق و بی‌کیفیت بودن محصول، اجازه ورود به این کشور به تجار و بازرگانان داده نمی‌شود.

مراحل صادرات کالا به عراق

همان‎‌طور که صادرات به عراق می‌تواند یک نقطه‌ی موفقیت‌آمیز برای تاجرها و بازرگانان باشد، با این حال نیاز به مدارک و مراحلی دارد که باید دقیق رعایت شود:

  • داشتن برچسب دو زبانه (انگلیسی و عربی) بر روی تمامی کالاهای صادراتی
  • تطابق کامل محموله صادراتی با شرایط فنی و استانداردهای لازم در عراق
  • دریافت مجوز تطبیق کالا با استانداردهای عراق
  • داشتن تائیدیه بازرسی و اخد مجوز صادراتی COC از دو شرکت بازرسی SGS برای کردستان عراق و بیرو وریتاس BV برای مناطق جنوبی و مرکزی عراق
  • تمامی اسناد مانند فاکتور فروش وگواهی مبدا، باید به زبان انگلیسی و عربی باشد
  • داشتن گواهی بهداشت از سازمان نظارت بر سلامت برای محصولات غذایی
  • داشتن گزارش سلامت، نمونه برداری و بازرسی کالا
  • گواهی استاندارد محیط زیست و تائیدیه سازمان استاندارد
  • بسته‌بندی استاندارد، حمل و نقل مناسب با بیمه
  • داشتن کارت بازرگانی معتبر به نام صادرکننده
  • در صورت ارسال چند مدل کالا، داشتن پکینگ لیست
  • درج تاریخ تولید و انقضاء فقط به زبان انگلیسی (میلادی)

به طور معمول صادرات از ایران به کردستان عراق از مرزهای شمالی مانند پرویزخان، حاجی عمران و … و صادرات به جنوب عراق از مرزهای جنوبی مانند مهران، شلمچه و … انجام می‌گیرد.

تعرفه صادرات کالا به عراق

به خاطر داشته باشید تا زمانی که از وجود مشتری در بازار عراق اطمینان حاصل نکردید، کالا را ارسال نکنید و همچنین دقت کنید که قیمت‌هایی که پیشنهاد می‌کنید باید از نمونه‌های موجود آن در عراق ارزان‌تر باشد. تعرفه‌ی صادرات از ایران به عراق برحسب نوع کالا و محصول متفاوت خواهد بود اما به طورمعمول ۱۰ تا ۳۰ درصد ارزش کالاهای صادراتی خواهد بود.

لیست کالاهای صادراتی به عراق

در حال حاضر ۸۵۰ کالا می‌توانند با داشتن تمامی استانداردهای لازم، مجوز ورود به عراق را دریافت کنند، با این حال واردات ۲۹ قلم محصول کشاورزی و غذایی به این کشور از ایران ممنوع اعلام شده است.

حیوانات زنده، محصولات حیوانی، آبزیان، محصولات لبنی، تخم پرندگان، سبزیجات، انواع میوه‌های خوراکی، قهوه، چای، ادویه، محصولا صنعت آردسازی، دانه و میوه‌های روغن‌دار، روغن‌های حیوانی، فرآورده‌های گوشت، کاکائو و فرآورده‌های آن، شیرینی‌جات، نوشابه، خوراکی‌ برای حیوانات، توتون، تنباکو، نک، گوگرد، گچ، آهک، سیمان، سوخت‌های معدنی، محصولات شیمیایی آلی و غیرآلی، فلزات گرانبها و کمیاب، عناصر رادیواکتیو، انواع دارو، کود، رنگ و وسایل رنگ‌رزی، محصولات عصرسازی، فرآورده‌های آرایشی- بهداشتی، صابون و فرآورده‌های شست‌وشو، محصولات شیمایی، محصولات عکاسی، مواد پلاستیکی، کائوچو، محصولات چرمی، پوست‌ خام و نرم و طبیعی، چوب و اشیاء چوبی، محصولات حصیربافی یا سبدبافی، کاغذ، مقوا، مجلات و کتاب، محصولات ابریشمی، فرش، انواع پارچه، پوشاک، کفش، چتر شیشه، محصولات سرامیکی، ابزارآلات، انواع ماشین‌آلات و وسایل برقی، آلات موسیقی، مبلمان، اسباب‌بازی، لوازم ورزشی، اشیاء هنری و …تنها بخشی از کالاها و محصولاتی هستند که با رعایت استانداردهای لازم در بازار صادرات عراق طرفداران زیادی دارد.

کالاهای ممنوعه برای صادرات از ایران به عراق

محدود شدن صادرات برخی از اقلام از ایران به عراق از سال ۱۳۹۷ شروع و تا سال ۱۴۰۰ به ۲۹ قلم رسیده است که عبارتند از:

ذرت، بادمجان، گوجه فرنگی، کلم و گل کلم، هویج، جو علوفه، گندم، گاو و گوسفند، علوفه صنعتی، ماهی منجمد، مرغ کامل ذبح شده، مرغ زنده، تخم‌مرغ، عسل طبیعی، شیره خرما، سیمان‌سیاه، بلوک سبک بتنی، آبمیوه، انواع شربت و نوشیدنی، انواع بستنی، شیرینی تَر، محصولات ساخته شده از ذرت و سیب‌زمینی مانند چیپس، هندوانه و خربزه، باقلای سبز، شلغم و چغندر، کدو، کاهو، فلفل و سیر.

پرسودترین کالا برای صادرات به عراق

با وجود سخت‌گیری‌های فراوان از سوی دولت و گمرک عراق، با این حال طبق آمار منتشر شده، این کشور دومین مقصد صادرات ایران است. بازرگانان و تجار ایرانی می‌توانند با شناسایی بازار و ارائه یک قیمت مناسب برای محصولات زیر، صادرات پرسودی را داشته باشند:

لوازم آشپزخانه،کولرهای آبی و خانگی، پوشاک، ادویه، لبنیات، زعفران، ضایعات آهن، مصالح ساختمانی مانند سنگ، شیرآلات، میلگرد و …
اگر بتوانیم در محصول عسل به استانداردهای لازم برسیم و مجوزهای لازم را از کشور عراق دریافت کنیم شاید این محصول پرسود و پرطرفدار بتواند با ورود به بازار این کشور راه به بازار جهانی را نیز کسب کند.

 

آیا شما هم به دنبال صادرات تخم مرغ هستید؟

آیا شما هم به دنبال صادرات تخم مرغ هستید؟ سهم صادرات تخم مرغ  تازه با کد تعرفه  ۰۴۰۷ در بازار جهانی بیش از ۴٫۲ میلیارد دلار است. که بزرگترین کشورهای صادر کننده هلند امریکا ترکیه آلمان هستند . رشد صادرات تخم مرغ در ۲ سال اخیر بیش از ۱۴٫۵ درصد رشد را نشان می دهد .تولید کنندگان این محصول با بکارگیری اصول بازاریابی و بسته بندی توانسته اند به بازار های بین المللی محصولات خود را صادر کنند.اگر شما هم بدنبال صادرات این محصول هستید تا پایان این مقاله با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center-آیا شما هم به دنبال صادرات تخم مرغ هستید؟

آیا شما هم به دنبال صادرات تخم مرغ هستید؟

آیا شما هم به دنبال صادرات تخم مرغ هستید؟

مقدمه

تخم ‌مرغ Eggs  سلول نطفه ماده (تخمک) مرغ و معمولاً به ‌شکل بیضی است که از نظر زیست‌ شناختی برای تولید مثل گذارده می‌شود و برای انسانها منبع غذایی محسوب می‌گردد. روند ایجاد یک تخم مرغ ۲۵ ساعت به طول می‌انجامد و به همین دلیل یک مرغ می‌تواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد. وزن تخم‌مرغ به‌طور میانگین و بدون احتساب پوسته ی آن، ۵۸ گرم است. پوست تخم مرغ حدود نیم میلی‌متر ضخامت دارد و ۹۰ درصد آن از کلسیم کربنات تشکیل شده‌است. رنگ پوست تخم مرغ به نژاد مرغ مربوط می‌شود و معمولاً سفید یا قهوه‌ای است. صادرات تخم مرغ بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ بیش از ۱۶٫۷ درصد رشد کرده است. تخم مرغ هشتمین غذای محبوب جهان است.

مراحل آماده سازی تخم مرغ صادراتی

تخم مرغ ها ، از مرغداری تخم گذار به کارخانه بسته بندی حمل میگردد. سپس تخم مرغ ها از لحاظ کثیفی ، کودی ، شکسته  ، سورت شده و داخل شانه بنفش مخصوص صادرات قرار میگیرد. سپس شانه ها بصورت ۱۲ تایی در کارتن دوقلوی مخصوص صادرات بسته بندی میشود.

تخم مرغ به چه کشورهایی صادر می شود؟

تخم مرغ ایران عمدتا به کشورهای عراق، افغانستان، کویت، عمان، قطر، کشورهای حوزه خلیج فارس و بعضا کشورهایی مانند پاکستان و ارمنستان صادر می شود.

بررسی دستورالعمل و تعرفه صادرات تخم مرغ

دستورالعمل صادرات تخم مرغ توسط وزارت جهاد و اتحادیه میهن تهیه و تدوین میگردد. دستورالعمل صادرات تخم مرغ خوارکی و نحوه صادرات تخم مرغ، پیرو تفاهم نامه فی مابین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و اتحادیه مرکزی مرغداران میهن و برگزاری جلسه کمیته راهبری مندرج در تفاهم نامه در مورخ ۲۴/۸/۹۹  در محل دفتر توسعه صادرات و زیر ساخت های صنایع و بازار، جهت اجرا به شرح ذیل ابلاغ میگردد:

شرایط قطعی متقاضیان صادرات تخم مرغ

شرط اول: دارای کارت بازرگانی بوده ومجوز بنام دارنده کارت بازرگانی باشد.

شرط دوم: ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان بالای ۷۰ درصد باشد.

شاخص های تعیین اولویت متقاضیان صادرات تخم مرغ

  • مشارکت در تنظیم بازار در یک سال گذشته به تایید مشترک دفتر توسعه بازار و زنجیره ها و اتحادیه همراه با ضمانت نامه بانکی جهت مشارکت در تنظیم بازار آتی
  • دارا بودن زنجیره تخم مرغ (تولید ، بسته بندی و …)
  • میانگین وزنی صادرات تخم مرغ در ۳ سال گذشته

قیمت تخم مرغ صادراتی

قیمت تخم مرغ صادراتی با توجه به نوع برند، محل تولید،کیفیت بسته بندی و نرخ جهانی، نرخ ارز و ارگانیک بودن آن ارزیابی می شود.

مجوزات و گواهی های لازم جهت صادرات تخم مرغ

مجوزات و گواهی های لازم جهت صادرات تخم مرغ بر اساس کشور مقصد و نیاز های خریدار می تواند متغییر باشد برای دستیابی به لیست مجوزات مورد نیاز می توانید از خدمات مشاوره مرکز بازرگانی فردوسی استفاده نمایید.

قوانین بسته بندی تخم مرغ صادراتی چگونه است؟

قوانین بسته بندی و برچسب گذاری تخم مرغ صادراتی در هر کشور و منطقه بر اساس سیاست های نهاد های دولتی می تواند با سایر کشورها بسیار متفاوت باشد همچنین استفاده از رنگ ها و فونت ها می تواند در جذب مشتریان اثر قوی تری داشته باشد.

چگونه برای صادارت تخم مرغ خریدار خارجی پیدا کنم؟

شناسایی خریداران خارجی فعال و توانمند، حیاتی ترین گام در روند صادرات است. به وفور مشاهده می شود افراد تازه وارد در حوزه صادرات و حتی تاجران باسابقه، به دلیل عدم توان شناسایی صحیح خریداران خارجی توانمند و قابل اعتماد، در مسیر صادرات خود با شکست های تلخ و بعضاً ورشکستگی روبرو شده اند.

مرکز بازرگانی فردوسی در راستای ارائه خدمات ضروری مشاوره صادرات، اقدام به ارائه پکیج های ویژه بانک اطلاعاتی مشتریان خارجی نموده است. در این پکیج ها، کارشناسان زبده صادرات با آنالیز و بررسی دقیق داده های تجاری از منابع گوناگون، مشتریان خارجی بالقوه و دارای پتانسیل بالا جهت همکاری با تولیدکنندگان و تجار ایرانی را شناسایی کرده و در قالب بانک های اطلاعاتی در اختیار علاقه مندان قرار داده است. لیست کامل این بانکهای اطلاعاتی صفحه زیر قابل مشاهده می باشد.

مرکز بازرگانی فردوسی ارائه دهنده جامعترین پکیج های بانک اطلاعاتی مشتریان خارجی و خریداران محصولات صادراتی ایران می باشد. در بانکهای اطلاعاتی جامع، اطلاعات توانمندترین خریداران خارجی هر محصول به تقکیک کشورهای مختلف دنیا گنجانیده شده است. که برقراری ارتباط تجاری و فروش محصول به حتی ۱۰% از مشتریان معرفی شده در پکیج می تواند سود سرشار و درآمد دلاری صادراتی برای شما داشته باشد.

اگر جهت صادرات تخم مرغ به دنبال اطلاعات خریداران خارجی هستید می توانید از پکیج جامع ۳۷۴خریدار خارجی تخم مرغ مرکز بازرگانی فردوسی استفاده نمایید. کلیه خریداران معرفی شده در این پکیج ها، شرکت ها و تجار خارجی معتبر می باشند که سوابق گمرکی و تجاری و سطح توانگری آنها به دقت مورد بررسی قرار گرفته است. شما میتوانید با خرید لیست مشتریان خارجی و ارسال پیام/ایمیل به زبان انگلیسی به این خریداران، محصولات خود را معرفی کرده و تجارت صادراتی خود را آغاز نمایید.

صفر تا صد صادرات پوشاک

صفر تا صد صادرات پوشاک، یکی از مهمترین بخش ها برای تولید کنندگان پوشاک و برند ها ، بازار مصرفی می باشد. متاسفانه در ایران به دلیل فرهنگ نامناسبی که میان هموطنانمان رایج شده ، خرید لباس های خارجی در اولویت قرار گرفته و بدون توجه به مضرات این کار ، بازار داغی را برای پوشاک خارجی و قاچاق فراهم ساخته اند.
با توجه به پتانسیل و ظرفیت تولید پوشاک در ایران و بازار حاکم ، یکی از راه کار های مناسب ایجاد رونق برای تولید کنندگان لباس و برندهای ایرانی ، صادرات پوشاک محسوب است. ما در اینجا به آموزش صادرات پوشاک میپردازیم، پس تا انتهای این مقاله با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center-صفر تا صد صادرات پوشاک

صفر تا صد صادرات پوشاک

صفر تا صد صادرات پوشاک

در شرایط فعلی تعدادی از همکاران ما در رشته های مختلف صنعت مد و لباس توانسته اند با صادرات محصولاتشان ،چراغ فعالیت خود را روشن نگاه دارند و در این کار موفقیت قابل قبولی داشته اند. حال اینکه بسیاری از آنها دیگر تمایلی به ارائه محصولاتشان در ایران ندارند.

اما صادرات پوشاک از ایران دارای شرایط و پیش نیاز هاییست که برای قدم گذاشتن در ای راه واجب و لازم الاجرا می باشد و هر کشوری دارای موقعیت مناسب برای این کار نیست . در این مطلب برای عزیزانی که علاقه به دانستن تجربیات افرادی که در این راه موفق بوده اند برخی نکات و شرایط صادرات پوشاک را از زباناین فعالان بازگو و تحلیل کرده ایم.

صادرات پوشاک از ایران دارای چه شرایطی است؟

در امر صادرات پوشاک و پوشاک، کشور های زیادی به صورت حرفه ای مشغول به فعالیت هستند. کشور هایی همچون بنگلادش ، چین ، هند ، ترکیه ، تایلند و .. از قدرت های تولید و صادرات پوشاک در این زمینه محسوب می شوند و محصولاتشان دارای شاخصه های لازم برای صادرات می باشد.

از شاخصه های مهم برای صادرات می توان به قیمت، کیفیت، گستردگی تولیدات و زیبایی یک کالای مد و لباس اشاره کرد که این کشور ها به دلیل داشتن یک جای این شاخص ها، توانسته اند در صادرات پوشاک از دیگر کشورها پیشی گرفته و رتبه های برتر در این فعالیت را از آن خود نمایند و رقابت با این غول های لباس امری بسیار دشوار و طاقت فرسا است.

اما در این بین حفره ها و کمبود هایی وجود دارد که می توان به موفقیت در این کار خوشبین بود . برخی عوامل مانند جغرافیای کشورها، منابع در دسترس ، روابط میان دو کشور، توانمندی های بومی تولید، تشابهات و تناقضات فرهنگی در سبک پوشش و عواملی از این دست باعث ایجاد یک سری موقعیت ها در صادرات پوشاک از ایران شده اند که امکان موفقیت در این کار را برای یک برند یا تولید کننده ایرانی فراهم ساخته است و از آنجایی که یک برند یا تولید کننده لباس ایرانی، از پتانسیل های خود آگاهی لازم را ندارد ،معمولا این کار را نشدنی و غیر ممکن می دانند. بیایید کمی از پتانسیل ها صحبت کرده و آنها را بررسی کنیم:

نکات مهم در صادرات پوشاک از ایران

۱- نیروی کار در ایران
زمانی که بحث از تولید می شود ، اکثر نگاه ها به شهرهای بزرگ مانند تهران ، اصفهان ، شیراز و .. منعطف می شود و خب مسلما در به دلیل بالا بودن هزینه ها در این شهر ها حقوق و دستمزد تولید بیشتری طلب می کند. اما با سیری در میان شهرهایی با وسعت و هزینه های کمتر خواهیم یافت که نیروگیری در این مناطق ، بسیار آسان تر است و شرایط رقابت در موضوع قیمت تمام شده را برای تولید کننده و کارآفرین مهیا می سازد و از آنجایی که ایرانیان توانایی بالایی در امر تحصیل و یادگیری مهارت دارند ، شرایط را ویژه تر می سازد.

۲-منابع و متریال در ایران
ایران دارای منابع غنی و ذخایر عالی خدادادی در زمینه های دامپروری ، کشاورزی و نفتی می باشد که لازمه ی تولید متریال های صنعت لباس است که متاسفانه مورد کم لطفی قرارگرفته و از طرف دیگر واردات بی رویه ، باعث لطمه زدن به صنایع وابسته شده.

۳- توانایی های بومی
در فرهنگ ما ایرانی ها ، خیاطی و دوخت یکی از ارزشمند ترین تخصص ها برای کدبانوها بعد از آشپزی محسوب می شود و به همین خاطر مهارت های دوزندگی و خیاطی در کشور ما دارای پتانسیل ارزشمندیست. به غیر از آن صنایع دستی کشور ما دارای رتبه خوبی در مقیاس جهانیست که هر کشوری از این مزیت بهره نمی برد و بیشتر روی ماشین آلات در صنعت پوشاک تکیه کرده اند. همین موضوع یک برتری نسبی را در صنعت مد و لباس برای ایرانیان فراهم می کند که باز هم مورد کم لطفی مسئولین و سرمایه گذاران قرار می گیرد.

چه کشورهایی برای صادرات پوشاک از ایران مناسب می باشند؟

همانطور که ذکر کردیم ، هرکشوری دارای شرایط لازم برای صادرات پوشاک از ایران نمی باشد ولی کشورهایی نیز هستند که برای این کار مستعد بوده و شرایط مناسبی را برای صادرات کالاهای ایرانی فراهم ساخته اند که از معروف ترین آنها میتوان به عراق ، افغانستان ،یمن ، عمان ،تاجیکستان و در برخی محصولات به روسیه و برخی از کشورهای اروپایی اشاره کرد. تحقیق در مورد شرایط کشورها برای این موضوعی امری ضروری و در عین حال ساده می باشد.

پوشاک صادراتی چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟

معمولا پوشاکی که دارای قیمت ، کیفیت و سبک مناسب هستند ، قابلیت صادرات را دارند ، اما معمولا لباس هایی که دارای کار دست یا دوخت زیاد هستند ، شرایط صادراتشان از ایران بهتر می باشد. لباس هایی همچون لباس عروس، لباس های زنانه ی کار شده ، صنایع دستی چرم ، پوشاک گرم و بافت های زمستانی از شرایط خوبی برای صادرات از ایران برخوردارند. ولی باز با این توصیفات هر لباسی که از لحاظ قیمت و کیفیت ، در حد رقابت هستند قابلیت صادرات را دارند.

چگونه صادرات پوشاک از ایران را آغاز کنیم؟

اولین موضوع در امر صادرات پوشاک ، وجود مشتری و مخاطب مناسب در کشورهای مقصد است. برای کشورهای همسایه یا کشورهایی که فرد در آنجا پایه ای داشته باشد ، می توان از امر مارکتینگ حضوری استفاده نمود ولی اگر شرایط حضوری برای بازاریابی وجود نداشته باشد ، برخی از سایت ها این شرایط را مهیا ساخته اند ، مثلا سایتی مانند سایت علیبابا مخصوص همین کار است و با ثبت مشخصات می توان از وجود مشتری در کشور های مختلف آگاهی پیدا کرد.

موضوع بعدی ، خود صادرات پوشاک است . زمانی که برای کالای یک تولیدی یا برند لباس مشتری و سفارش دهنده ی مناسبی پیدا شود ، علم صادرات آن دارای اهمیت ویژه ای می گردد. برای این موضوع پیشنهادی که ما برای شما داریم ، سپردن این قسمت به گروه ها و شرکت هایی است که در امر صادرات به صورت تخصصی فعالیت دارند. برخی از این شرکت ها با مهارت و تجربه ای که دارند ، خدمات ویژه ای را برای مشتریانشان فراهم می کنند که سپردن صادرات به آنها به صرفه تر از فعالیت انفرادی است به غیر از به صرفه تر بودن ،این شرکت ها تجربیات مفیدی رادر اختیار مشتریانشان قرار می دهند که ریسک کار را کاهش می دهد.

برخی نکات مهم در صادرات پوشاک

  • اگر لباس و پوشاکی دارید که شرایط رقابتی خوبی دارد ، موضوع صادرات را به شدت جدی بگیرید.
  • در مورد لباس و کالایتان ، تحقیق های لازم در مورد پتانسیل صادرات به صورت تخصصی انجام دهید.
  • دانستن و یادگیری زبان انگلیسی یا زبان کشور های مقصد ، یک مزیت و برتری برای شما محسوب می شود.
  • در امر صادرات پوشاک کاملا محتاتانه عمل کنید. کلاهبرداری فقط در ایران صورت نمی گیرد.

چگونه برای صادارت پوشاک خریدار خارجی پیدا کنم؟

شناسایی خریداران خارجی فعال و توانمند، حیاتی ترین گام در روند صادرات است. به وفور مشاهده می شود افراد تازه وارد در حوزه صادرات و حتی تاجران باسابقه، به دلیل عدم توان شناسایی صحیح خریداران خارجی توانمند و قابل اعتماد، در مسیر صادرات خود با شکست های تلخ و بعضاً ورشکستگی روبرو شده اند.

مرکز بازرگانی فردوسی در راستای ارائه خدمات ضروری مشاوره صادرات، اقدام به ارائه پکیج های ویژه بانک اطلاعاتی مشتریان خارجی نموده است. در این پکیج ها، کارشناسان زبده صادرات با آنالیز و بررسی دقیق داده های تجاری از منابع گوناگون، مشتریان خارجی بالقوه و دارای پتانسیل بالا جهت همکاری با تولیدکنندگان و تجار ایرانی را شناسایی کرده و در قالب بانک های اطلاعاتی در اختیار علاقه مندان قرار داده است. لیست کامل این بانکهای اطلاعاتی صفحه زیر قابل مشاهده می باشد.

مرکز بازرگانی فردوسی ارائه دهنده جامعترین پکیج های بانک اطلاعاتی مشتریان خارجی و خریداران محصولات صادراتی ایران می باشد. در بانکهای اطلاعاتی جامع، اطلاعات توانمندترین خریداران خارجی هر محصول به تقکیک کشورهای مختلف دنیا گنجانیده شده است. که برقراری ارتباط تجاری و فروش محصول به حتی ۱۰% از مشتریان معرفی شده در پکیج می تواند سود سرشار و درآمد دلاری صادراتی برای شما داشته باشد.

اگر جهت صادرات پوشاک به دنبال اطلاعات خریداران خارجی هستید می توانید از پکیج جامع ۱۹۷۱خریدار خارجی پوشاک بزرگسال  مرکز بازرگانی فردوسی استفاده نمایید. کلیه خریداران معرفی شده در این پکیج ها، شرکت ها و تجار خارجی معتبر می باشند که سوابق گمرکی و تجاری و سطح توانگری آنها به دقت مورد بررسی قرار گرفته است. شما میتوانید با خرید لیست مشتریان خارجی و ارسال پیام/ایمیل به زبان انگلیسی به این خریداران، محصولات خود را معرفی کرده و تجارت صادراتی خود را آغاز نمایید.

 سهم ایران در صادرات سبزیجات و صیفی جات چقدر است؟

سهم ایران در صادرات سبزیجات و صیفی جات چقدر است؟ تنوع اقلیمی و آب و هوای بی نظیر ایران همراه با خاک حاصل خیز فرصت مناسبی را در اختیار کشاورزان و تولید کنندگان ایرانی قرار داده است تا با کشت محصولات کشاوزی انواع صیفی جات و سبزیجات تازه و خشک، منجمد و غیر منجمد به دیگر کشور ها صادر کنند.

سالانه انواع سبزیجات کاهو،کلم،کرفس،جعفری و.. از شهرهای ایران به دیگر کشورها صادر می گردد. سبزیجات یکی از محصولات ویژه و مهمی است که دارای خواص و ویژگی های بالایی است و این امر باعث شده است انواع مختلف سبزیجات به گونه ای بسته بندی شوند که کیفیت و و طعم آن های حفظ شود و خواص خود را از دست ندهند این امر باعث افزایش صادرات سبزیجات گردیده است.

در کشور ایران میتوان در فصول مختلف انواع سبزیجات را کاشت و برداشت کرد و تنوع محصولات کشاورزی در ایران با توجه به اقلیم های متفا‌وت چشم گیر است و موجب افزایش صادرات سبزیجات از ایران به کشورهای همسایه گردیده است و فرصت مناسبی برای کشاورزان ایرانی است تا با تولید محصولات با کیفیت به کار و کسب خود رونق بدهند‌‌.

سبزیجات و صیفی جات از جمله محصولاتی هستند که می توان با صادر کردن آن ها سود های خوبی به دست آورد. در ادامه با مرکز بازرگانی فردوسی همراه باشید تا سهم ایران در صادرات سبزیجات و صیفی جات را بررسی نماییم.

مرکز بازرگانی فردوسی-ferdowsi trading center- سهم ایران در صادرات سبزیجات و صیفی جات چقدر است؟

سهم ایران در صادرات سبزیجات و صیفی جات چقدر است؟

سهم ایران در صادرات سبزیجات و صیفی جات چقدر است؟

همه میدانیم که سبزی جات و صیفی جات بسیار متنوع هستند اما ما نباید در تمام آن ها کار کنیم و برای شروع فقط بهتر است که یک یا دو محصول شروع کنید ولی در ادامه وقتی در تجارت خود موفق شدید میتوانید گزینه های بیشتری را وارد صادرات خود کنید.

زمانی که شما تبدیل به یک برند شوید و وارد کننده ها به شما اطمینان کردند به مرور میتوانید حوزه صادراتی خود را افزایش دهید.

انواع سبزیجات و صیفی جات جهت صادرات

همانطور که همه میدانند صیفی جات مانند کدو ، بادمجان ، فلفل ، کلم ، گوجه فرنگی ، خیار ، کاهو و بسیاری از محصولات دیگر تنوع این محصول را بسیار بالا برده است و باعث شده است افراد زیادی در این زمینه کار کنند و تولیدات خود را افزایش دهند .

بنابر این ، این محصول به خاطر تنوع زیادی که دارد قابلیت کشت در محیط های کوچک را نیز دارد و دارای ارزش اقتصادی بسیار زیادی برای تولید کننده های خود میباشد زیرا همیشه این محصول بازار خود را دارد و در تمام فصول سال مردم به آن ها نیاز دارند .

پس اگر ما بتوانیم تولید کننده خوبی برای این محصولات باشیم قادر هستیم تا از صادرات آن به مناطق خارج از ایران یا حتی خود ایران سود های خوبی به دست بیاوریم .

از طرف دیگر چون ارزش غذایی بالا و فیبر کمی دارد افرادی که به سلامتی خود اهمیت بسیار میدهند متقاضیان خاص این محصولات میباشند .

بررسی برخی سبزیجات و صیفی جات در کشور ایران

میتوان گفت تقریبا گوجه ، خیار و فلفل دلمه ای محصولاتی هستند که تا به حال بازار خیلی خوبی داشته اند به عنوان مثال گوجه جزو محصولاتی است که فقط درسال های گذشته فقط از ایران حدود ۵۰ میلیون دلار صادر شده است بنابر این میتوان گفت بازار بسیار خوبی در صادرات گوجه وجود دارد .

کشور های اطراف مانند عراق ، روسیه ، افغانستان ، امارات ، ارمنستان ، ترکمستان ، گرجستان ، آذربایجان همه کشور هایی هستند که اطراف ایران هستند یا مرز مشترک با ایران دارند و پاکستان سوریه وارد کننده های گوجه میباشند که بازار بسیار خوبی میباشد.

پس بازار گوجه بسیار گسترده میباشد و ما قادر هستیم با توجه به تولیدات خوبی که داریم سهم بالاتری هم داشته باشیم.

یا محصول دیگری مانند خیار محصولی است که در سال به کشور های اطراف ایران که در بالا نام برده شد  حدود ۹ میلیون دلار صادر میشود و کشور های اطراف ایران کشور های متقاضی میباشد .

همینطور محصولی مانند فلفل دلمه را کشور هایی مانند گرجستان ، امارات ، سوریه کشور های هستند که وارد کننده فلفل دلمه میباشد و ایران حدود ۳ ملیون دلار صادرات فلفل دلمه به این کشور ها داشته .

اما با این ها باز هم ایران میتواند تولید بهتری داشته باشد و به کشور های بزرگتری صادر کند .

وارد کننده های سبزیجات و صیفی جات در جهان

در حال حاضر آلمان بزرگ ترین کشور وارد کننده صیفی جات در جهان میباشد و بعد از آن روسیه ، عراق و فرانسه ، بلژیک ، سوئد ، استرالیا ، ایتالیا ، پاکستان ، قطر ، کویت ، امارات ، عمان ، آذربایجان ترکمستان ، تاجیکستان و … جزو بزرگ ترین کشور های وارد کننده صیفی جات درجهان به حساب میایند .

کشور های وارد کننده سبزی جات و صیفی جات در خاور میانه

کشور های امارات عربستان ، قطر ، کویت ، بحرین ، عراق همه مصرف کننده های خاورمیانه میباشند به خصوص کشور هایی که در مناطق محروم هستند و نتوانسته اند پیشرفت داشته باشند. پس ما میتوانیم بازار خیلی خوبی در این کشورها داشته باشیم .

اما افراد زیادی هستند که نتوانسته اند محصولات خود را صادر کنند و به فروش برسانند در اینجا ما تنها میتوانیم با معرفی خود به عنوان عرضه کننده و دریافت محصولات از تولید کننده هایی که قادر به فروش محصول خود نیستند نیز کسب درآمد کنیم و به کشور های اطراف صادر کنیم .

زمانی که ما این محصولات را به دست واردکنندگان برسانیم تولید کننده دیگر دغدغه تولید ندارد و دیگر با مشکل رو  به رو نخواهد شد و همیشه یک تولیدکننده خوب و با قدرت باقی میماند .

چنین کاری برای همه منفعت دارد چه تولید کننده ، چه وارد کننده ، عرضه کننده و حتی برای کشور چون باعث ارز آوری در کشور میشود .

از طرف دیگر کشور های CIS مانند ارمنستان ، گرجستان ، روسیه ، ترکمنستان ، کشور های شمالی ایران و شمال شرقی ایران همه کشور های وارد کننده صیفی جات در جهان میباشند .

بنابر این اینها کشور های اطراف ما اگر مد نظر ما برای صادرات باشند میتوان از آنها درآمد داشت زیرا این محصولات تازه هستند و باید تازه به دست مصرف کننده برسد و هزینه ارسال کمی برای صادر کننده دارند کشور های اطراف ما گزینه های بسیار مناسبی هستند پس ما به راحتی میتوانیم بهترین صادر کننده برای کشور های اطراف باشیم.

بسته بندی سبزیجات و صیفی جات چگونه انجام میگیرد؟

یکی از قسمت های مهم برای انجام انجام صادرات صیفی جات، بسته بندی مناسب و درست این مواد است، بسته بندی امروز به شکل جدید و با استفاده از امکانات جدید صورت می گیرد، تا جایی که امکان دارد باید از بهترین و جدیدترین مواد برای ساخت محفظه های متناسب بسته بندی استفاده کنیم تا که از صیفی جات محافظت کند و مانع از خراب شدن و یا آسیب به آنها شود، باید از مواد استفاده کنیم که طعم و ماندگاری مواد مختلف را حفظ کند، نه اینکه باعث آفت و یا خرابی محصول شود، بسته بندی صیفی جات صادراتی بسیار مهم است و عدم توجه به این موضوع باعث بروز ضرر های مالی و اقتصادی بسیار زیادی خواهد شد که برای جلوگیری این خسارت ها باید با اطلاعات کافی و سودمند جهت بسته بندی اقدام کرد.

صادرات صیفی جات از سوی شرکت های بسیار فعال و موفقی در ایران انجام می گیرد، تمامی این شرکت ها با هدف صادر کردن صیفی جات با کمترین خسارت و کمترین ضرر مالی شرکت گرفته اند، همواره هر کدام از این شرکت ها از نوعی از بسته بندی استفاده می کنند که کیفیت محصول را تا زمانی که به دست کشور مورد نظر برسد حفظ کند، بسته بندی درست و صحیح زمانی انجام می گیرد که صیفی جات صادراتی با همان تازگی و همان شکل طبیعی و بو و طعم همیشگی به دست کشور مورد نظر برسد، در صادرات صیفی جات، یکسری اولویت ها و جنبه هایی وجود دارد که افراد باید سعی کنند این نکات و مراحل را به خوبی رعایت کنند تا که انتقال این صیفی جات به کشور های مختلف دچار مشکل و ایراد نشود، کشورهایی مثل روسیه، عراق، پاکستان، و … که در همسایگی ایران هستند همواره خواستار دریافت صیفی جات و سایر محصولات مرغوب و موجود در ایران هستند، بنابراین باید بتوان صادرات محصولات را به بهترین شکل ممکن انجام داد، در ضمن باید گفت که انجام درست صادرات محصولات باعث پیشرفت و رونق اقتصاد کشور خواهد شد.

برای صادرات سبزیجات و صیفی جات تازه چه نکاتی را باید مورد توجه قرار داد؟

صادرات سبزیجات تازه به کشورهای خارجی مخصوصا کشورهایی که فاصله زیادی با ایران دارند کار چندان راحتی نیست زیرا سبزیجات تازه اگر شرایط بسته بندی انبار و حمل آن ها مناسب نباشد باعث میشود سبزی پلاسیده شود و کیفیت خود را از دست بدهد و یا به طور کلی غیر قابل استفاده برای خریدار گردد.

برای صادرات انواع مختلف سبزی خوردن به احتمال زیاد شما به سیستم های سرمایشی با دمای مناسب برای نگهدای و حمل و انتقال محصول تا تحویل آن به خریدار نیاز دارید. بسته بندی سبزیجات تازه به صورت بسته بندی های مدرن، با کیفیت و پیشرفته سهم به سزایی در جلوگیری از آسیب و خرابی محصول دارند.

برای حمل محصولات به کشور مقصد حتما روشی را بر گزینید که محصولات سریع تر به مقصد برسند و خواص و اهمیت آن ها حفظ شود‌.

خرید سبزیجات با کیفیت و در فصل مناسب باعث می شود کیفیت و خواص محصول تا رسیدن به مقصد حفظ گردد بدین منظور شما به عنوان یک صادر کننده باید از زمان مناسب کاشت و برداشت انواع سبزیجات مطلع باشید و از طریق ارتباط با کشاورزان و تولید کنندگان قابل اطمینان محصولاتی با کیفیت و با قیمت مناسب خریداری نمائید.

چگونه برای صادارت سبزیجات و صیفی جات خریدار خارجی پیدا کنم؟

شناسایی خریداران خارجی فعال و توانمند، حیاتی ترین گام در روند صادرات است. به وفور مشاهده می شود افراد تازه وارد در حوزه صادرات و حتی تاجران باسابقه، به دلیل عدم توان شناسایی صحیح خریداران خارجی توانمند و قابل اعتماد، در مسیر صادرات خود با شکست های تلخ و بعضاً ورشکستگی روبرو شده اند.

مرکز بازرگانی فردوسی در راستای ارائه خدمات ضروری مشاوره صادرات، اقدام به ارائه پکیج های ویژه بانک اطلاعاتی مشتریان خارجی نموده است. در این پکیج ها، کارشناسان زبده صادرات با آنالیز و بررسی دقیق داده های تجاری از منابع گوناگون، مشتریان خارجی بالقوه و دارای پتانسیل بالا جهت همکاری با تولیدکنندگان و تجار ایرانی را شناسایی کرده و در قالب بانک های اطلاعاتی در اختیار علاقه مندان قرار داده است. لیست کامل این بانکهای اطلاعاتی صفحه زیر قابل مشاهده می باشد.

مرکز بازرگانی فردوسی ارائه دهنده جامعترین پکیج های بانک اطلاعاتی مشتریان خارجی و خریداران محصولات صادراتی ایران می باشد. در بانکهای اطلاعاتی جامع، اطلاعات توانمندترین خریداران خارجی هر محصول به تقکیک کشورهای مختلف دنیا گنجانیده شده است. که برقراری ارتباط تجاری و فروش محصول به حتی ۱۰% از مشتریان معرفی شده در پکیج می تواند سود سرشار و درآمد دلاری صادراتی برای شما داشته باشد.

اگر جهت صادرات سبزیجات و صیفی جات به دنبال اطلاعات خریداران خارجی هستید می توانید از پکیج جامع ۱۶۵۱خریدار خارجی سبزیجات و صیفی جات مرکز بازرگانی فردوسی استفاده نمایید. کلیه خریداران معرفی شده در این پکیج ها، شرکت ها و تجار خارجی معتبر می باشند که سوابق گمرکی و تجاری و سطح توانگری آنها به دقت مورد بررسی قرار گرفته است. شما میتوانید با خرید لیست مشتریان خارجی و ارسال پیام/ایمیل به زبان انگلیسی به این خریداران، محصولات خود را معرفی کرده و تجارت صادراتی خود را آغاز نمایید.